Berta Sándor

Windows 7 - lekapcsol bizonyos funkciókat a Microsoft

A redmondi vállalat minden eszközt bevet azért, hogy a felhasználókat a Windows 10-re való átváltásra ösztönözze.

A Microsoft úgy döntött, hogy bizonyos funkciókat kikapcsol a Windows 7-ben, a Windows 8-ban és a Windows 8.1-ben. Néhány nappal ezelőtt a társaság frissítette az egyik támogatási dokumentumát, amelyből láthatóvá vált, hogy a három operációs rendszer esetében már nem fog új metaadatokat biztosítani a Windows Media Centerhez, míg a Windows 7 esetében a Windows Media Playerhez sem.

Eddig ha valaki a Windows Media Player segítségével hallgatott zeneszámokat vagy nézett filmeket, akkor lehetősége volt automatikusan lekérnie az érintett film posztereit, a zenei albumok borítóit, az énekesek dalainak vagy a film rendezőinek adatait. A Windows 7, 8 és 8.1 esetében a jövőben már csak olyan metaadatokat megmutatására van lehetőség, amelyek korábban letöltésre kerültek. A Microsoft hangsúlyozta, hogy a Windows Media Player normál funkciói mind a Windows 7, mind a Windows 8 és a Windows 8.1 esetében megmaradnak. Ugyanakkor az is lényeges, hogy a változtatás a Windows 10 operációs rendszert nem érinti, ott a Media Player metaadat-funkciója továbbra is támogatott.

A Windows 7-tel kapcsolatban nemrég elkezdődött a visszaszámlálás, mert az az operációs rendszer támogatása egy év múlva lejár, az utolsó hivatalos biztonsági javításokat 2020. január 14-én adja majd ki a Microsoft. A Windows 7 piaci részesedése tavaly decemberben 36,9 százalék volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #46
    Idővel kénytelen leszek áttérni, de nem most lesz. Jelenleg 2011 Dual Xeon platformot használok, azzal még elleszek egy darabig. Amire nekem kell, még évekig elég, olyannyira, hogy be is táraztam egy tartalék gépet, amiben csak RAM és CPU nincs, mert azt bármikor tudok venni bele. Lapot már nehezebb lesz. De tény, hogy az MS mindent meg fog tenni, hogy kikényszerítse a váltást, és akkor nem tudom, mit fogok csinálni. Mert ezt a sz*rt nem akarom a gépemen meglátni.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.02. 20:41:51
  • Tetsuo #45
    "Kizárt", ha nem szükségesek a legújabb hardverek, mert ahhoz több esetben csak Win 10-re tesztelt drivereket adnak ki.
    A legújabb workstationök (még ha te is építed) vagy akár egy üzleti notebook már Win 10-zel jön és nincs hozzá Win 7 - sajnos.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.02.02. 20:33:39
  • TokraFan #44
    Tisztában vagyok vele, ezért sem vagyok hajlandó feltenni...Munkagépre pedig egyenesen kizárt!
  • Tetsuo #43
    Igen, régen más verzió is stabil volt, ma már azok nem igazán használatosak.
    A Win 10 NEM stabil. Egy csomó hardver van, amivel nem működik rendesen és egy update is megfingatja. Hiába ütemezed át, majd ha frissíted, átrendezi a beállításokat stb.
  • TokraFan #42
    Hátööö, ha figyelmesen olvastál, én azt írtam, hogy "a windows egyes verzióira is igaz".
    És igen, pontosan tudom mekkora fos a spy10. Bár azt hozzátenném csak a tisztánlátás kedvéért, hogy az üzleti felhasználásra szánt verzióknál (Pro, Enterprise), kikapcsolható a kényszerfrissítés!

    Ettől függetlenül, mint írtam, annak a listának a nagyrésze hozzánemértésből keletkezik, és más platformon sem jobb a helyzet. A linux desktopon pont ilyen tré, ha össze-vissza installálgatnak rá mindent, ellenben a windows _egyes verziói_ is összerakhatók atom stabilra. Nem csak a 7 stabil, legalább ilyen stabil volt az XP az SP3 után, és annak idején, amikor még valóban a fél világ szívott a kékhalállal W95/W98 alatt, a Windows NT-hez (főleg a 4.0-tól) nekem már 3 évig hozzá sem kelle nyúlnom, csak dolgozni rajta. Stabilt volt és megbízható. Mindig volt olyan windows, amivel nem volt gond. És persze voltak a hulladékok, mint a W95/98, ME, a W2k, vagy a Vista...Ezeket kerülni kellett és kész.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.02. 02:48:51
  • Tetsuo #41
    Hallottál a Win 10 frissítéseiről?
  • Tetsuo #40
    A Win 7 jelenleg a legstabilabb oprendszer. Amire válaszoltál, nem a Win 7-ről szólt, hanem általában a Windows-ról, és pedig igaza van.
  • TokraFan #39
    Azért ennyire ne legyél paranoiás! Én is utálom az MS-t, de a hibákat független szakértők ezrei teszteli napi szinten, ha valamit nem foltoznak be, az rögtön kiderül.
  • ostoros #38
    Jó, csak kevéssé hiszem, hogy a windows frissítése be is foltozza azokat a biztonsági réseket, inkább teremti, hogy újabb és újabb hibalehetőséget integrálnak...
  • TokraFan #37
    Az világos, de ha bizt. rés van, azt konkrét bűnözők is kihasználhatják, a veszély ebben van. Az MS és a Google nem fogja a személyes adataidat mondjuk bűntényhez felhasználni, vagy pénzt lehúzni a számládról, prfilt lopni, stb. stb, ezer módja van annak, hogy megszivassanak.