35
  • [HUN]FaTaL
    #35
    Nem fagy a hivatalos driver, semmi probléma vele.
  • ilf667
    #34
    NEKED nem kell
  • fourgee
    #33
    ilf667: Szerintem akinek a gépén jól fut az XP, és nincs gondja vele, és nem használja az általam is sokat használt gyors kereső funkciót, annak felesleges erre pénzt kiadnia. Itt arról van szó, hogy sok gépet Vista-val árulnak eleve, mint ahogy a notebookomat is, és a sok Vista-fikázó egyből leszólja hogy XP-t kell rá tenni. Most feltenném a kérdést: ha jól fut a Vista a notebookomon, nem volt vele soha semmi gond, minden általam használt program fut, akkor miért kellene XP-re cserélnem?

    FaTaL: Létezik Audigy driver, de úgy tudom hogy a hivatalos driver Vista alatt is fagy, a nem hivatalos driver meg nem használja ki teljesen a kártya tudását. Szóval, Creative-ék eléggé leszerepeltek... Direkt azért vettem meg a drágább kártyájukat még akkoriban, hogy a későbbiekben ne legyenek ilyen gondjaim. Erre...
  • [HUN]FaTaL
    #32
    Van Audigy driver vistára elég régóta :D
  • ilf667
    #31
    fantasztikus
    és ha valaki vistára cseréli az xpt jobban fognak futni az eddig is jó programjai?esetleg több szabad memóriája lesz?
  • fourgee
    #30
    1GB ram-os gépre ne tegyél fel másolt Vista-t. 1.4-es Astra-val nem fogok gyorsulási versenyre menni, viszont a hétköznapi ide-oda elrohangálásra ideális. A notebookomban T8100-as processzor, 2GB ram, és egy 8600-as Geforce van. A Vista gyors rajta, dinamikus, a játékok is faszán mennek. Alapból Home Premiumot adtak hozzá. Ha 1x sem sikerült lefagyasztanom, és május óta naponta 8 órát használva, sok cuccot feltelepítve sem lassult be, és minden elindul rajta ami kell, akkor miért lenne szar?

    Az asztali gépem Asus P5B, E6300 (dobozos), Kingmax ram (dobozos, élettartam garanciás), Sapphire radeon 1900, SB Audigy 2 ZS. Nos, ezen a konfigon jó párszor fagyott az XP. Pedig nem raktam tele minden szarral. A fagyások egy részéről kiderült, hogy azt az Audigy okozza. Pedig nem butított verzó van belőle, hanem a legfelső, amin már aranyozott csatlakozók vannak. Csak hát kiderült, hogy hibás az XP alá írt driver. Vista alá nem is csináltak hozzá drivert. De szerintem XP alatt is csak azért fagyott, mert szar a Vista. :))))

    Valakinek van tippje, hogy az említett, tökéletesen működő, jó minőségű alkatrészekből összeállított konfigon miért fagy időnként az XP?
    Ja, igen, mert szar a Vista.
  • fourgee
    #29
    Gartulálunk!

    Ön is azok közé tartozik, akik azt mondják hogy szar a Vista, de tényeket nem tudnak mondani, hogy miért. Ön megnyerte a "fikázó" kitüntetést. Szeretnék figyelmeztetni, hogy titkolja el nagyon gyorsan azt hogy 7 évvel ezelőtt esküdözött hogy a legjobb a Win98 és az XP egy nagy rakás szar.

    Ha mégsem vagy ilyen, akkor bocs, de az összes "fikázó" ismerősöm ugyanezt csinálta az XP megjelenésekor, most meg esküdöznek hogy az a legjobb. Akkoriban arra hivatkoztak hogy szar mert nincs rá driver. JAh, csak hogy az nem a Microsoft feladata, hanem a gyártóké. Érdekes, hogy a notebookomhoz nincsen XP-s driver, akkor most ezen logika alapján az XP is szar?

