181
  • Ferrer
    #181
    Én nem írok baromságokat össze vissza..
  • Zsoltika 007
    #180
    Ez rendben is lenne ha nem írnál baromságokat össze vissza.
  • Ferrer
    #179
    Nekem nincs felesleges 30 ezer forintom olyan rendszerre, amiről a CEO is megmondta, hogy hát.. nincs túlságosan ott. Letölteni meg nem tudom, honnan lehet, szóval nem izgat.
  • Zsoltika 007
    #178
    nm
  • Ferrer
    #177
    Köszi szépen!
  • Zsoltika 007
    #176
    Hallod ez az oprendszer annyira instabil! Főleg hogy megkapta 1:1 ben a Win Server 2008 kernelét.
    Amúgy annyira instabil amennyire dzsunka gépre teszed, és amilyen módon használod.

    Nekem is annyira szar hogy ment már 1.5 hétig kikapcs és resi nélkül nem egyszer. Ez az instabilitás nekem új. Eddig hallottam már minden rosszat róla de erről még nem nagyon. Persze az elején az ótvar driverek kavartak még midnenkinek de annak már lassan 1.5 éve.

    Képzeld én meg azt hallottam hogy az sg-re járók 99%-a szexi istennő. Meg is jött a kedvem tőle. :D
    Kit érdekel mit hallottál? Fel se tetted és véleményt mondasz. Ügyi vagy.
    Az ilyenek miatt van mindíg tele a fórumok többsége marhaságokkal meg előítéletekkel.
  • Ferrer
    #175
    Na, hát én még mindig nem értem, miért kell nekünk a Vista. Mert én, ha ugyanolyan lenne a gépigénye, tuti megvettem volna a kinézet miatt, de miután hallottam a visszajelzéseket instabilitásról, in-kom-pa-ti-bi-li-tás-ról (útelágazozáás XD), nagy hardverigényről, rögtön elment a kedvem tőle. Ráadásul én nem használom a Windows XP programjait (se a biztonsági rendszert, se a fájlkezelőt, se a WMP-t, semmit.. najó talán a fájlkezelő még oké, ha egy képet keresek)
    A Microsoft akkor alkotott volna nagyot, ha most ugyanolyan, vagy még kisebb hardverigény mellett lenne egy még megbízhatóbb és szebb rendszerünk. Meg ha mondjuk nem dobta volna el a Longhorn elképzeléseit..
  • MC Hapci
    #174
    vagy kitalált... :D Ebben a világban mindenki hazudhat :)
  • Mardel
    #173
    Egyébként pont olyanokat válogattak ki, akik manipulálhatóak, és közük sincs az informatikához.
  • Mardel
    #172
    Imádták az álcázott Windows Vistát a Vista-gyűlölők
  • NintendoGC
    #171
    (megy úgy ez már egyre általánosabb az egész világra...)

    Kissé magyartalan lett... javítom:

    (meg ez már egyre általánosabb az egész világra nézve...)
  • NintendoGC
    #170
    LOL.... ahogy szemlélődöm az SG.HU fórumaiban... és más fórumokban (megy úgy ez már egyre általánosabb az egész világra...) hogy SENKI sem hajlandó arra, hogy átgondolja a dolgokat, magábaszálljon és elismerje, hogy esetleg! téved...

    ... a bocsánatkérés-t mint olyat már meg sem említem.

