Berta Sándor

Szakadás az Osztrák Internetszolgáltatók Szövetségében?

A szakmai problémákon túl még komoly szervezetpolitikai gondokkal is szembe kell nézniük az ISPA vezetőinek. Az Osztrák Internetszolgáltatók Szövetségének (ISPA) tagjai korábban sem voltak egységesek számos, például a tartalomszűrőket vagy az ügyfelek személyes adatainak kiadását érintő kérdésekben.

Más álláspontot képviseltek ugyanis a nagy konszernek, mint a UPC és a Telekom Austria (TA) és megint más véleményen voltak a kisebb cégek. Az ellentétek végül egy teljesen új helyzet kialakulásához vezettek. Néhány napja a UPC jelentette be, hogy kilép a szervezetből, most pedig a Telekom Austria is követte a példáját. "Az ISPA már csak az internetes végfelhasználói piac néhány százalékát reprezentálja. A megváltozott gazdasági helyzetben cégünknek - más társaságokhoz hasonlóan - meg kell fontolnia, hogy miként használja fel a rendelkezésére álló erőforrásokat" - indokolta a döntést szűkszavúan Martin Bredl, a TA szóvivője.

A szakember hozzátette: a konszern a lépéssel párhuzamosan erősíti a gazdasági kamara különböző testületeiben végzett tevékenységét. A konfliktus hátterének okában nemcsak az eltérő szakmai vélemények állnak, hanem az is, hogy a korábbi években a Telekom Austria a mostaninál jóval több tagot delegálhatott a szövetség vezetőségébe. Súlyosbította a helyzetet, hogy Kurt Einzinger, az ISPA időközben már távozott főtitkára többször is azt vetette Georg Serentschynek, az osztrák távközlési felügyelet vezetőjének a szemére, hogy a hivatal döntéseivel rendre a TA-nak kedvez.

"Nagyon szomorúnak találjuk, hogy így döntött a Telekom Austria, mert korábban számos munkacsoportban és testületben jól együtt tudtunk működni a vállalattal. Azonban a UPC és a TA kiválása után is 200 internetszolgáltatót képviselünk" - reagált a hírre Andreas Wildberger, az ISPA új főtitkára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!