  • smv
    #28
    Arról nem is beszélve, hogy a laptop aksiról XP-vel 2 és fél órát megy, vistával meg 1 óra 20 már bőven jónak számított.
  • smv
    #27
    Én kipróbáltam a Vistát, és az első héten csak picit volt lassabb mint az xp, de aztán előjött, hogy 1 giga nem elég neki, így sokszor percekig használhatatlan volt...
  • vajon kiki
    #26
    kutyát nem érdekli hogy mi miatt szar a viszta.. a gyártók miatt vagy a mickrosoft miatt vagy akármi miatt
    szar és kész, soha nem fogja feltelepiteni 1-2% nál több mazohista fanatikus akik még a microsoft saját bevallása után is -miszerint : elismerik hogy enyhénszólva gagyi lett az új oprencerük- csak szajkózzák a magukét... pááfff ..

    de igazán még ők sem tudják hogy miért ???
    50Ft-rt már olyan konzolt kapni amit semmilyen direktx10-es fosláda preintegrált videókártya amiben 20 processzor mozog és szárazjéghűtéssel is leégeti a házat, valamint egy kisebb aggregátor kell a működéséhez csak azért hogy a lama egy oan effekten élvezkedjen amit 15 éve lekódolt már nem egy demócsapat 486-oson amikor 3d videókártyának még híre sem volt...
    ha még nem nőtt be a feje lágya akkor legalább egy érvet mondjon már amiért érdemes feltenni a visztát mert én mondok mingyárt egy szakajtóravalót amiért nem , hogy mást ne mondjak azért se mert már alapjaiban is arra épül hogy hogy tud minél jobban kib*szni a júzertól kezdve a rendszergazdáig s hogy mindenkinek legyen jó szar , sz*pjon jó sokat, csak a mickrosoft járjon hűde jól , és legyen mindenki jól megfigyelve amikor megveszi a kizárólag visztás támogatású szar és drága új laptopot felmegy vele a netre a viszta meg szépen elküld róla minden jelentést a mikrosoft főhadiszállásra hogy aztán az állami szférákban bármikor bármit tudhassak róla

    ezért az iszonyat nagy gépigény, hogy még a legbénább konfigon is működjön a fent elsorolt rencer..
    ezek a kész tények.

    kösz de részemről maradok az 5 évvel ezelőtti gépeknél amiben még rendes bios van és nem csak a processzor UUID és egyéb dolgokat eltitkoló de azért a visztának továbbadó

  • vajon kiki
    #25
    nem. mert az én gépemen se viszta se winfos 7 nem fog futni SOHA erről kezeskedem , se véletlenül se szánt-szándékkal.. xp viszont bármikor ...
  • balage187
    #24
    Arrol nem a Microsoft tehet, hogy nincs driver, hanem a gyartok. Egyebkent meg olyan gepen, amin elfut a Vista (ertsd: viszonylag uj) nem lesznek driver problemaid.

