Alex

Limitált kiadású divatgép az Olympustól

Az Olympus felkérése alapján a nemzetközileg elismert képzőművész, Matei Apostolescu egyedi dekorációkat készített a mju-1020 digitális fényképezőgéphez, amely 5000 darabos limitált kiadásban jelenik meg.

A fehér színű mju 1020 modell háromféle egyedi dekorációval tehető exkluzív fényképezőgéppé. A limitált kiadás áprilistól vásárolható meg. A cég közleménye szerint ezáltal a 7x-es optikai zoommal és a 10,1 megapixeles felbontással rendelkező modell kívül és belül is elbűvölővé vált. "Ezeknek a fényképezőgépeknek a dekorálása nagyon érdekes feladatot jelentett számomra. Mivel a fotózás maga is izgalmas művészet, és napjaink digitális művészetének egyik fő területe, lenyűgözött egy olyan eszköz díszítése, ahol a 'vászon' maga is képes művészit alkotni" - mondja Apostolescu.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A januárban bejelentett vékony fémvázas gép egyébként egy szokványos kiskompakt, 6,9 cm átmérőjű hátsó LCD-vel, 23 témamóddal, kettős képstabilizáló rendszerrel és arcfelismerő technológiával.

A gyártóhoz kapcsolódó szintén mai hír, hogy a Digitális Képalkotási Weboldalak Szövetsége ( Digital Imaging Websites Association/DIWA) a tekintélyes Gold Award-ot adományozta az Olympus E-3 modellnek. A DIWA független, webes háttérrel rendelkező szakmai kiadványokat egyesít Európa-szerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Benedekco #13
    olyan mint a mobil, ott is van cserélhető elölapos meg minden lószar... Én vennék egy simát és azt festeném ki hómméd és elmondhatnám, hogy kézzelfestett
  • Zocsi #12
    Szerintem se lenne rossz, ha nem hangsúlyoznák ki, hogy ilyen meg olyan képzőművész műremeke. Nem azért, de egy ilyen minta kitalálásához nem kell képzőművésznek lenni... Én inkább csinálnék a gyártó helyében olyan modelleket, amin vagy egy kiválasztott gyerekcsoport művei vannak. Abban lenne valami magasabb jelentéstartalom is. Ha meg pénzt akarnának lehúzni, akkor sztárokkal rajzoltatnák tele a gépeket.
    A másik meg, hogy ezekkel a elsőre csicsásnak mondható gépekkel más célközönséget akarnak megfogni. Hóbortos művészlelkeket, akiknek nem csak a belbecs a fontos, hanem ha a gépük őket tükrözi. Különcknek, ha így tetszik. Persze ott lehet a fiatal gyerkőcök rétege is, bár ez szerintem kevésbé valószínű.
  • SoulHUN #11
    Lehet hogy valakinek tetszik.. Pl. valaki a kislányának akar venni gépet a szülinapjára aki 12 éves. Szerinted melyiket fogja választani? Ezek közül valmelyiket, vagy a hagyományos fekete-sötétszürke kompozíciót? Miért lenne hülye az aki ilyen gépet választ? Fikabajnok..
  • wolruf #10
    Kapna. Volkswagen Golf és Polo Harlekin. Gyári, limitált :)
    http://www.vwvortex.com/artman/uploads/020_001.jpg

    Egyébként tényleg legyenek más színű gépek is, van rengeteg színes Olympus is, csak tarkabarka ne legyen :-/ Az olyan buta (magánvélemény!!!)
  • Tocke #9
    Győzike fel is veszi... bár, ő azért messze van a férfiról alkotott képtől :) Az autó meg más kategória szerintem. Ott azért van egy biztonságos közlekedés nevű fogalom is.

    Ettől függetlenül nem tetszik és csak a mai - mindenből pénzt csinálunk és mindig vannak olyan gazdagok, akik nem tudnak már mire költeni - világ miatt van létjogosultsága mindennek.
  • babajaga #8
    Tudod a fotózók 98%-ának ilyen eszébe se jut hogy milyen unalmas külsejű a gépe.
  • babajaga #7
    Ezen az alapon egy férfi felvehetne egy ilyen szövetből készült ruhát is. Éljen az egyediség! A fényképezőgépnek nem az a funkciója hogy tarkabarka legyen.Ha egy ilyen autót akarnának forgalomba állítani mit gondolsz kapna engedélyt?
  • tomoman182 #6
    Szerintem meg kifejezetten jók. nem olyan unalmasak mint a legtöbb ezüst és fekete gép.mert ugye az ÖSSZES ebből a kettő színből valamelyik.
    Baj az egyediség ?
  • Mezcalero #5
    Attól mert valakinek más az izlése minta a Tied miért hülye?
  • babajaga #4
    Fényképezőgép majmoknak!Ezt csak hülyeemberek vehetik meg!