Gyurkity Péter

Áprilisra készül el a Vista SP2

A Vista második javítócsomagjának előzetese már most is letölthető az interneten, ám a szoftvercég előreláthatóan áprilisra készül el a végleges változattal. A frissítések mellett néhány kisebb változtatás várható.

Október végén mi is hírt adtunk arról, hogy elindult a Vista SP2 tesztelése, egyelőre a kevés meghívott részvételével. Akkor a várható menetrendről nem érkezett hír, most azonban fény derült arra, hogy Redmondban hogyan is képzelik a második javítócsomag megjelenéséhez vezető utat. Az útiterv mellett a várható újításokról is képet kapunk, bár nagy durranásra ezúttal nem számíthatunk.

A friss információ szerint a javítócsomag Release Candidate, azaz megjelenésre elméletileg kész verziója februárban, az RTM, vagyis az OEM-gyártók és egyéb partnerek számára átadott változata pedig áprilisban készül majd el. Ez persze nem jelenti automatikusan, hogy mindenki számára ekkor lesz elérhető a nagyobb frissítés az interneten, erre ugyanis a legtöbb esetben néhány hét késéssel kerül sor. Valószínűsíthető tehát, hogy az internetezők májusban kezdhetik majd meg az SP2 tömeges letöltését, addigra a szoftvercég mindenképpen szeretne elkészülni azzal, hiszen a hangsúly immár az új operációs rendszeren (Windows 7) lesz.

A szoftver előzetese már most letölthető az interneten, ezt azonban nem ajánlják mindenkinek, tekintettel a telepítés után megjelenő tesztfeliratra, illetve a lejárati dátumra, amely azt jelenti, hogy a javítócsomag ezen változata csak 2010-ig használható. Ami az újításokat illeti, az időközben megjelent kisebb-nagyobb frissítések és hibajavítások mellett érkezik majd a Windows Search 4.0 a gyorsabb és megbízhatóbb keresésekért, a Bluetooth 2.1 teljeskörű támogatása, a Blu-ray lemezek natív írásának lehetősége, a Windows Connect Now (WCN) a vezetéknélküli konfiguráció leegyszerűsítéséért, valamint az UTC kezelése az exFAT fájlrendszer esetében, hogy a különböző időzónában lévő készülékek között is gond nélkül menjen végbe a szinkronizáció.

A megjelenés tehát a tavasz végén, a nyár elején várható, addig türelemre van szükség - kérdés, hogy a Vista használói a javítócsomagot, avagy inkább a Windows 7-et várják majd jobban addigra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]FaTaL #35
    Nem fagy a hivatalos driver, semmi probléma vele.
  • ilf667 #34
    NEKED nem kell
  • fourgee #33
    ilf667: Szerintem akinek a gépén jól fut az XP, és nincs gondja vele, és nem használja az általam is sokat használt gyors kereső funkciót, annak felesleges erre pénzt kiadnia. Itt arról van szó, hogy sok gépet Vista-val árulnak eleve, mint ahogy a notebookomat is, és a sok Vista-fikázó egyből leszólja hogy XP-t kell rá tenni. Most feltenném a kérdést: ha jól fut a Vista a notebookomon, nem volt vele soha semmi gond, minden általam használt program fut, akkor miért kellene XP-re cserélnem?

    FaTaL: Létezik Audigy driver, de úgy tudom hogy a hivatalos driver Vista alatt is fagy, a nem hivatalos driver meg nem használja ki teljesen a kártya tudását. Szóval, Creative-ék eléggé leszerepeltek... Direkt azért vettem meg a drágább kártyájukat még akkoriban, hogy a későbbiekben ne legyenek ilyen gondjaim. Erre...
  • [HUN]FaTaL #32
    Van Audigy driver vistára elég régóta :D
  • ilf667 #31
    fantasztikus
    és ha valaki vistára cseréli az xpt jobban fognak futni az eddig is jó programjai?esetleg több szabad memóriája lesz?
  • fourgee #30
    1GB ram-os gépre ne tegyél fel másolt Vista-t. 1.4-es Astra-val nem fogok gyorsulási versenyre menni, viszont a hétköznapi ide-oda elrohangálásra ideális. A notebookomban T8100-as processzor, 2GB ram, és egy 8600-as Geforce van. A Vista gyors rajta, dinamikus, a játékok is faszán mennek. Alapból Home Premiumot adtak hozzá. Ha 1x sem sikerült lefagyasztanom, és május óta naponta 8 órát használva, sok cuccot feltelepítve sem lassult be, és minden elindul rajta ami kell, akkor miért lenne szar?