    Viszont így fantasztikusan szép jövő elé nézünk!
  • Zsoltika 007
    #169
    Bocs de nem értem mit írsz! Majd jövőre hozzászólok mikor tanulunk szöveget értelmezni khtx bye!
  • Sanyix
    #168
    Figyelek, ellenben ahogy látom neked az olvasás, szövegértelmezés, és a beszélgetés átlátása nehézségeket okoz. Mintha kapcsolatban lett volna a kíndóz a routerrel nem? Akkor mibaj van?
  • Zsoltika 007
    #167
    Itt most router kezelésről és dhcp-ről volt szó. De jó hogy figyelsz is.
    Ha valaki azt mondja magáról hogy pl asztalos de még a gyalut se tudja használni rendesen azt te is kiröhögnéd :D
    Semmi baj ha nem ért hozzá. Senki se az anya tejjel szívja be. Csak ha azt mondja magáról hogy informatikus és ilyen kommenteket ír, akkor az
  • Sanyix
    #166
    Honnan szedtem? Talán tapasztaltam. Anyáztam, személyeskedtem, hülye hozzászólásokat írtam topikokba ("vótam" "vótam zárás előtt"), soha egy pontot nem kaptam, úgy hogy mellettem akik nem voltak vip-ek 2-esével kapták.
  • Sanyix
    #165
    Tudod az informatikus != azzal aki ismeri a kíndóz összes bugját, az m$ marhaságait(miközben védi, mert fizetést kap, vagy mert mással nem tud bánni), és képes arra logikátlan gondolkodásra ami az m$ cuccokhoz szükséges.
  • Zsoltika 007
    #164
    Milyen a normális ember? Informatikusnak állítja magát mikor lila gőze nincs a dolgokról? Neked ez a normális?
    Én kérek elnézést hogy fiatal vagyok és apu nem tanított meg hogy a normális az nem normális.
    Lehet a te apucid téged így tanított.
  • An-Dee
    #163
    zsoltika: tudod az a baj hogy valószínűleg fiatal vagy és ezért ilyen a stílusod. a szakmai és az emberi dolgokat nem szabad összekeverni, lehet apuci nem tanította meg, a normális emberek ilyenek
  • cptkilljoy
    #162
    Hát ha a félreinformáltáságból adódó okoskodás fájna...

    "A 64 bitest toltam fel, mert a legtöbb programomban van 64 bites opció."
    Hmmm... Ez érdekes. Mert szerintem az a bizonyos 64 bites opció a legtöbb MUNKAÁLLOMÁSRA szánt programban van. Persze, van egy csomó kisebb program is, aminek van 64 bites verziója, de azért a 64 bites architektúra kihasználása ma még a tervezés/video feldolgozás/képfeldolgozás területén az igazán jellemző, ami meg alapvetően NEM laptopra van kitalálva, hacsak nem egy milla körüli laptopod van.

    "Aztán az első hét után egyre lassabb lett a bebootolás. A hétvégére már közel 3, és fél perc volt, az elején lévő 1,5 perchez képest."
    Gondolom megnéztem azt a fránya MSCONFIG-ot, ami talán már a Win98-ban is ott volt (bár erre nem esküszöm meg), hogy mi az a sok szar, ami elindul a gép indításakor. Az a sok feltelepített program biztos nem hányta tele minden szir-szarral az indítómenüket, a regisztrációs adatbázist és a többi helyet, amik az indítás gyorsaságáért felelősek.

    "Ami tény az én tapasztalatom szerint, ezaz op rendszer nem való laptopra, csak asztali gépre."
    Való az, csak a megfelelő beállításokkal.

    "Annyival nem tud többet, hogy lecseréljem az xp-ét a vistára."
    Vagy csak nem használod ki az újdonságokat.

    "Sőt ha jól emlékszem, mielőtt a vista kijött, az volt a legnagyobb gond, hogy a máris feltörték, és pont úgy törték fel, ahogy az xp-ét kell, sőt, ugyanazokat a széria számokat használják hozzá. Ez elég sokat elárul számomra, hiszen akkor ez ugyanaz, csak máskép néz ki, és többe kerül."
    Na ezt meg ki mesélte neked? Vagy csak egy újabb urban legend megszületésének lehetünk tanui? Az XP-t egyébként még csak feltörni sem kell, felesleges, és csak saját magával tol ki az ember, mert egy csomó macerát vesz a nyakába. Ha valaki nagyon nem akarta megvenni, annak elég volt egy corporate vagy student licenszszámot szerezni, amit azért nem volt annyira nehéz, és már meg is oldotta a "teljes jogtisztaságot", legalábbis a Windows Update és egyéb irányokba :)

    "Hogy nem a ms hibája, hogy nincsen illesztő program...nos ezzel nem értek egyet, hiszen pont az ms volt, aki összeveszett az adobéval, hogy nem adnak elég infot, ahoz, hogy átültessék a programokat vistára. Nem is ültettek át egyet se."
    Újabb urban legend. A Vista megjelenése után napokkal már voltak patchek a régebbi programokhoz, és a tervezett ütemben 2007. nyarán ki is jött a teljesen új, CS3-as verzió szinte minden programból, amik már 100%-ig kompatibilisek a Vistával.

