MTI

Netezők zenésítették meg az izraeli elnök békedalát

Új dalszerző született a neten: Simon Peresz izraeli elnök békedalához egy zenei honlap mindenféle nációhoz tartozó zeneszerzői - közük egy iráni is - komponáltak dallamot.

A 84 esztendős Nobel-békedíjas Peresz a songweavers.com lapra tette fel "Ray of Hope" (Reménysugár) című dal szövegét. A népszerű honlap dalszerzők, komponisták és zenészek között teremt kapcsolatot. A tucatnyi zeneszerző között, akik mindenféle - egyebek mellett alternatív rock, folk rock, gospel és blues - stílusban írtak zenét a Peresz-vershez, egy teheráni illetőségű iráni is volt. Irán és Izrael között meglehetősen feszült a viszony. "Adj ellenségemnek és barátomnak egy vértelen napot. Szólítsd a fiúkat és lányokat békeimához" - fogalmaz a vers egy részlete.

Peresz szóvivője elmondta, hogy az államfő szerint a dal iránti nagy nemzetközi érdeklődés is azt jelzi, hogy "a zene átnyúlik a határokon, és kivételes eszköz az emberek közötti jóakarat tolmácsolására". A komponisták közt volt izraeli, török, kanadai, német, spanyol, holland, angol és amerikai szerző is. Egyikük - aki alternatív rock stílusban dolgozta fel a számot - így fogalmazott a honlapon: "megragadott a szöveg egyszerűsége, csupán nyolc sorból áll, mégis milyen sokatmondó".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rigidus #3
    Ertem. Akkor ez is csak ugy kapott Nobel-t mint a Kertesz...

    (Kene mar irnom egy konyvet mondjuk az indianok vagy feketek irtasarol hatha nekem is jar egy Nobel)
  • Emmegki #2
    Hogyne. Mostanában mindenféle országokat gyarmatosít felvásárlással.

    Pl. Magyarország, Lengyelország...
  • rigidus #1
    > A 84 esztendős Nobel-békedíjas...

    Ezek szerint abbahagyta a palesztinok irtasat?