    Egyebkent nincs Vistam, de haveromek laptopjara ezt raktam fel, mert Vista drivereket kaptak hozza aztan biztos akartam lenni benne, hogy jol megy. Ebbol kovetkezoen nem sokat hasznaltam, csak amig alap progikat felraktam, de azota is telepitettem ra egy-ket dolgot, plusz kerdeztem ot is mit gondol rola: azt mondta nincs vele semmi baj, fasza meg minden.
    Szerintem is oke volt a Vista, foleg a telepites tetszett: gyors volt nagyon. Azon kivul viszont semmi baj nem volt vele, olyan, mint az XP. Ez viszont szamomra egy hatrany, mert ha nincs erdemi ujitas, akkor nem latom ertelmet a cserenek, illetve felig-meddig felhaboritonak talalom, hogy ugy adjak, mint egy uj op.rendszert. Azt azert itt megjegyzem, hogy a sokat dicsert kereses funkciot en nem hasznalom se XP-n, se Vista-n, de ez csak egy kis valtozas amugy is. Az UAC meg igenis idegesito. Aki ert a dolgokhoz, nem lama, az UAC nelkul se fog virust/spyware-t kapni szerintem. Aki meg lama, az UAC-cal is sziv.
    Emmellett meg azt tapasztalatam, hogy lassabban csomagolodott ki egy-ket dolog es a telepites is lassabb volt nehany nagyobb proginal/jateknal, mint az en XP-men, habar a ket konfig nagyon hasonlo.
  • shrike7973
    #23
    Jahj istenem. Már bocsánat, de mi a f@sznak kell mindig ez az xp-vista flame? Annyira felesleges évekig pofázgatni hogy mér így mér úgy. Tetszik felrakod, nem akkor nem. Ennyi.
  • hdo
    #22
    Hűha, vérfanboy vagy-e? Egyetlen érvet mondok a Vista ellen nem többet. Nézd meg hogy olyan programoknak amik rendesen használják is a vasat /értsd: játékoknak, 3D fejlesztői környezeteknek stb./ mi a követelménye XP-n, meg mi a követelménye Vista-n. Ugyanúgy működik mindkét rendszeren a program, semmi egyéb extrát nem tud ha Vista-n futtatom. Nem fogok azért Vista-t rakni, hogy egy UT3-nak vagy egy 3D studio maxnak 1 giga helyett 2 giga ram kelljen, így fölöslegesen zabálva a rendszer-erőforrásokat! Erről ennyit.
  • krajcsovszkig
    #21
    Nem tudja valaki hogy Win7-re lehet-e majd updatelni a Vistát "óccsóér'"?
  • tomcsa4
    #20
    Biztonsági szempontból is jobb, mint az XP. Persze aki kikapcsolja az UAC-ot, annak úgy kell. (érdekes, akkor meg nem győzi újratenni, mert instabil lesz egy idő után, persze ő a hozzáértő és a Vista szar.)
  • HuMarci
    #19
    Akkor te még nem használtad rendesen. Igenis ki lehet akasztani ha ki akarod.
    Nem mondok ellent az újításoknak, de ez a Vista nekem nem ér semmit. Egy halom driver nincs hozzá, 1-2 program nem kompatibilis vele (bár ez még hagyján).
    Tessék drivert csinálni hozzá és akkor használni fogom, addig nem.
    Scannerem, nyomtatóm, videókártyám, hangkártyám nem használható hasznosan.
  • AbyssLord
    #18
    Nem tudom, hogy a sok ember miröl beszél. A vista igenis stabil és gyors! Még soha nem sikerült kifagyasztanom, pedig már egy-két éve fent van. És nem kellett újratelepíteni se. Meg nem lassult be idővel se! Kompatibilitási problémáim se voltak soha. A régi dosos ugyanúgy fut rajta, mit az összes többi vindóz alá írt. A régi vindóz emulációja is jó! És sokkal gyorsabban indul el, mint eddigi bármelyik vindóz amivel dolgoztam. És annó még a dosos időkben is ültem gép előtt! Tehát átfutott a kezem alatt az összes asztali vindóz.
    Biztonsági szempontból nem tudok sokat mondani, mert othon használom, ott meg sz@rok bele. De van benne egy jópár naplózást monitorozó és feldolgozó progi, ami segít felkutatni a rendszerstabilitási problémákat, amely programok a régiekben nem voltak benne.
    Tehát ne csak nyafi-nyafi, hanem tessék kipróbálni is a dolgokat.
  • phoenix1
    #17
    Érdemes volt Vistát venni? Nem. Fölösleges pénzkidobás úgy gondolom. Most jön úgy is a Windows 7, majd arra is egy SP1, ... SP2 mint a Vistára.
    Nagyon durván nyomják az embert, ha vissza gondolunk minek a fenének reklámozták, nyomták az emberekre a Vistát? Pár év múlva már a Vistára sem lesz support, drivert sem fognak csinálni, nem mintha sok és tényleg kompatibilis driver lenne. Elszomorító. :(
  • FoodLFG
    #16
    Tényleg ? Ezt nem is tudtam.
    És ugyanolyan jól is bele integrálták a rendszerbe a keresés, mint a vistában ? Vagy ez nem része ennek a Windows Search-nek, ha letöltöm xp-re. Nézegettem videókat a microsoft oldalán, de amiket néztem, abban csak a vistában demózták.
    Szóval mennyire turbózza fel az xp-t ?
    Pl ugyanúgy lehet csoportosítani a keresés eredményeként kapott fájlokat az xp intézőjében, mint vistában ?