    "Illetve rengeteg cég emelte fel a hangját, hogy a hardverhez nem tudnak szoftvert gyártani, mert nem add az ms elég anyagot."
    Hát persze. És pl. a Creative mind a mai napig nem kapott rendes anyagot, mi? Egyszerűen kényelmesebb az MS-re mutogatni, mint tisztességes drivereket megírni időre. Most a Samsung SSD meghajtóival van ugyanez, de érdekes módon csak a Samsung meghajtói lassúak Vista alatt. Ejjj, szemét MS, biztos betett egy lassító műveletet arra az esetre, ha Samsung SSD jönne a gépbe...

    "Aztán itt elég sokan mondják, hogy vegyél több memóriát a gépedbe, mert az tök olcsó. Nos szerintem a mai fizetések mellett, még egy kiló kenyér is drága nem, hogy egy több ezer forintos memória modul, és azért, mert szegényeket átvágta az ms azzal, hogy egy arra alkalmatlan géphez mellékelnek egy vistát, majd utána azt mondják nekik, vegyél bele még memóriát..."
    Már bocs, de ha veszek egy autót, amivel 300-zal száguldhatok az autópályán, de ha kiesik a gázpedál alul, akkor sem megy 120-nál többel, akkor az autópálya készítője a hülye? Jó, persze, bizonyos extrém esetekben igen, de azért általában az autó gyártója tehet arról, hogy mit is tud a verda :)

    "Utána nem fog elmenni hogy több ezer forintért vegyen egy másik operációs rendszert, amihez persze nincs illesztő program."
    Nem kell másik oprendszert venni. Csak két szó: downgrade jog ;)

    Legutóbb egy barátomhoz átvittem az egyik külső winyomat, de nem tudot ráírni a vista, mert szerinte megtelt. Kiderült, hogy fat32-re van formázva.Na akkor ezért nem tud 3-4gigás fájlokat megmozdítani. Átraktuk a másik gépére, amin szintén vista van, arról se ment. Aztán hazamentem, és az xp-és gépemrőr átraktam egy 8 gigás iso fájl. Átment.
    Erről te teljes mértékben meg vagy győződve? Ugyanis az XP ugyanúgy nem tud 4GB-nál nagyobb fájlt írni FAT32-re... Ezért van nekem minden USB-s cuccom NTFS-re formázva :) De ha te megkerülted ezt a korlátot XP-n, akkor meséld már el nekünk is, hogy hogyan, mert sokan hálásak lennének neked ezért a rejtett tudásért.

    "És ami a legszemetebb dolog a a Bill Gates-től, mikor kijött a vista csak annyit mondott, nekünk magyaroknak elég lesz a a home prémium, mert nekünk úgy se futja többre."
    Igen? Az a szemét. Pedig pont te sírtál pár sorral fentebb, hogy még a kenyér is drága... :) De egyébként ez a magyaroknak elég a Home Premium, az mégis miben nyilvánult meg? Mert szerintem ugyanúgy kijött minden változat magyarul, és a megjelenés napján kapható is volt mindegyik...

    "A mai napig sokan használják a 98se-et, mert ők arra esküsznek."
    Igen? Én már egyetlen embert sem tudok mondani, akinek CSAK az van. Van persze olyan, aki bizonyos okok miatt meghagyta második vagy harmadik oprendszernek, de hogy valaki mind a mai napig fő rendszerként azt használja...

    Jó post volt :) Én legalábbis nagyon jókat szórakoztam ezeken a baromságokon. A FAT32-re tett 8 gigás fájlról pedig mindenképpen mesélj még, mert nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogyan.
  • Zsoltika 007
    #161
    Hát ezt a baromságot nem tudom honnan szedted. Nekem volt már nem 1 ismerősöm akik kaptak és vip volt mindegyikük. Amúgy ha jól tudom 3 vagy 4 büntipont után már elveszted a vip jogaidat egy időre.
    Más részről meg ezt minek írod nekem? Szerintem végignézve az írásaimat egyáltalán nem személyeskedtem vagy anyáztam/hülyéztem senkivel. Ráadásul még soha sem kaptam büntit mióta itt vagyok. Pedig nem voltam végig vip.
  • Sanyix
    #160
    "Ha ezt tettem volna már ott lenne a büntipont a nevem mellett."

