MTI

Csak egy hónapig érdekes a Twitter

A twitterezés egyre népszerűbb, a felhasználók száma exponenciálisan nő, de egy hónap után a csatlakozók 60 százaléka elunja - derült ki egy online médiakutató cég felméréséből.

A Twitter szép karriert futott be az utóbbi hónapokban, de nem lesz képes fenntartani meteorszerű röptét, ha nem sikerül magasabb szintre emelni felhasználóinak ragaszkodását - jelentette ki a cége által készített kutatás alapján David Martin, a Nielsen Online kutatási alelnöke. Martin stílszerűen vállalati blogján számolt be arról, hogy a twitterezők több mint 60 százaléka a belépését követő második hónapban már hűtlenné vált a közösségi mikrobloghoz, vagyis a visszatérési arány mindössze 40 százalékos.

"Ahhoz azonban kétség sem fűzödhet, hogy a Twitter az utóbbi hónapokban exponenciálisan növekedett, nem csekély mértékben a hírességek csatlakozásának köszönhetően" - célzott többek között az amerikai talk show-királynő, Oprah Winfrey és Ashton Kutcher filmszínész belépésére. A lemorzsolódásra figyelmeztetve ugyanakkor utalt arra, hogy amikor a Facebook vagy a MySpace közösségi portál járt hasonló gyerekcipőben, mint most a Twitter, felhasználóik visszatérési aránya kétszer akkora volt, és manapság is megközelíti a 70 százalékos szintet.

Az alelnök azt is megemlítette, hogy Oprah belépése előtt a Twitter visszatartó ereje csupán 30 százalékos volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #4
    mijaza twitter? :S ;D
  • Sanyix #3
    Ez hülye tiniknek való akik semmit nem csinálnak. Nekik van idejük frissítgetni... Tripper :)
  • Vorpal #2
    Nem, az egész ország az - és már a twitter előtt is az volt - de hát mindez kit érdekel.
  • polarka #1
    Nemtom, de nekem nagyon nincsen kedvem (se pénzem, h mobilról netezzek), csak azért, h folyamatosan updateljem, h éppen mit csinálok. És nem is izgat túl gyakran, h az ismerőseim melyik pillanatban mit csinálnak.
    Úgy tűnik nem csak én vagyok ennyire antiszociális...