Berta Sándor

Steve Ballmer optimista, és bízik az IT erejében

Hiába van gazdasági válság, a Microsoft vezetője változatlanul derűlátó és a számítástechnikát tekinti az innováció motorjának. A Microsoft több éves válságra számít, a Yahoot már nem akarják megvenni.

"A közeljövőben a technológiai szektorban hihetetlen dolgok fognak megjelenni. Az IT az innováció és minden ágazat költségmegtakarításának az eszköze" - jelentette ki Steve Ballmer az Interfacing Media Future nevű konferencián. A Microsoft vezető szerint a gazdasági válság ellenére a technológiai fejlesztések üteme nem hogy lassulni fog, hanem még gyorsul is.

S hogy miért alakult ki a gazdasági válság? Ballmer úgy vélte, hogy a pénz olcsó volt, a kamatok alacsonyak voltak, a gazdasági növekedés pedig az emelkedő termelékenységnek, az innovációknak és a gyarapodó adósságoknak volt köszönhető. Az adósságok felhalmozása azonban már nem járható út.

"Nem számítunk gyors folyamatra, sokkal inkább arra rendezkedünk be, hogy egy új korszak fog beköszönteni, amely megteremti a gazdasági növekedés új lehetőségét. Ez a folyamat lehet, hogy 2,3 vagy akár 4 évig is eltart majd - az időtartam attól függ, hogy a világ kormányai milyen gyorsan és miként reagálnak a helyzetre. Abban azonban biztos vagyok, hogy az innováció még fontosabb szerepet fog játszani a közeljövőben és a legjobb ötleteket továbbra is támogatják majd" - szögezte le a redmondi konszern vezetője.

Ballmer prognózisa, hogy 10-12 éven belül eltűnnek a televízió, az internet és a telefon közötti határok. "Joggal merül fel a kérdés, hogy ha valaki egy történetet olvas a világhálón, akkor az utóbbi egy újság, vagy egy magazin? Ha a cikk mellett van egy videó is, akkor az már egyben egy televízióadó? Hamarosan nem lesznek sem újságok, sem magazinok, sem televíziók. Mindezek a médiák digitálisan lesznek elérhetők és össze fognak olvadni" - hangsúlyozta a szakember.

Ballmer kitért a Microsoft Yahooval kapcsolatos terveire is. Közölte, hogy nem tettek le a Yahooval kötött együttműködésről, de egy újabb tárgyalásról egyelőre lemondtak. "Sokszor elmondtam, hogy nem érdekel minket a Yahoo megvásárlása, de látunk esélyt a portállal való együttműködésben. Amikor az idő erre megérik, akkor biztosan tárgyalunk majd erről, de azt hogy mikor jött el ennek az ideje, nem fogom önöknek elárulni" - jegyezte meg a redmondi konszern vezetője. Az esetleges kooperáció annak köszönhetően valósulhatna meg, hogy a Yahoo új vezetői megértőbbek a Microsoft törekvéseit illetően, így idővel mégis létrejöhet a tavaly már több alkalommal pedzegetett, majd pedig kútba esett együttműködés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcsa4 #12
    Kereskedelmi forgalomban talán egy TV-be épített számítógép van. De vannak referenciák. És igen, az internet is megy rajtuk, RSS is, böngészés, online TV-zés, jutub. De ez a gyerekeink szórakozása lesz szerintem (mint az intelligens otthon). Vagy az unokáink.
  • lac111 #11
    Ez nézőpont kérdése.. Bár én úgy látom, hogy jelenleg vannak számítógépek, amik képesek TV-ként működni, viszont ez fordítva nem elmondható
  • mrzool #10
    Aha, valszeg menne a híd alá az általad elképzelt sms után...

    Net worth ▼ $11 billion USD (2009)

    11 milliárd dollárból én se tudnék megélni, igazad van.:)
  • richi105 #9
    Azt ah a messiás megérkezett elmondta miért van válság meg ilyenek. Mondjuk olyan nem sokat érez belőle aki nem a minimálbéren tengődik egyik hónapról a másikra. Ja és még csak hogy teljes legyen az összkép közlik vele, hogy holnaptól már nem igen kell bejönije dolgozni kiváló szakember csak nem kell.
    A Windows 7 nagy terveiről is lehetett olvasni, hogy olcsó verzió amin egy időben csak 3 dolog fut meg ilyenek csak nehogy komolyabb legyen ez a válság mint azt a kiváló szakember Steve Ballmer véli. Mert egyik reggel ő is ébredhet egy olyan sms-re köszönjük Steve az eddig munkát és majd az igazgató tanács megbeszéli a végkielégítésed.
  • MiZY #8
    Jogos amit mondasz, de annyiban szerintem santit a dolog, hogy a PC nem mostansag fog eltunni, mivel eleg viragzo uzletag. Lehet, hogy egy atlag csaladban 20 ev mulva csak ilyen TV-PC-jellegu konzol (?) lesz, de akiknek munkaeszkoze, azt valoszinuleg nem hatja meg ez.
    Elkepzelem, hogy a titkarnok a munkahelyemen Maunika showt neznek a hivatalos ugyintezes helyett! :D Ezzel csak arra akarok ravilagitani, hogy lesznek olyan szferak, ahol a PCnek van letjogosultsaga! Amugy se szeretem az All-in-one dolgokat. :P
  • TheCunami #7
    "Hiába van gazdasági válság, a Microsoft vezetője változatlanul derűlátó és a számítástechnikát tekinti az innováció motorjának."
    legalább optimista
    Simon mondja gazdasági válság és mindenki visszaköltözik a barlangokba
  • tomcsa4 #6
    Én egy kicsit más megközelítésből gondolkodom. TV-be épített számítógép? És akkor végül is a TV marad, a PC eltűnik. A nyomtatott újságot sokan temették már, de eddig hiába. Bár az is igaz, hogy csökken az érdeklődés irántuk.
  • MiZY #5
    A "szakember" uram, ne akarja mar eldonteni, hogy mi lenne, nekem a jo! En akarok ujsagot olvasni, esetenkent TVt nezni, nem fuggeni a monitor fenyetol, tovabba nem szivni az arokaso gepek okozta bonyodalmak miatt.
    Mondjuk nem felek tole, hogy ezek a mediak kozeljovoben eltunnek, mivel most is nagyon jol megfernek egymas mellett.
  • hottold #4
    Ez akkor is jobb, Ballmer fénykorában:

  • Lunki88 #3
    Most nem dobálták meg?