    (köztudott tény, hogy vip-ek nem kapnak büntipontot, védettségük van. Én akárhogy próbáltam, nem kaptam. Most lejárt, végre sikerült :)
  • janyikzs
    #159
    Van a renderelés folyamatán olyan lépés is, amit vinyóra nem swappel, így ha a memóriában az adott számolást nem tudja végigkövetni, akkor leáll memóriahiányra hivatkozva hibaüzenettel.

    Jogos, hogy ez a proci nem mai darab, ezt én is mondtam róla korábban, de azért még dolgozok vele, a nyár végén úgy is cserélem.

    Barátom egy volt programozó csoporttársam, aki az egyik azok közül, akik S.W.I.N.E.-t alkották (Stormregion), még a 3DSMax 1.2 verziójával szerkesztette az elején az egységeket P2-es gépen 96 Mb memóriával a gépében. A végeredmény már akkor sem volt rossz. Na most ez olyan dolog, hogyha a játék futtatásához very high-on nincs megfelelő vas, akkor ne is játszon vele az ember?
    Jelenleg ez van, ezen dolgozom.
  • Zsoltika 007
    #158
    Már nem azért de milyen program az ami nem tud renderelni mert kevés a ram?! Ilyenkor max letekeri vinyóra. Ezért is találták ki a lapozó fájlt. Ez meg hibaüzenet dob :DD

    Nem tudom sztem nem fikáztalak egyáltalán. Ha ezt tettem volna már ott lenne a büntipont a nevem mellett. Szval nem értem miről hadoválsz már megint itt.

    Azt sem igazán értem hogy hogyan tudsz az agyamba látni, de a logikámat követve az jön le nekem hogy nem évszám alapján lesz vmi vista kompatibilis hanem hogy a fejlesztés során felkészitették rá a programot vagy sem.

    Memória fogyasztásról meg annyit hogy ha már renderelsz tegyél alá normális vasat. Nem a p4 3ghz-en kell azt csinálni. (Amúgy nem akarlak megbántani de a 3-4 éves p4 proci már eléggé elavult a számitástechnika világában...) Főleg ha munkára használod. Ha meg mégis erre kényszerültél, ajánlom figyelmedbe a services.msc nevű varázs parancsot és rögtön ki tudod lőni a számodra fölösleges memória zabáló rendszer folyamatokat. Meg ugye gyengus gépre nem biztos hogy a vista ultimate való. Pont ezért mert rengeteg folyamatot indit már alapból. Olyan gépre inkább a vista basic való. Lehet igy már lenne annyi ramod mint xp alatt.
  • janyikzs
    #157
    Erre azért még kitérnék: "Nem tudom kik fejlesztik a 3dsmax-ot de a következő verzió biztos hogy simán megy majd vistán is. Akkor meg mi van? Hiszen ez lehetetlen ha a vista mem kezelése miatt szar. Nem?"
    - A 3DSMax tökéletesen fut Vista alatt, semmi hiba, semmi kiakadás, jól meg van írva, nem találtam a működésében semmi problémát. Egyszerűen csak a szabad memóriából az XP alatt többel "látott", mint a Vista alatt, és emiatt van néhány dolgom, amit a Vista alatt nem tud lerenderelni (megáll memóriahiányra hivatkozva), pedig XP alatt megcsinálja. Ha beletolok plusz memóriát, akkor a Vista is megcsinálja. De a fejlesztőket nem kell félteni, már kijöttek 2009-es verzióval, ami teljesen Vista kompatibilis, de az alapproblémát ez sem oldotta meg (miszerint szabad memóriát kevesebbet lát Vista alatt, és gondolom, hogy nem feltétlenül a fejlesztők hibája ez.)
  • janyikzs
    #156
    Egy 2006 végén megjelenő programot nem feltétlenül mondanék öregnek, elavultnak, főleg, hogy más frissebb megoldás sem volt egy jó darabig ezen a területen. De ha már itt tartunk, akkor az elved szerint az természetes dolog, hogy a 2006 végéig készült programok a Vista alatt nyugodtan lehetnek lassabbak is.
    Pl. az XP amikor elkészült, akkor már kapásból gyorsabbak voltak azok a programok is, amelyek évekkel azelőtt készültek. Számomra inkább ez a természetesebb.
    Most írhatnám én is "Innentől akármit írsz nem nagyon van értelme.", de nem alacsonyodok le a hozzászólásaimnál sohasem.

