Napi Online

Meglepően jó eredménnyel zárt a Sanyo

A Sanyo Electric Co. vezetőit alaposan meglephette a vállalat elmúlt hat hónapban elért teljesítménye.

A társaság üzleti évének szeptember 30-án zárult első felében ugyan 11 százalékkal, 24 milliárd jenre (244 millió dollár) csökkent az üzemi nyereség, ám ez kétszer nagyobb a cégvezetés 14 milliárdos augusztusi előrejelzésénél. A nettó nyereség kétszeresére, 32,65 milliárd jenre ugrott, de ebben benne van a mobiltelefon-gyártó üzletág eladásáért kapott 43 milliárdos bevétel is. A divíziót a számítógépes nyomtatóiról ismert Kyocera Corp. vette meg. A Sanyo árbevétele 2,5 százalékkal, 1,01 ezer milliárd jenre kúszott fel.

A vállalat legsikeresebb ágazata a főként mobiltelefonokban, hordozható számítógépekben használatos lítium-inon akkumulátorokat gyártó divízió volt, amely húsz százalékkal, 205 milliárd jenre növelte árbevételét az első üzleti félévben. A napelemek előállításából származó bevétel 38 százalékkal, közel 47 milliárd jenre nőtt. A chipgyártó divízió egyelőre veszteségesen működik, azonban ez az év végére megváltozhat.

A Sanyo részvényárfolyama 18 százalékkal ugrott meg. A papírok azért is drágulnak, mert nem hivatalos forrásból származó értesülések szerint a Panasonic rövidesen ajánlatot tesz a Sanyo fő tulajdonosainak részesedésük megvásárlására. A két nagyvállalat fúziójával Japán legnagyobb elektronikai cége jöhet létre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeDDyRuSh #1
    Köszi SG, erre gondoltam tegnap:)