Gyurkity Péter

Microsoft: jól halad a Windows 7 fejlesztése

A szoftvercég legutóbbi pénzügyi elemzői találkozóján elhangzott, hogy igencsak jól haladnak a munkálatokkal, ezalatt pedig a Vista is egyre jobban szerepel. Külső felmérések szerint azonban a cégek még mindig hezitálnak.

A találkozón Bill Veghte, az Online Szolgáltatások és Windows Business Csoport első embere beszélt a fenti témákról, kiemelve, hogy meglehetősen jó ütemben zajlik a Vista-utód fejlesztése. Mindez lehetővé teszi, hogy a Windows 7 a korábbi ígéreteknek megfelelően három évvel a Vista általános elérhetősége után debütáljon. Az utód tehát 2010 januárjában jelenne meg, igaz korábban elhangoztak olyan ígéretek is, amelyekben 2009 végét jelölték meg végső időpontként.

A nagy kérdés természetesen továbbra is az, hogy milyen lesz az új operációs rendszer, helyre tudja-e állítani a cég némileg megtépázott tekintélyét. Ezzel kapcsolatban azonban továbbra is hallgatnak, Steve Ballmer vezérigazgató mindössze annyit árult el, hogy a kezelőfelület alapjaiban változatlan marad, ezen a téren igyekeznek minél kevesebb változtatást eszközölni. Eközben azonban mélyreható architektúrális módosításokra is sor kerülhet, a multi-touch technológia debütálása pedig korábban szintén szóba került. Az biztosnak tűnik, hogy a vezérléssel nem lesznek nagy gondok.


A szoftvercég szerint a Vista is egyre jobban szerepel, fogadtatása jóval kedvezőbb, mint korábban. A találkozón elhangzott adatok szerint a vásárlók 89 százaléka elégedett az operációs rendszerrel, 83 százalékuk pedig bátran ajánlaná azt ismerőseinek, családtagjainak. A Forrester felmérése szerint azonban a vállalatok körében már korántsem ilyen kedvező az összkép, itt ugyan sikerült 40 százalékkal növelni a Vista jelenlétét, ez azonban még mindig csak 10 százalékos részesedésre elég - a megkérdezett vállalatok egytizede mert eddig váltani. 87 százalék továbbra is az XP mellett szavaz, elemzők szerint pedig akár az is előfordulhat, hogy a Windows 7 felbukkanásáig az Apple is gatyába rázza vállalati szegmensét.

Az Internet Explorer 8 második előzetese szintén terv szerint érkezik, mégpedig augusztusban, a végleges változat pedig még idén megjelenik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ferrer #181
    Én nem írok baromságokat össze vissza..
  • Zsoltika 007 #180
    Ez rendben is lenne ha nem írnál baromságokat össze vissza.
  • Ferrer #179
    Nekem nincs felesleges 30 ezer forintom olyan rendszerre, amiről a CEO is megmondta, hogy hát.. nincs túlságosan ott. Letölteni meg nem tudom, honnan lehet, szóval nem izgat.
  • Zsoltika 007 #178
    nm
  • Ferrer #177
    Köszi szépen!
  • Zsoltika 007 #176
    Hallod ez az oprendszer annyira instabil! Főleg hogy megkapta 1:1 ben a Win Server 2008 kernelét.
    Amúgy annyira instabil amennyire dzsunka gépre teszed, és amilyen módon használod.

    Nekem is annyira szar hogy ment már 1.5 hétig kikapcs és resi nélkül nem egyszer. Ez az instabilitás nekem új. Eddig hallottam már minden rosszat róla de erről még nem nagyon. Persze az elején az ótvar driverek kavartak még midnenkinek de annak már lassan 1.5 éve.

    Képzeld én meg azt hallottam hogy az sg-re járók 99%-a szexi istennő. Meg is jött a kedvem tőle. :D
    Kit érdekel mit hallottál? Fel se tetted és véleményt mondasz. Ügyi vagy.
    Az ilyenek miatt van mindíg tele a fórumok többsége marhaságokkal meg előítéletekkel.
  • Ferrer #175
    Na, hát én még mindig nem értem, miért kell nekünk a Vista. Mert én, ha ugyanolyan lenne a gépigénye, tuti megvettem volna a kinézet miatt, de miután hallottam a visszajelzéseket instabilitásról, in-kom-pa-ti-bi-li-tás-ról (útelágazozáás XD), nagy hardverigényről, rögtön elment a kedvem tőle. Ráadásul én nem használom a Windows XP programjait (se a biztonsági rendszert, se a fájlkezelőt, se a WMP-t, semmit.. najó talán a fájlkezelő még oké, ha egy képet keresek)
    A Microsoft akkor alkotott volna nagyot, ha most ugyanolyan, vagy még kisebb hardverigény mellett lenne egy még megbízhatóbb és szebb rendszerünk. Meg ha mondjuk nem dobta volna el a Longhorn elképzeléseit..
  • MC Hapci #174
    vagy kitalált... :D Ebben a világban mindenki hazudhat :)
  • Mardel #173
    Egyébként pont olyanokat válogattak ki, akik manipulálhatóak, és közük sincs az informatikához.
  • Mardel #172
    Imádták az álcázott Windows Vistát a Vista-gyűlölők