    Az asztali gépem Asus P5B, E6300 (dobozos), Kingmax ram (dobozos, élettartam garanciás), Sapphire radeon 1900, SB Audigy 2 ZS. Nos, ezen a konfigon jó párszor fagyott az XP. Pedig nem raktam tele minden szarral. A fagyások egy részéről kiderült, hogy azt az Audigy okozza. Pedig nem butított verzó van belőle, hanem a legfelső, amin már aranyozott csatlakozók vannak. Csak hát kiderült, hogy hibás az XP alá írt driver. Vista alá nem is csináltak hozzá drivert. De szerintem XP alatt is csak azért fagyott, mert szar a Vista. :))))

    Valakinek van tippje, hogy az említett, tökéletesen működő, jó minőségű alkatrészekből összeállított konfigon miért fagy időnként az XP?
    Ja, igen, mert szar a Vista.
  • fourgee #29
    Gartulálunk!

    Ön is azok közé tartozik, akik azt mondják hogy szar a Vista, de tényeket nem tudnak mondani, hogy miért. Ön megnyerte a "fikázó" kitüntetést. Szeretnék figyelmeztetni, hogy titkolja el nagyon gyorsan azt hogy 7 évvel ezelőtt esküdözött hogy a legjobb a Win98 és az XP egy nagy rakás szar.

    Ha mégsem vagy ilyen, akkor bocs, de az összes "fikázó" ismerősöm ugyanezt csinálta az XP megjelenésekor, most meg esküdöznek hogy az a legjobb. Akkoriban arra hivatkoztak hogy szar mert nincs rá driver. JAh, csak hogy az nem a Microsoft feladata, hanem a gyártóké. Érdekes, hogy a notebookomhoz nincsen XP-s driver, akkor most ezen logika alapján az XP is szar?

  • smv #28
    Arról nem is beszélve, hogy a laptop aksiról XP-vel 2 és fél órát megy, vistával meg 1 óra 20 már bőven jónak számított.
  • smv #27
    Én kipróbáltam a Vistát, és az első héten csak picit volt lassabb mint az xp, de aztán előjött, hogy 1 giga nem elég neki, így sokszor percekig használhatatlan volt...
  • vajon kiki #26
    kutyát nem érdekli hogy mi miatt szar a viszta.. a gyártók miatt vagy a mickrosoft miatt vagy akármi miatt
    szar és kész, soha nem fogja feltelepiteni 1-2% nál több mazohista fanatikus akik még a microsoft saját bevallása után is -miszerint : elismerik hogy enyhénszólva gagyi lett az új oprencerük- csak szajkózzák a magukét... pááfff ..

    de igazán még ők sem tudják hogy miért ???
    50Ft-rt már olyan konzolt kapni amit semmilyen direktx10-es fosláda preintegrált videókártya amiben 20 processzor mozog és szárazjéghűtéssel is leégeti a házat, valamint egy kisebb aggregátor kell a működéséhez csak azért hogy a lama egy oan effekten élvezkedjen amit 15 éve lekódolt már nem egy demócsapat 486-oson amikor 3d videókártyának még híre sem volt...
    ha még nem nőtt be a feje lágya akkor legalább egy érvet mondjon már amiért érdemes feltenni a visztát mert én mondok mingyárt egy szakajtóravalót amiért nem , hogy mást ne mondjak azért se mert már alapjaiban is arra épül hogy hogy tud minél jobban kib*szni a júzertól kezdve a rendszergazdáig s hogy mindenkinek legyen jó szar , sz*pjon jó sokat, csak a mickrosoft járjon hűde jól , és legyen mindenki jól megfigyelve amikor megveszi a kizárólag visztás támogatású szar és drága új laptopot felmegy vele a netre a viszta meg szépen elküld róla minden jelentést a mikrosoft főhadiszállásra hogy aztán az állami szférákban bármikor bármit tudhassak róla

    ezért az iszonyat nagy gépigény, hogy még a legbénább konfigon is működjön a fent elsorolt rencer..
    ezek a kész tények.

    kösz de részemről maradok az 5 évvel ezelőtti gépeknél amiben még rendes bios van és nem csak a processzor UUID és egyéb dolgokat eltitkoló de azért a visztának továbbadó