Alex

Olympus E-30 bejelentés

A vállalat új, középkategóriás négyharmad szabványú gépe megnövelt felbontással és javított funkciókkal csábítja a vásárlókat.

Az elődeinél nagyobb, 12,3 megapixeles szenzorral készített képek minőségéről az új TruePic III+ képfeldolgozó processzor gondoskodik. Hátsó LCD kijelzőjének képátlója 6,9 cm, bármilyen szögben forgatható. A megjelenített képek 5x-ös, 7x-es vagy 10x-es méretre nagyíthatóak, így a fotós ráközelíthet a témára pl. az élesség ellenőrzéséhez. A folyamatos élőkép lehetősége természetesen adott.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Keresője kb. 98%-os látómezőt és 1.02x-os nagyítást (-1m-1, 50 mm, végtelennél) biztosít. Kilenc különböző képméretarány közül választhatunk, a standard 4:3-mon mellett adott például a filmszerű 16:9 és a középformátumú 6:6 is. Maximális zársebessége 1/8000 mp, és teljes, 12,3 megapixeles minőségben másodpercenként 5 felvétel készítésére képes. Felülre szerelt LCD-panelje mutatja az aktuális zársebességet, rekeszértéket, expozíció-kompenzációt és más fontos beállításokat. A RAW puffer memóriában 12 kép tárolható. Megemlítendő még a beépített mechanikus képstabilizátor és a pormentesítő rendszer megléte, mint kötelező elemek.

A gép az E-3 zászlóshajó modellnél alkalmazott teljesen biaxiális, 11-pontos AF-rendszert kapta meg. Ez vízszintes és függőleges irányú szenzorsorokból áll, így összesen 44 különböző adatpont áll rendelkezésre az optimális élesség beállításához. Mindemellett az AF-szenzor érzékelési tartománya rendkívül széles, -2 - 19 FÉ, ami nagy pontosságú automatikus élességállítást biztosít gyenge fényviszonyok mellett is, ami a farkasfog elrendezésének köszönhető.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A szokásos manuális vezérlési lehetőségeken kívül hat "művészi szűrő" ösztönöz az egyedi alkotások létrehozására. A szűrők hatása az LCD-kijelzőn tekinthető meg komponálás közben, melyek az alábbiak: Pop art, Lágy fókusz, Halvány és világos szín, Világos tónus, Szemcsés film és Pinhole. Egyéb művészi hatások érhetőek el multi-expozíció üzemmódban. Ez lehetővé teszi több kép szuperponálását egy előzetesen RAW formátumban rögzített képre közvetlenül a fényképezőgépen, a kereső illetve élőkép üzemmód alkalmazása esetén is.

Kiemelendő automatikák az árnyalás funkció, mely segít elkerülni a csúcsfényt és az árnyékokat és az arc- és háttérszabályozó, mely az arcfelismerő alkalmazásával optimalizálja az előtérben elhelyezkedő témák és a háttér egyensúlyát. Vakuja vezeték nélkül vezérelhető, akár több is egyszerre, melyek a téma körül kábel nélkül elhelyezhetőek. Az Olympus E-30 jövő év január közepén kerül kereskedelmi forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kurfürst #10
    Jó kis gép lesz ez, tetszik. A kihajtható LCD kijelző is nagyon jó funkció, hiányzott a bridge gépek óta (pl földközeli fényképezéskor, vagy a tömeg feje fölött).

    Ára kb. mennyi lesz? A tudása alapján olyan 250-re saccolnám.
  • babajaga #9
    "A szűrők hatása az LCD-kijelzőn tekinthető meg komponálás közben, melyek az alábbiak: Pop art, Lágy fókusz, Halvány és világos szín, Világos tónus, Szemcsés film "

    Ezek az opciók teljesen feleslegesek egy fényképezőgépbe rengeteg program van amikkel elő lehet állítani és ezerszer jobban láthatóan egy nagy monitoron.
  • babajaga #8
    Nem is tudtam hogy konstruktívan lehet körbebólogatni.
  • babajaga #7
    Amikor olyan gépre aminek a külsejét vékony fémlemezzel borították azt írja az ismertető hogy fémházas, az ismertetőben nem tudnak különbséget tenni hogy mi a váz, mi a ház mi a burkolat és mi a borítás az mi? Műszaki hozzánemértés vagy épp a vásárlók félretájékoztatása, vagy mindkettő egyszerre?
  • babajaga #6
    Ami rossz, felesleges azt nem szóvátenni vagy butaság vagy hozzánemértés. Kilenc képarány az több mint felesleges látszattudás.Pontosan az a baj hogy ilyenekre sokan rábólogatnak és számtalan fals információ téveszme kering, ezek nemnekem okoznak kárt vagy hátrányt, én fotós alapismereteken már jópár évtizede már túl vagyok.Gyári műszaki adatlapok tele vannak hibákkal lényeges adatok hiányoznak, gyári gépismertetőkben nem műszaki tulajdonságok vannak ismertetve, valósan hozzáértéssel, hanem kábítással nagyotmondással vannak tele. Erre bólogatni, mire jó?
  • Cat #5
    babajaga, ha egyszer megpróbálnád, hogy konstruktívan szólsz hozzá, nem pedig szavakon lovagolsz, apróságokon kötözködsz, hidd el, nem baszogatnának ennyien. Ha az életben is ilyen vagy, ritka kiállhatatlan alak lehetsz.
  • babajaga #4
    "Kilenc különböző képméretarány közül választhatunk, a standard 4:3-mon mellett adott például a filmszerű 16:9 és a középformátumú 6:6 is."

    Amiből a legtöbb teljesen felesleges. És 6x6cm-es képméret volt nem képarány. Teljesen felesleges négyzetalakú képformátumot használni mert aki 6x6-ot használt az is vágott a képből.
  • babajaga #3
    "Az elődeinél nagyobb, 12,3 megapixeles szenzorral készített képek"

    Nem a szenzor nagyobb, az adott. Nagyobb a pixelszám.
  • kjasfhasdfasd #2
    jó gépnek néz ki, az ptikája is tetszik, jó a fényereje.
    csak attól félek, hogy nem is lesz olcsó.
    véleményt majd akkor alkossunk, ha látunk tesztfotókat!

    ja, és:

    Not Found
    The requested URL /kep/2008_11/1110olympus8.jpg was not found on this server.
  • Gabe Dearborne #1
    Nem rossz kis gép. De azért maradok a Canonnál.