MTI

Gyárilag feltöltött akkumulátorok a Sanyonál

A Sanyo megkezdte az olyan újratölthető elemeknek az exportját, amelyeket - a rivális termékekkel ellentétben -, az első használat előtt nem kell feltölteni, mert már eleve töltött állapotban kerülnek forgalomba - adta hírül a Nihon Keizai Shimbun.

A Sanyo Electric cég nikkel-hidrogén elemeit Európába szállítják, majd egy magyarországi gyárban feltöltik és utána értékesítik. A cég ezeket az elemeket Tajvanon és Dél-Koreában is értékesíti, ahol nagy kereslet mutatkozik ilyen elemek iránt a digitális berendezések áramforrásaként. Az ázsiai piacra szánt elemek töltése Japánban történik. A Sanyo a gyártókapacitások növelését tervezi még ősz előtt. Japánban és külföldön együttesen 60 millió egység eladását irányozza elő a 2007-es költségvetési évben.

Franciaország és Németország előírja, hogy a használt elemeket reciklálni kell, és az Európai Unió olyan tervet fontolgat, hogy az eljárást kötelezővé teszi. A Sanyo azt reméli, hogy ezzel megnövekszik majd a kereslet az újratölthető elemek iránt. A japán cég az amerikai forgalmazás gondolatát is mérlegelni fogja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • totya4 #3
    Mondjuk ez nem egészen szavatosság, mert aminek lejár a szavatossága az elvileg megy a szemétbe... :)

    Egyébként le a kalappal a sanyo aksik előtt, de még mindig nem tiszta...
  • rgranc #2
    Hát mondjuk rajta lesz a szavatossági idő, mint a hús- vagy tejtermékeken... Egy hónapig lehet eladni, ha addig nem megy ki a boltból, akkor vissza kell küldeni a forgalmazónak, aki újra feltölti... :)))

    Egyébként én arra tartanám jó ötletnek, ha valahol váratlanul lemerül a fényképezőgépben az akksi, akkor ilyet vennék helyette, rögtön lehetne használni, és jobb, mint a ceruzaelemek. De normális esetben nem veszít az ember semmit azzal, ha a vásárlás után hazaviszi, és rögtön fel kell tölteni...
  • totya4 #1
    Hú ezt nem értem.

    "újratölthető elemeknek" ez gondolom akkumulátor akar lenni, ami végülis "elem" formájú kinézetre, pl ceruza AA.

    "az első használat előtt nem kell feltölteni, mert már eleve töltött állapotban kerülnek forgalomba"

    Az akkumulátoroknak van egy olyan jellemzője amit önkisülésnek hívnak, tehát mindenféle terhelés nélkül is töltést veszít...nem is keveset. Ez jelentős mértékű, egy NiMH (cikkben ez van említve) aksi 3-4 hónap alatt gyakorlatilag lemerülhet, ezért nem ajánlják az akkumulátorokat olyan berendezésekbe, amelyek rendkívül csekély áramfelvétellel bírnak, pl távirányító.

    Azaz, ha az akkumulátor lemerül 3-4 hónap alatt, akkor mi értelme van feltöltve eladni? Ha nem adják el a megadott idő alatt (és miért is) akkor úgyis lemerülten kapja a polgár nem?