Napi Online

Békésen válik a Sony és a Bertelsmann

A világ második legnagyobb szórakoztatóelektronikai gyártója, a japán Sony kivásárolja a Bertelsmann AG-t a két társaság 50-50 százalékos tulajdonában lévő Sony BMG Music Entertainmentből - jelentette be a két vállalat közös közleményben.

A német médiaóriás összesen 1,2 milliárd dollárt kap, ebből 900 millió a részesedésének ára, 300 millió pedig a Sony BMG 600 milliós készpénzállományából rá eső rész. Ebből következően a Sonynak csak 600 milliót kell előteremtenie a kivásárláshoz saját forrásaiból. A megállapodás részeként a BMG magával viszi a közös cég európai zenei katalógusának egy részét. A felek továbbra is osztoznak a Sony BMG gyártóbázisain és elosztóhálózatán, amelyet a Sony DADC és a Bertelsmann Arvato Digital Services nevű szolgáltatóvállalata fog közösen használni.

A kivásárlás lehetővé teszi a Sonynak, hogy még mélyebben és átfogóbban integrálja zenei szolgáltatásokból és szórakoztatóelektronikai termékekből álló kínálatát. A Sony és a Bertelsmann 2004-ben egyesítette zenekiadói ágazatát a költségek csökkentése érdekében, amit a zenei cd-k rohamosan zsugorodó piaca tett szükségessé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!