Napi Online

Újabb kétszáz embert vesz fel a Sanyo Dorogon

A Sanyo dorogi napelemgyárában a 2005-ös induláshoz képest háromszor több napelemet szerelnek össze a Japánból érkező alkatrészekből és szállítanak az európai piacra.

Jelenleg kétszáz új dolgozó jelentkezését várják. A cég jenmilliárdokat költ az üzemre. Az első napelemgyár 2005-ben indult, tavaly készült el a jelenleg is bővülő második csarnok, és készülnek a harmadik gyár építésére, a munkát jövőre kezdik. A Sanyo tervei szerint 2010-ben Dorogon indul a legnagyobb teljesítményű napelemmodul-összeszerelő gyára. Ma már az első napelem továbbfejlesztett változatát gyártják, amely a világ egyik legjobb hatásfokkal működő ilyen berendezése és megfelel a cég környezettudatos új filozófiájának, a Think Gaiának is. A bővítéshez még az idén kétszáz újabb dolgozót vesznek fel a napelemgyártáshoz, ezzel hatszázhetven főre nő a létszám. Várhatóan 2009-ben ez tovább emelkedik, a tervek szerint 2010-ben pedig kétezer ember dolgozhat Dorogon.

A napelemgyártás növelésével egyidejűleg - a megváltozott piaci viszonyok, a növekvő globális verseny és az EU-csatlakozás óta megemelkedett bérköltségek miatt - fokozatosan leépítik a mobiltelefonokhoz szükséges újratölthető akkumulátorok dorogi gyártását. A termelést Ázsiába és az EU-ban lévő alvállalkozóihoz helyezi át a társaság. Bár csökkentett mennyiségben, de még teljesítik a megrendeléseket, és szeptemberig befejezik a termelést. Az itt felszabaduló dolgozók egy részét a napelemgyártásnál foglalkoztatják tovább.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!