MTI

Blogolni és twitterezni tanulnak a brit diákok

Az internet felhasználásra oktató tanórákat is bevezetnek az angol általános iskolák számára készülő új alaptantervbe a The Guardian című brit napilap értesülése szerint.

A tíz óv óta legnagyobb szabású tantervi átszervezéstől azt remélik, hogy a diákok jobb és nagyobb áttekintéssel fognak rendelkezni az olyan internet nyújtotta lehetőségek felett, mint a blogolás, a podcasting, a wikipédia, vagy a Twitter közösségi hálózat használata. A tervezett változtatások a brit általános iskolák (11 éves kor alatti tanulók) diákjait fogják érinteni.

John Bangs, a pedagógusok szakszervezetének (NUT) illetékese ugyanakkor elmarasztalóan nyilatkozott a brit napilapnak a felvázolt tervezetről, mondván "úgy tűnik, hogy míg az egyik oldalon egy divatos folyamatról van szó, mint a Wikipédia vagy a Twitter használata,... addig a másik oldalon politikai nyomás áll a háttérben."

"A számítógép, a számítógépes klaviatúra használatának elsajátítása ugyanolyan fontos lesz, mint az írás tanulás. A hagyományos könyveket és az írott szövegeket háttérbe szorítja az internet-alapú tanulás" - kesergett az illetékes, az új modern tantervből kiszorulnak ugyanis például a viktoriánus korral kapcsolatos források.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HENCIG #2
    Igazad van!
    Ez nálunk is jellemző, de főleg az IT szakemberek körében...
  • cateran #1
    Errm javasolhatnám inkább az alapvető fizikai,biológiai,kémiai,matematikai,történelmi,földrajzi,anyanyelvi! oktatás fejlesztését...hogy esetleg megtanuljanak irni-olvasni,számolni,stb...mert a jelenlegi helyzet siralmas...