    (nem mintha ezért visszaváltanék xp-re, több problémám lenne vele így is, mint a vistával)


    http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/desktopsearch/overview/videos.mspx
  • asysoft
    #15
    Mivel XP-ben nincs IO prioritás, ezért az indexelést észre fogod venni.
  • MrBlowfish
    #14
    Már, hogy ne lenne. Windows Search 4 leszedhető XP-re WinUpdateról. Igazából az újítások egyike sem olyan ami ne lenne megoldható, most is a Vistán, de akár még XP-n is.

    Én a Win 7-et várom mint a messiást, de ha az sem lesz stabil, gyors és kompatibilis rendszer, megyek veszek egy Mac-et.
  • FoodLFG
    #13
    A Vista keresője tényleg nagyon jó.
    (azért sem használok xp-t, mert abban nincs ilyen)
  • asysoft
    #12
    Nem összevethető a kettő. Windows Search 3 (Vistában ez van alapból) 1-2 másodpercen belül kidobja az eredményt (fájl tartalmában is keres), de csak az indexelt helyekről.
  • mousee
    #11
    Hajrá MS, toljátok neki, kell a konkurencia :). A vistában rengeteg lehetőség van, csak ki kéne használni. Csak kérdés, hogy ki akarják-e, vagy nyomják a következő wint (le a felhasználók torkán).
  • waterman
    #10
    milyen az a windows search 4 vagy 3? egy kicsit jobb filekereső, mint ami az xp intézőjében van alapból? vagy ugyanaz? mert azzal állítom csak lelassítani akarták az embert. ha file-t keresek, ahhoz mindig total commander kell, mert hihetetlen, de amig az intéző keresője végez az első partició első könyvtárával, addig a tc végigtúrja az egész gépet és megtalálja a névtöredéket is, és sok találattól sem lassul be.
  • torreadorz
    #9
    Minden más szoftvert (igen a linuxot is) útólag toldoznak foldoznak.
    Egyébként a golfos példa teljesen rossz.
  • fixpont
    #8
    Nem azt jelenti, amit te gondolsz azt csak a DVD-RAM tudja. Mas formatumra nem lehet ugyirni a nativ iras azt jelenti, hogy kulso szoftver nelkul lehet pl. imaget irni.
  • JL666
    #7
    Állandóan toldozzák foltozzák ezt a vindózt. Olyan ez mintha egy golfba utólag tennék bele a légzsákot!
  • Narxis
    #6
    :D:D:D:D
  • barii
    #5
    ez a blurax nativ ez azt jelenti, hogy tudja ugy irni hogy fájlkezelővel rápakolod a meghajtóra és kiirja?
    no csak azért akadt meg rajta a szemem, mert az xp megjelenésekor még nem volt benne a dvd irás, de sp2 környékén már bőven, mégsem tettek bele ilyet
  • DjDano
    #4
    Orbitális baromságokat írsz és még röhögsz is magadon gratu....
  • mcganyol
    #3
    "megéri most új windózt előrendelni, mert abban már eleve benne lesz az új böngészőnk is, ami hibátlan lesz! igaz még nincs teljesen kész, de a bétája letölthető. a directx11-et is támogatni fogja az új windóz (és csak az). igaz, majd csak 2010-ben, de addig is nézzék meg a béta verzióját."

    na jó befejeztem, bocsánat ha kicsit flame jellege lett a dolognak, de mostanában minden napra jut egy ms béta pre-alfa bejelentés.
  • mcganyol
    #2
    "őőő... ja de igen, már jön az új windóz, úgyhogy köszönjük a támogatást, akik megvették az előzőt, de inkább vegyék most már meg az újat, a javítócsomagokkal úgyis csak baj van, az nem elég korszerű napjainkban! Igaz még nincs kész az új windóz, de a bétája már letölthető! És elő lehet rendelni, ugyanazon a webcímen."
  • mcganyol
    #1
    egy javítócsomag előzetes verziója! ezen mindíg mosolyognom kell.

    Ms szóvivő: "őőő... szóval, lehet hogy kijavít pár hibát, de meglehet hogy újabbakat okoz... vagy megváltoztatja a régi hibákat, új hibákká! hmmm... vagy nem... és vannak benne új funkciók is... igaz egy részük még lehet, hogy hibásan működik, vagy egyáltalán nem... de egy pár azért már biztos most is jól működik. Mától le lehet tölteni a bétát a vista.ms.com/supportpower címről."

    :-D