Alex

Kilenc új Olympus fényképezőgép

Az Olympus a PMA előtt új gépeket jelentett be az FE és a mjü sorozatból, de megjelent egy 20-szoros nagyítású és két cseppálló termék is.

Olympus SP-570 UZ

A gép egyértelműen világbajnok az ultra zoom kategóriában: az Olympus SP-570 UZ 20x-os átfogású, nagylátószögű optikai zoomot kapott. Az optika gyújtótávolság-tartománya 26-520 mm, az 5x-ös digitális zoommal kombinálva pedig 2600 mm érhető el. Ennél nagyobb, lélegzetelállító 4420 mm-es maximális gyújtótávolság is elérhető TCON-17 telekonverter és CLA-10 adaptergyűrű használatával. Jól mutatnak ezek a nagy számok, de a tesztek fogják megmutatni milyen képminőségromlással járnak ezek együtt, mennyi bennük a marketingérték és a tényleges használhatóság. Viszont az tény, hogy a 26 mm-es nagylátószögű beállítás tökéletesen alkalmas beltéri és épületfotózásra. A képek nagyméretű, 6,9 cm átmérőjű LCD kijelzőn komponálhatók meg. A makró sem maradt ki a sorból, 1 cm-es távolságról örökíthetjük meg a részleteket.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A 10 megapixel felbontású gépben a gyártó minden digitális képalkotó funkciója benne van, ezek közé tartozik a magas ISO érzékenység beállítás, az arcfelismerő technológia, az árnyékkompenzáló technológia és a TruePic III processzor. Mivel a gyújtótávolság növelésével az életlenség lehetősége is nő, az Olympus kettős képstabilizáló rendszert épített be a vázba, mely segíti a fényképezőgép bemozdulása által okozott életlenség elkerülését. A masina 1.2 megapixeles üzemmódban 15 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvételre képes. A váratlan meglepetések megörökítését segítő technológia, az előfelvétel lehetővé teszi öt kép készítését a zár kioldása előtt.

Az automata és manuális (P/A/S/M) vezérlési lehetőségek mellett 22 expozíció-vezérlési program választható, melyek a leggyakrabban előforduló helyzeteknek megfelelően optimalizáltak. Akik még nagyobb fokú szabadságra vágynak, bizonyára értékelni fogják a manuális élesség- és zoomállítási lehetőséget az objektívgyűrű segítségével. A beépített vakupapucs mellett a vezeték nélküli vakuvezérlés jóvoltából a kábelek kuszasága már a múlté: az SP-570 UZ kompatibilis az új Olympus FL-50R és FL-36R vakukkal, melyek eredetileg a cég professzionális digitális tükörreflexes E-3 fényképezőgép-modelljéhez készültek. A dioptria-korrekció lehetővé teszi, hogy a szemüveget viselő felhasználók is használhassák a keresőt, míg a 38 nyelven elérhető menü gyakorlatilag bárki számára problémamentes navigációt garantál.

A fényképezőgép márciusban kerül kereskedelmi forgalomba.

Olympus FE-310, FE-340 és FE-350

Az új, több színben elérhető, "egy gomb, egy funkció" működési elven alapuló fényképezőgépekkel csupán kattintani kell. A gépek mindegyikében van digitális képstabilizáló rendszer, arcfelismerő technológia, szuper makró lehetőség, és a VGA felbontású (640 x 480) videókat 30 FPS sebességgel tudják felvenni. Menüjük 38 nyelven érhető el.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az FE-350 4x-es nagylátószögű zoom optikát (35 mm-es megfelelője 28-112 mm) kapott 7,6 cm átmérőjű LCD kijelzővel párosítva. Ezüst, illetve fekete színű váza 8 megapixeles szenzort rejt. Az FE-340 már 5x-ös zoomot (35 mm-es megfelelője 36-180 mm) nyújt, ultra-vékony fém váza négy kifejező ezüst, fekete, kék és rózsaszín színben lesz kapható. Kiemelendő még az integrált arcfelismerő technológia, a 8 megapixeles felbontás és a nagyméretű, 6,9 cm átmérőjű LCD. A felvételi körülményeknek megfelelően 18 expozíció-vezérlési program választható. Az FE-310 modell 5x-ös zoom objektívvel bír (35 mm-es megfelelője 37-185 mm). A felbontás szintén 8 megapixel, és a hátsó LCD is 6,4 cm-es. A gépek februárban kerülnek az üzletek polcaira.

