Berta Sándor

A Samsung lett a 2018-as téli olimpia szponzora

A téli olimpiai játékokat 2018. február 9. és 25. között rendezik meg Phjongcshangban.

Hivatalosan bejelentették, hogy a Samsung lesz a 2018-as téli olimpiai játékok szponzora. A legnagyobb dél-koreai konszern 100 milliárd wont szán a téli olimpia támogatására. A helyi szervezőbizottság (POCOG) azt közölte, hogy az együttműködési szerződés aláírásával sikerült a szponzori pénzek 41 százalékát biztosítani. A döntés egyébként nem meglepő, hiszen a Samsung már most is a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik vezető globális szponzorának számít.

A NOB vezető partnereként 2020-ig a Samsung szállítja az olimpiai játékokra a vezeték nélküli eszközöket, a mobil- és az okostelefonokat, a táblagépeket, a notebookokat és az asztali számítógépeket. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy a szponzoráció miatt kitiltják-e majd a phjongcshangi téli olimpia nyilvános eseményeiről a más márkájú okostelefonokat és táblagépeket, Szocsiban ugyanis megtiltották az olimpikonoknak az iPhone készülékek használatát. Mint utólag kiderült, ez nem a Samsung, hanem valószínűleg a NOB döntése volt. A testület ugyanis általában minden olyan gyártó termékeit szereti kitiltani, amelyek nem számítanak hivatalos szponzornak.

A Samsunggal most megkötött megállapodás csupán a hatodik ilyen jellegű helyi egyezmény. A többi dél-koreai szponzor a Korean Air, a KT, a Youngone Outdoor (The NORTH FACE Brand), a Pagoda Education Group és a Samil PricewaterhouseCoopers.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!