Berta Sándor

Windows 7 - folytatódik a funkciók lekapcsolása

A Microsoft a hivatalos terméktámogatás lejártának közeledtével egyre több korlátozást vezet be.

A redmondi óriáscég hivatalosan 2020. január 15-ig támogatja a Windows 7 operációs rendszert, amelyhez az utolsó biztonsági frissítéseket várhatóan január 14-én adja majd ki. A Microsoft oldalán olvasható információk alapján a jövő januári utolsó biztonsági frissítések feltelepítése után látható lesz az a teljes képernyős figyelmeztetés, amely a lejáró terméktámogatásra és a szükséges váltásra fogja felhívni a felhasználók figyelmét. Az ablak egészen addig látható marad, amíg azt az adott személy manuálisan be nem zárja. Az intézkedés a Windows 7 Starter, Home Basic, Home Premium és Pro verziókat érinti, a Pro esetében kivételt jelentenek a külön pénzért meghosszabbított terméktámogatású változatok.

Emellett az is eldőlt, hogy folytatódik a funkciók korlátozása. A Windows 7 rendszerű számítógépeknek a Microsoft Security Essentials (MSE) 2020. január 14. után már nem fog naprakész védelmet nyújtani. A hivatalos tájékoztatás alapján a termék egyedien a Windows 7 operációs rendszerhez tartozik, ezért ugyanazokat az életciklus-időpontokat követi a támogatása. Mindez azt jelenti, hogy nem csupán a szoftverfrissítések nem lesznek 2020. január 14. után elérhetők, hanem a vírusdefiníciók sem.

Az már januárban ismertté vált, hogy a Windows 7 esetében lekapcsol bizonyos funkciókat a Microsoft azért, hogy a felhasználókat minden eszközzel a Windows 10-re való átváltásra ösztönözze. Így a Windows 7, 8 és 8.1 már nem nyújtanak új metaadatokat a Windows Media Centerhez, míg a Windows 7 esetében a Windows Media Playerhez sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #33
    Csak az első kiadás volt gáz, a service pack után jó lett.
  • TokraFan #32
    Na az volt még egy csoda!
  • VolJin #31
    A vistát a köztes lépcsőt kihagytad! :-)
  • TokraFan #30
    "Nem értem az embereket miért ragaszkodnak ennyire görcsösen. Persze nagyobb tévére költenek, vagy okosabb telefonra de modernebb operációs rendszerre már büdös."

    Én meg nem értem az embereket, miért nem olvasnak vissza egy topikban, mielőtt hülyeségeket beszélnek/kérdeznek?! Period!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.12.14. 00:11:37
  • TSImike #29
    Mondjuk ha tényleg spécibb dolgokra használja az ember, akkor okozhat problémát... Mi röntgenek fő munkaállomásainál szívjuk a fogunkat, de szerencsére majdnem mindig jelenik meg új verzió a szoftverből, ami már támogatja az újabb Windows buildeket...
  • TSImike #28
    Számítógép konfigurációja \ Felügyeleti sablonok \ Windows összetevők \ Windows update

    Én a következőket szoktam:
    - Ne jelenjen meg a "Frissítések telepítése és leállítás" beállítás...
    - Ne a "Frissítések telepítése és leállítás" beállítás legyen az alapértelmezett...
    - Illesztőprogramok kihagyása a Windows-frissítésekből

    illetve a felső kettőt még a

    Felhasználó konfigurációja \ Felügyeleti sablonok \ Windows összetevők \ Windows update részen is...
  • molnibalage83 #27
    Ez hatalmas mellé. Legalábbis nálam. Saját TV-m konkrétan soha nem is volt. A mostani lakásban van, de azon sem TV-t nézek, hanem netről leszedett tartalmakat, de néha még azt sem.

    Telefon? Ameddig volt céges, addig saját netes okosteló sem volt. Most már van. Egy sima 43 ezer forintos Redmi. Nekem már ez is overkill. Használom, ameddig csak engedik a körülmények.

    Akkor kérlek mondjad már meg, hogy melyik PC hardver és szoftver az, amihez kell a Win10 és nem elég a Win7...? Mi az a FUNKCIÓ, ami nélkül nem tudok élni és nem elég hozzá a Win7...?
  • csicso82 #26
    Pontosan, mivel az újabb hardvereken sokszor nem fut a Windows 7 de még a Windows 8.1 sem ezért előbb utóbb mindenki váltani fog.

    Nem értem az embereket miért ragaszkodnak ennyire görcsösen. Persze nagyobb tévére költenek, vagy okosabb telefonra de modernebb operációs rendszerre már büdös.
  • BruceZ #25
    Nem akarok hülyeséget mondani, de a win10 jobban boldogul az SSD-kkel és a több szállal. De persze ez csak akkor releváns, ha a hardver is újabb.
    Utoljára szerkesztette: BruceZ, 2019.12.13. 15:56:34
  • TokraFan #24
    Szerinted mit nem tud a W7, ami csak W10-el oldható meg egy grafikai stúdióban?