    És a másik gyöngyszem: "De ez a memóriás dolog is khmm. :) Na pont ezek bántják az ember szemét. Ettől még nem kell hülyeséget kitalálni. "
    - Te tényleg azt hiszed, hogy ezek kitalációk??? Ha egyszer kevesebb memóriát lát szabadnak akkor nincs mit tenni, nem lehet szépíteni. De azért azt sem felejtem el, hogy egy fejlettebb rendszer és emiatt több memóriát eszik.

    Csak még egy: Én nem lovagoltam semmin veled ellentétben. Hiszen valaki írta, hogy nem érti, hogy miért nem használ valaki vistát, mire én leírtam, hogy én miért nem. Kitértem a gépem gyengeségeire, a support hiányára, valamint nem a ms-t hibáztettam emiatt. Elismertem, hogy egyébként magával a Vistával nincs gond, nekem is tetszik. Mire Te kezdtél lovagolni ezeken és leírtad ugyanezt: hogy nem vista hiba, hanem a gyártók nem támogatják, meg gyenge a gépem (bár nem a legjobb de egy 3 Ghz-es P4 HT, de azért nem a legalja, bőven Vista compatible) és ilyenek, holott ezeket én is mind leírtam, de nem akartam tovább részletezni, mivel ez nem az a topic. Ki akarsz osztani olyanért, amit én is leírtam. Hiába, valakinek mindig kell fikázni a másikat, csak így érzi magát feljebbvalónak, emberségből még "érned" kell...
  • Franky25
    #155
    Én nem igazán vagyok szoftverhez értő ember, de nekem a laptophoz vista busnist adtak. A 64 bitest toltam fel, mert a legtöbb programomban van 64 bites opció. Voltak öt-hat éves progik is, és hibátlanul felmentek, és lehetett őket használni. Gyorsak volta, nem volt semmi hiba. Aztán az első hét után egyre lassabb lett a bebootolás. A hétvégére már közel 3, és fél perc volt, az elején lévő 1,5 perchez képest. Hangsúlyozom laptop, és nem a szarabb fajtából.
    Leszedtem, és felraktam az xp sp2-őt, és most ezzel tolom, ezzel is frankón megy, plusz leszedtem, hozzá egy vista skint, és ugyanolyan szép, de nem zabálja fel a 2 giga ram felét.
    Ami tény az én tapasztalatom szerint, ezaz op rendszer nem való laptopra, csak asztali gépre.
    Annyival nem tud többet, hogy lecseréljem az xp-ét a vistára. Sőt ha jól emlékszem, mielőtt a vista kijött, az volt a legnagyobb gond, hogy a máris feltörték, és pont úgy törték fel, ahogy az xp-ét kell, sőt, ugyanazokat a széria számokat használják hozzá. Ez elég sokat elárul számomra, hiszen akkor ez ugyanaz, csak máskép néz ki, és többe kerül.
    Hogy nem a ms hibája, hogy nincsen illesztő program...nos ezzel nem értek egyet, hiszen pont az ms volt, aki összeveszett az adobéval, hogy nem adnak elég infot, ahoz, hogy átültessék a programokat vistára. Nem is ültettek át egyet se. Illetve rengeteg cég emelte fel a hangját, hogy a hardverhez nem tudnak szoftvert gyártani, mert nem add az ms elég anyagot.
    Aztán itt elég sokan mondják, hogy vegyél több memóriát a gépedbe, mert az tök olcsó. Nos szerintem a mai fizetések mellett, még egy kiló kenyér is drága nem, hogy egy több ezer forintos memória modul, és azért, mert szegényeket átvágta az ms azzal, hogy egy arra alkalmatlan géphez mellékelnek egy vistát, majd utána azt mondják nekik, vegyél bele még memóriát...erről azt hiszem megvan a véleményem. Utána nem fog elmenni hogy több ezer forintért vegyen egy másik operációs rendszert, amihez persze nincs illesztő program. Aztán még több ezer forintért kihív valakit, hogy rakja fel a másikat...
    Legutóbb egy barátomhoz átvittem az egyik külső winyomat, de nem tudot ráírni a vista, mert szerinte megtelt. Kiderült, hogy fat32-re van formázva.Na akkor ezért nem tud 3-4gigás fájlokat megmozdítani.Átraktuk a másik gépére, amin szintén vista van, arról se ment. Aztán hazamentem, és az xp-és gépemrőr átraktam egy 8 gigás iso fájl. Átment.
    És ami a legszemetebb dolog a a Bill Gates-től, mikor kijött a vista csak annyit mondott, nekünk magyaroknak elég lesz a a home prémium, mert nekünk úgy se futja többre.
    És én ezek fényében mindig jót nevetek, mikor mikor megy a vita, mi miért jobb. A mai napig sokan használják a 98se-et, mert ők arra esküsznek. És azért a legtöbb hardver szoftvere támogatja azt. Majd 10 év múlva megnézem ki emlékészik a vistára, és arra ki használja még.

