Berta Sándor

Három évig lehet még biztonsági támogatás a Windows 7-hez

A Microsoft felkínálja a kibővített támogatást az operációs rendszerhez ragaszkodó cégeknek.

A Windows 7-tel kapcsolatban nemrég elkezdődött a visszaszámlálás, mert az az operációs rendszer támogatása egy év múlva lejár, az utolsó hivatalos biztonsági javításokat 2020. január 14-én adja majd ki a Microsoft. Január végén ismertté vált, hogy a redmondi konszern a Windows 7 esetében nem fog új metaadatokat biztosítani a Windows Media Centerhez és a Windows Media Playerhez. Most az derült ki, hogy a nagyobb vállalatok - pénzért cserébe - jövő január után is további három éven át frissíthetik majd az operációs rendszert. Az ajánlat kizárólag azoknak a mennyiségi licenccel rendelkező társaságoknak szól, akik a Windows 7 Pro vagy Enterprise verzióját futtatják a számítógépeiken.

A Windows Enterprise esetében egy eszköznél egy évre 25, két évre 50, míg három évre 100 dollárért lesz elérhető a kiterjesztett biztonsági támogatás. A Windows 7 Pro esetében az ár egy eszköznél egy évre 50 dollár, két évre 100 dollár, három évre 200 dollár lesz. A Microsoft eddig még nem erősítette meg a ZDNet.com által közölt árakat és információkat és azt sem árulta el, hogy vajon a nagy ügyfelei kaphatnak-e majd bármilyen kedvezményeket.

Egy másik alternatívát jelenthet a Microsoft Windows Virtual Desktop, amelynek keretében virtuális gépeket kínál a társaság az Azure felhőkörnyezetben és az operációs rendszer a Windows 7 vagy 10 lehet, míg ezekhez társul további számos alkalmazás is, például az Office 365. Amennyiben valamelyik vállalat a virtuális Windows 7-et választja, akkor szintén további három évig kaphat biztonsági frissítéseket, de ezért nem kell felárat fizetnie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Macropus Rufus #5
  egyik nap beizzítottam a winxp sp3-as vasamat. A kikapcsolás marha lassan ment, monitort vissza kapcsoltam és mit láttam? A kis xp-m frissítéseket telepít. Újraindítás után még 140-et. Az összes frissítést telepítette ami az sp3-ban nincs benne. Meg lepő, de olyan 160 csomag nincs benne a sp3-ban. A legmeglepőbb viszont az, hogy mind ez idén októberben volt... na ez most akkor hogy is van?
 • zola2000 #4
  Az XP Sp3 is azért volt jó, mert vitából portoltak vissza egy csomó új biztonsági funkciót, emlékszem akkoriban sokan panaszkodtak hogy "az xp is ugyanolyan szarul fut gyenge gépen az SP3al mint a Vista"
 • wraithLord #3
  Azért emlékeim szerint az XP-t az SP2-ig elég erősen lehúzták.
  A 7-et viszont a kezdetektől fogva jó oprendszernek tartották. Igaz, tanulópénznek ott volt a Vista, ami kezdetben szörnyű volt, de az SP1-gyel (vagy talán az is a második Service Pack-kel) jó lett. A csak 7-be implementált fejlesztéseket leszámítva gyakorlatilag ugyanolyan jó, mint a Windows 7.

  További különbség, hogy az XP már rég elavult, a 7 pedig még nem, csak a MS nagyon a 10 felé akar terelni.
 • Akva #2
  Az xp még jobb volt!!!
 • barret #1
  No mi van? Ők is látják,hogy nehéz lesz kiirtani a jó öreg Win7-et? :D