Olympus mju 840, 1010 és 1020

Három modellel bővült a divatorientált fogyasztói igényeihez igazodó Olympus mjü sorozat. A 8 és 10,1 megapixeles gépek vékony, elegáns váza 5x-ös, illetve 7x-es optikai zoomot rejt. A jóminőségű felvételekről kettős képstabilizáló rendszer és arcfelismerő technológia gondoskodik, a képeket 6,9 cm átmérőjű LCD kijelzőn nézhetjük meg. A TruePic III képfeldolgozó processzor minden előnyét élvezik, így például a cég szerint gyenge fényviszonyok mellett jelentősen jobb eredményt garantál a BrightCapture technológia. Sötétben, illetve gyenge fényviszonyok mellett a navigációt világító gombok segítik.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A 8 megapixeles mju 840 5x-ös optikai zoomja 36-180 mm-nek felel meg. 20 témamódot ismer, például extrém közeli felvételek készítésére használható a Szuper Makró üzemmód, amelynek alkalmazása esetén minimum 3 cm távolságról is nagyfelbontású képek készíthetőek. A modell kompatibilis az új Panoráma funkcióval, tájképek megörökítésére. A gép fém váza négy színben kapható: ezüst, fekete, kék és rózsaszín. A mjü 1010 10,1 megapixellel és 7x-es optikai zoommal (37-260 mm) és 23 témamóddal büszkélkedhet. Rendkívül könnyű és ultra-vékony LI-50B akkumulátorral működik, amely a gyártó adatai szerint 25%-kal hosszabb üzemidőt biztosít. Három színben (ezüst, fekete és kék) lesz kapható. Tőle a mjü 1020 képességeiben nem, csak színeiben (ezüst és fekete) tér el.

Olympus mjü 1030 SW és 850 SW

Az idei szezonban a gyártó ütés- és vízálló termékkínálata két fényképezőgéppel bővült. A mjü 1030 SW és 850 SW rendkívül ellenálló, így védett a leeséssel, víz alá merüléssel és a faggyal szemben. Az 1030 SW 10 méteres mélységig vízálló, 2 méteres magasságig ütésálló, -10°C-ig fagyálló, és 100 kg terhelésig törésálló. Fém burkolata - három színválasztékban (csillogó ezüst, jégkék és fenyőzöld) - védett a karcolásokkal szemben. A gépben 3.6x-os nagylátószögű optika (35 mm-es megfelelője 28-102 mm) 10 megapixeles szenzorra rögzíti a képeket. Hátsó kijelzője 6,9 cm-es, a bemozdulás által okozott életlenséget digitális képstabilizáló csökkenti.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az Olympus mjü 850 SW társánál kevésbé strapabíró: csak 3 méteres mélységig vízálló, 1,5 méteres magasságig ütésálló, és -10°C-ig fagyálló. Fényérzékelő chipje 8,1 megapixeles, optikája 3x-os optikai zoomra (35 mm-es megfelelője 38-114 mm) képes. Hátsó LCD kijlezője 6,4 cm átmérőjű. A makró üzemmódban készített közeli felvételek javítására LED-es makró segédfény alkalmazható. Ezüst, fekete, kék, sárga és rózsaszín színekben lesz kapható.

Mindkét gépben benne vannak a már előzeknél ismertetett digitális csodák, mint az arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia és 24 témamód. A beépített TruePic III képfeldolgozó processzor nem csupán a feldolgozás sebességét és a színreprodukciót javítja, hanem zajcsökkentést is végez. A gépek az opcionálisan beszerezhető PT-041 búvártokkal 40 méterrel a vízfelszín alatt is használhatók. Videófelvételre is képesek, a hanggal rögzíthető filmek VGA felbontásúak, 30 FPS sebességgel. Mindkét modell 2008. februárjában kerül forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Roli #6
    "2 méteres magasságig ütésálló" hehe ez tetszett, 2 méter fölött ne nagyon pöcköljétek :D széteshet. ( jó értem én, onnan még le lehet ejteni és ha a 2 méter magas tulajdonos a 100kg-jával rálép még nem lesz baja de akkor is érdekes volt számomra a megfogalmazás :D )
  • LeslieBraun #5
    Es a kepen lathazo emberkek mit szivtak??? Foleg a bal szelso neni? :D
  • toto66 #4
    "Egyébként ezen a képen miért van lekerekítve a fényképezőgép LCD kijelzőjének négy sarka?"
    Mert a kép montázs... ilyen reklámcélú képeknél általános...
  • Cat #3
    talán mert valami egyediséget akartak belevinni.

    Egyébként #1: valóban, ma már nem az a lényeg, hogy mit tud a fényképezőgép, hanem hogy mit nem. Pl. a képek minőségét egyik fényképezőgépnél se emelte ki a gyártó, pedig az lenne a lényeg.
  • Gerygrey #2
    Egyébként ezen a képen miért van lekerekítve a fényképezőgép LCD kijelzőjének négy sarka?
  • Gerygrey #1
    Én rózsaszínt kérek. Ojat amibe van kutyafelismerő technika mert én kutyát akarok fotózni. De legyen benne tengerfelismerő technika is, mert lehet hogy tengert is. Meg 32-szeres 4 milliméter/sec felbontású szupergiga árnyékos vezérlésű HD makrókompenzációs nagy szőrös digitális harci lóf*sz. Meg ojan kis világítós led.