  • Zsoltika 007
    #154
    Autodesk most élvezi a monopol helyzetét. Ne félj ha lenne erős konkurencia, kapkodnának ezerrel.
  • floatr
    #153
    Szándékosan nem szoftverfejlesztő cégről beszélek. Ők nyilván a piaci igények után tudnak csak menni etekintetben, viszont a többiek nincsenek rászorulva erre. A leggyakoribb kis/középvállalkozások nagyjából irodai szoftverekkel a hardverbeszerzés idején aktuális (esetleg egyel régebbi) szoftvereket veszik, mások meg éppen amiatt sopánkodnak mert zárult a 3.11 mókatára nemrég.

    Az Autodesk meg bár az egyik leghűségesebb csatlósa volt a msnak, kezd távolodni tőle -- sztem a jogi buktától tartanak, de lehet h látnak vmi trendet.
    A memóriakezelésbeli probléma meg annyit fog nekik jelenteni h nehézkesebben fog futni nagyobb memóriával...

    (Az adobe cuccaival most is van épp elég baj )
  • Zsoltika 007
    #152
    Akkor az a cég halálra van ítélve. :)
    Ha el a karod adni a szoftvered minél nagyobb célplatformot kell lefedned. Ha pedig ez a win világ akkor nem igazán engedheted meg magadnak a luxust hogy ne fejlessz az aktuális verziójára. Érdekes az adobe cuccaival is mennyi baj volt. Ők érdekes módon megoldották ezeket vagy javítással és vagy új verziókkal. Nem tudom kik fejlesztik a 3dsmax-ot de a következő verzió biztos hogy simán megy majd vistán is. Akkor meg mi van? Hiszen ez lehetetlen ha a vista mem kezelése miatt szar. Nem?
    Ráadásul a vista sem tegnap jött ki. Ennyi idő alatt egy valamire való cég már rég megoldotta ezeket a gondokat.
  • floatr
    #151
    Erre megincsak azt tom mondani h egy cég nem fog abban gondolkozni, hogy OS váltás miatt a kompatibilitási gondokat plusz beruházásokkal fogja megoldani
  • Zsoltika 007
    #150
    3ds max xp-re van megírva. Innentől akármit írsz nem nagyon van értelme. Én is tudnék lovagolni hogy a régi o&o defrag/daemon tools/alcohol120% stb stb magával vitte a rendszert. Vagy hogy a régi vlc kilőtte az aero-t és szétment a képe. De minek? Régi szoftver, nem kompatibilis az új rendszerrel és kész.
    Ha te meg ez alapján vontál le messzemenő következtetéseket, csak gratulálni tudok hozzá.
    Nem kell áttérni ha nem megfelelő a rendszer. Nem is mondta senki hogy kötelező. De ez a memóriás dolog is khmm. :) Na pont ezek bántják az ember szemét. Ettől még nem kell hülyeséget kitalálni.
  • Sanyix
    #149
    Mit fröcsögök? mert szar, itt osztod az észt hogy milyen jó, kell ellenvélemény is. Ha szar szar, lehet hogyha nem lenne az, használnám. Mit terelgetsz?
  • Sanyix
    #148
    Igen ez a m$ vérfanboy. Akár az orra előtt is elidézhetsz egy hibát, akkor is azt mondja baromság.

