Kruza Richárd

Alsóka­te­gó­riás DSLR gépekkel újít az Olympus

Két digitális tükörreflexes és egy ultrakompakt gépet jelentett be az Olympus, melyekkel elsősorban a kezdő felhasználókat célozzák meg.

E-510

Az Olympus új tükörreflexes fényképezőgépe sok újdonságot rejt magában. A 10 megapixeles Live MOS szenzor a sajtóbejelentés szerint nagyméretű nagyításokat tesz lehetővé minőségromlás nélkül. A gép különlegessége az Olympusnál szinte már hagyományosnak mondható élőkép előnézeti funkció, melynek segítségével a felhasználó a 2,5"/6,4 cm átmérőjű 230 000 pixeles LCD kijelzőt is igénybeveheti fotózáskor. A képernyő alsó részén elhelyezett plusz réteg visszaveri a külső fényforrásokból érkező fényt, ezáltal a képek a gyártó szerint napfényben is élesek, és a hagyományos kijelzőkhöz képest a kontraszt háromszor nagyobb.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A kézremegés okozta elmosódás ellen egyrészt a Supersonic Wave Drive nevű képstabilizátor, másrészt az ISO érzékenységet manipuláló szoftveres megoldás tesz meg mindent. A új TruePic III nevű képfeldolgozó áramkör a gyártó szerint hatásosan csökkenti a képzajt. A szenzor pormentesítéséért ultrahangos rendszer felel. A manuális beállítási lehetőségek mellett a 28 féle programmód a kezdő fotósoknak segít. A gép 136 x 91.7 x 56 mm méretével és 460 grammmos súlyával kisméretű SLR gépnek számít. A gép CompactFlash és xD-Picture Card memóriakártyákat fogad.

E-410

Az új Olympus E-410-et - az E-400 utódját - a sajtóközlemény a világ egyik legkompaktabb digitális tükörreflexes fényképezőgépének nevezi. A 10 megapixeles Live MOS szenzor, a HyperCrystal LCD kijelző és a pormentesítő ebben a gépben is megtaláhatóak. A géphez számtalan négyharmados szabványú objektívet lehet csatlakoztatni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A teljesen manuális beállítási lehetőségek mellett sokféle automatizált funkció segíti a kezdő vagy hobbifotóst: 32 program található a gépben, ezek között található Portré, Makró, víz alatti nagylátószögű illetve makró üzemmód, Makró és xD Panoráma is. Az E-410-es a CompactFlash és xD-Picture Card memóriakártyákkal is kompatibilis, menüje tíz nyelven tud, igény esetén további 15 nyelv tölthető le az internetről.

Mjü 780

Az Olympus legujabb ultrakompaktjában 7 megapixeles szenzort és 5-szörös optikai zoom-os (36-180 mm) objektívet találunk. A sorozat többi tagjához hasonlóan a fémházas kisgép időjárásálló, és ezüst vagy fekete színben lesz majd kapható. A mjü 780 szintén igyekszik mindent megtenni a kézremegés okozta elmosódás ellen: kettős, optikai és szoftveres kézremegés kompenálással van felszerelve.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A BrightCapture technológiával felszerelt 6,4 cm átmérőjű kijelző a gyár szerint nagyon világos képet ad, ezért napsütésben is könnyen lehet komponálni. A teljes felbontás melletti ISO 1600-as maximális érzékenység több expozícióvezérlési programban és filmfelvételi üzemmódban iz alkalmazható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #9
    Hát engem is zavarna, mert így látom hogy a téma mozog a keresőben és arra koncentrálhatok hogy minél jobban megfogjam vagy ha nem kell elkapott pillanat akkor holtpontnál exponáljak. Azt hogy minden optikát stabilizál sőt ha észleli hogy olyan optika van fenn ami nem jelez fókusztávolságot megkérdezi hogy milyen gyójtótávolságot akarok stabilizálni, nagyon ügyes és használható megoldás.
  • Blasta #8
    Egyetlen dologban tér el a használata lényegesen az optikai stabitól, mégpedig ugye ennek a hatását nem látod a keresőben, míg az optikai stabi hatását látni.
    De én már találkoztam olyannal, akit zavart az IS hatása a keresőben, így azoknak pont a CCD-s stabi a jó választás (nem beszélve az általad felsorolt előnyéről).
  • babajaga #7
    Sokan azt hiszik hogy ez sokkal rosszabb mint az optikai, pedig nem, nekem megfelel. És hogy milyen előnye van lejjebb írtam.
  • babajaga #6
    Ne viccelj, nekem Pentaxom és a házban van a stabilizátor. Most gondold el én bármelyik optikát felteszem stabilizált míg az optikásoknál olyam optikát kell venni, nem bolondultam meg.
  • Blasta #5
    Le teccik lenni maradva a tekkkknika fejlődésének a figyelésével :)
    (ejjdeszép ez a magyar nyelv :D)
  • Lateralus #4
    A sensor-shift rendszerűt a gépbe építik. Mer hova máshova?

    Eddig csak ők építettek tükrös gépekBE stabilizátort:

    Konica-Minolta
    Sony
    Pentax
    Samsung
    Olympus

  • SkunkliX #3
    hi ! mivel tükrös gépekről beszélünk , itt a stabilizátort az optikákba szokták beleépíteni. nem mint ha olyampus rajongó lennék de ilyet 1ik gyártó sem gyárt ami tükrös és stabis.
  • Blasta #2
    Sőt!
    Most, hoyg tüzetesebben elolvastam:
    Egyik gépben sincs optikai stabilizátor!!!
    Az E-510-ben CCD-s stabi van, a másik kettőben még ilyen sincs, csak ilyen auto ISO mód maximum.
  • Blasta #1
    szerk: Az E-410-ben nincs valódi képstabi, azt csak az E-510 kapott! Az E-410 csak a Live View funkciót kapta meg