Berta Sándor

Figyelmeztet majd a váltásra a Windows 7

A Microsoft nem tanult a múlt hibájából és - módosított formában - egy korábban már alkalmazott módszert vethet be a közeljövőben.

Matt Barlow, a redmondi konszern alelnöke arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy figyelmeztetni akarják a felhasználókat arra, hogy 2020. január 14-én lejár a Windows 7 operációs rendszer támogatása. Az erre való figyelmeztetés felugró ablak formájában érkezhet. A módszert már 2016-ban alkalmazta az óriáscég "A Windows 10 beszerzése" nevű alkalmazás felbukkanásakor. Akkor az ablak bezárása beleegyezést jelentett az operációs rendszer telepítésébe.

A bejelentés alapján a felugró ablakok a következő hónapokban jelennek majd meg, de egyrészt csak néhány alkalommal, másrészt azok "barátságos figyelmeztetések" lesznek. Arról viszont egyelőre Matt Barlow semmit sem árult el, hogy ez a megoldás konkrétan milyen lesz. A menedzser rámutatott, hogy a Windows 10-re és az Office 365 programcsomagra való átváltás talán még soha nem volt ennyire egyszerű, mint most. A felhasználók egy külön oldalon kaphatnak a segítséget az átálláshoz.

Január végén ismertté vált, hogy az óriáscég a Windows 7 esetében nem fog új metaadatokat biztosítani a Windows Media Centerhez és a Windows Media Playerhez. Február elején pedig az derült ki, hogy a nagyobb vállalatok - pénzért cserébe - jövő január után is további három éven át frissíthetik majd az operációs rendszert. Az ajánlat kizárólag azoknak a mennyiségi licenccel rendelkező társaságoknak szól, akik a Windows 7 Pro vagy Enterprise verzióját futtatják a számítógépeiken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gothmog #15
  Tök jó.
  Eljutottunk oda, hogy a windows megfelelő működéséhez a fájlrendszerben kell turkálni, meg jogosultságokat állítani, meg -jézusmária- átnevezni rendszerállományokat. És mindezt baz+ azért, hogy letiltsuk a frissítést, ami állítólag a biztonságos használat egyik alappillére.
 • gforce9 #14
  Ja igen, előtelepített win, főleg ha az adott készülék mondjuk 1-2 éves típus, akkor csesznek a gyártók az előtelepített win-t legalább mondjuk 3 havonta updatelni. Leszarják. Megveszel egy viszonlag régebbi készüléket,aztán ugyanaz az img van rajta, mint amikor az első legyártott darab kijött mondjuk másfél éve. Ilyen esetben az update simán lehet fél nap vagy akár több is a gép teljesítményétől függően.
  Utoljára szerkesztette: gforce9, 2019.03.17. 19:52:02
 • ugh #13
  Ha van olyan verzio amiben csak olyan bugok vannak ami nem okoz gondot akkor le kell tiltani a picsaba a frissiteseket.
  Servicesbol kikapcsolod (1607).
  1709 a trusted installertol elveszed az irasjogot a softwaredistribution konyvtarrra.
  1803- meg atnevezed az update es a update health (asszem ez a neve) dll-jet
  .
  Problema megoldva.
 • ugh #12
  Mondjuk ha lattal volna p$4-et updatelodni nem irnal ilyet.
  500 meganal kisebb szokott lenni, de egy 1gigas net mellett is kb fel ora.
  Kozben 2-3* ujra is indul az az abakusz.
 • TokraFan #11
  Nekm is évek óta atom stabil a 7. Munkagépeken csak ez futhat! Eszünkben sincs lecserélni őket, volt elég bajunk a 10-el.
 • barret #10
  Ott a pont,aki frissítget,azt megbüntetik!
 • wraithLord #9
  Észrevennéd, ha bitcoint bányásznának vele. Ha máshogy nem, mert erős gép sok erőforrással, akkor elég csak néha csekkolni a Task Manager usage infóit.
 • Caro #8
  Ezzel is azt támasztod alá amit mondok :)
  Épp azt mondom, hogy egyre több a random nyűg, és mintha ezt az újabbnál újabb frissítések okoznák.
 • Thrawn #7
  Nekem is 2009 óta van, szintén egyszer raktam újra, akkor SSD-re költözött (nem vacakoltam az átmigrálással, új telepítés volt). Windows Media Center és a Windows Media Player nem játszik, az Office is a 2007-es, maradéktalanul meg vagyok elégedve vele, nekem bőven elég, amit tud. Persze vírusirtó, tűzfal van. Előbb-utóbb kénytelen leszek váltani, de amíg csak lehet, elodázom.
 • YaniMan #6
  Bocsánat, de az egyre igénytelenedő újságírástól kifolyik a szemem. Közvéleményt nem tájékoztatunk, valamint megoldás nem lesz milyenek. A publikumnak gyártotok tartalmat, hogy reklámpénzből tegyetek el. Legalább egy valakinek adjátok már oda a cikket átnézésre, mielőtt kikerül az oldalra!