    Láttam, megnéztem hogy mit töltöget, és bizony az a patch volt. Kilőttem a superfetch servicet és hoppá abbahagyta! 1 db indítás után másnap ennek a betöltésével kezdett.
    Akárhogy kapálódzhatsz, bugos szar :)
  • janyikzs
    #147
    Csak egy apróság a tisztánlátás miatt:
    Sokan - köztük én sem - nem a Vistát okoljuk a hibákért, hanem volt aki okot kért, hogy valaki miért nem használja a Vistát. Emiatt pl. én leírtam, hogy miért nem, de nem azért, mert ezeket az MS rontotta el, hanem ezeknek főként a support hiány az oka. A végeredmény mindenképpen elég, hogy pl. nekem jelen állás szerint nem éri meg még felrakni az XP-vel szemben.

    A memóriakezelésről még annyit, hogy ugyanazon a gépen pl. 3DSMax-ben (ugyanaz a verzió) egy adott jelenetet nem tudott renderelni Vista alatt memóriahiányra hivatkozva, miközben az a gép XP-vel megcsinálta. Ebből úgy tűnik, hogy a Vista mégiscsak több memóriát eszik, azzal szemben, mint ahogy Zsoltika007 írta:
    "De ha indítasz olyan progit aminek kell az összes ram, akkor úgy ki tudja pucolni hogy kevesebb marad foglalva mint xp-n. Persze ezt kevesen tudják..."
    - Emiatt gondolom azért tudják kevesen, mert nem egészen így van...
  • NYCBoy
    #146
    Most végeztem szegeden progtervmat szakon, linux fan vagyok, azt is használok, de ha őszinte akarok lenni a Vista az árat leszámítva minden tekintetben jobb mint a Linux (persze csak desktop gépre, néhány speciális esetet leszámítva).

    Nálunk is volt pár olyan diplomás aki nem tudott volna megírni egy java Hello Word-öt, de az ilyenek jók lesznek xml-t szerkesztgetni, meg adatbázist kotorászni. Ez így jó, és így is van rendjén.
  • Ferrer
    #145
    "De mégsem a vista hibás hanem a szar driver/eszköz. "

    Kit érdekel? Engem nem. Én csak használni akarok valamit, nem driverek után nézegetni. Ha valami ment XP-n, de Vistán nem, akkor logikus, hogy nekem a Vista a szar. Nem fontos, hogy a gyártó nem írt hozzá drivert. Nem érdekel. Felhasználó vagyok. (És különben is, miért nem hagyta az MS bent a régi drivermodellt is?)
  • Zsoltika 007
    #144
    Jah jegyzetelni tudnak meg magolni. Csak akkor van baj ha majd élesbe oda kerül egy olyan problémához amit nem tanítottak meg neki/nem magolta be és elfogy a tudomány :D
  • floatr
    #143
    Az ilyen emberek viszont hihetetlen jó jegyzeteket tudnak firkálni -- igaz csak fonetikusan követve az előadásokat.

    Egyébként az oldschool rendszer szerint a programozó nem rendszergazda ;)
  • NintendoGC
    #142
    Jaja... a régi oktatási intézményemben az igazgató lánya most érettségizett és programtervező informatikusi szakra akar menni oda is felvételizett (nem tudom felvették-e) viszont olyan sötét az informatikához, hogy döbbenet.

    Bakker, NEM TUD TELEPÍTENI. Szegény olyan bamba, hogy amikor láttam mit össze szenved egy program installálásával azt hittem spontán kasztrálódok a döbbenettől. És ő akar programozó lenni. Vááá!