Gyurkity Péter

A Google a vezető márka a briteknél

Jellemző az internet és a keresőcég térhódítására, hogy a szigetországban elvégzett felmérés szerint a Google immár a legfontosabb márkának kijáró pozíciót is elhódította. Ezer riválist utasítottak maguk mögé.

A fentiek után nem csoda, hogy 2008-at leginkább a Google egyeduralma, a riválisok tehetetlensége jellemzi majd - legalábbis a keresőpiacot és az általános trendet szemmel figyelő szakemberek szerint. A YouGov által megkérdezett 2200 felhasználó egyértelműen a keresőcéget tartja a legfontosabb márkának, amely így autógyártókat, szoftvercégeket, repülőtársaságokat és számos egyéb műfajban szereplő vállalatot megelőz.

A Microsoftnak a felmérés szerint be kell érnie a második hellyel, amely esetükben akár vereségként is felfogható - ha már egyszer technológiai cég vezeti a listát, akkor ezt a helyet mindenképpen nekik kell(ene) birtokolniuk. A harmadik helyre a Mercedes-Benz futott be, míg a BBC a negyedik pozíciót foglalta el - ez utóbbi nyilván a hazai pályának tudható be. A British Airways minden bizonnyal szintén ennek köszönhetően végzett ötödikként, míg az első tíz további helyezettjeinek listáján a Royal Doulton, a BMW, a Bosch, a Nike, valamint a Sony található.

Érdekes, hogy az iPhone készülékekkel immár másodszor nagyot robbantó Apple nem tudott beférkőzni a legjobbak közé, igaz, rögtön utánuk következik a tizenegyedik helyen. A kínálatban több mint 1000 különböző márka is megtalálható volt, ám a felmérés készítői csak az első 500-at rangsorolták és foglalták be a végeredménybe.

Az eredmény természetesen azt is jelenti, hogy a Google keresőjének első helye megkérdőjelezhetetlen, ez pedig figyelmeztető jel lehet mind a Microsoft, mind pedig a Yahoo számára - ők továbbra sem túl jó esélyekkel folytatják a küzdelmet. A kereső mellett nyilván egyéb szolgáltatások is hozzájárultak ehhez, elég ha csak a YouTube portálra gondolunk, amely a gondok mellett szintén gyors ütemben terjeszkedik. Kérdés, hogy ki vagy mi tud majd megálljt parancsolni a Google-birodalomnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • phoenix1 #10
    Két napja valami szörnyen idegesítő dolgot művel a google, és most még ráadásul a google webmester eszközökben is.
    Hozzáadtam a weblapomt, igazoltam, hogy én vagyok a webhely tulajdonosa erre amikor beakarom állítani az előnyben részesített domaint, kivágja, hogy ellenőrzési hiba. Vissza megyek a webhely ellenőrzés lapra, ott meg azt írja, hogy "Nem található más igazolt tulajdonos az Ön webhelyéhez. Jelenleg Ön az egyetlen igazolt tulajdonos."
    Mi a fene baja lehet. Ezenkívül már két napja majdnem mindegyik keresésnél kiírja, hogy vírusos a gépem meg spam, már az agyamra megy.
    Nagyon idegesít, ráadásul tudnám miért a fenéért csinálja. Mi van pl. a mézfesztiválon olyan spam meg vírusos dolog?
    Már évek óta googlezek, de ha így csinálják, akkor inkább yahoo ... remélem abba hagyja a google.
  • Tetsuo #9
    meg kulonbenis, angolok.. a faxom tele mar a sok angol cikk forditasabol.
  • Myron #8
    az komoly, na meg a kockák nem mennek ki az utcára hanem otthon ülnek a gép előtt szal azért se tudnák az utca emberei h mi az a google :D
  • Gerygrey #7
    Ha az utca emberét kérdezik, pláne Magyarországon, valószínűleg több mint a fele azt se tudja mi a Google.

    (saját tapasztalat: Google adsense csekkemet akartam beváltani az OTP-ben, és a pultos csaj, miután még sosem látott ilyet és tanácstalan volt hogy mit kellene tenni: "És mi ez a Google egyáltalán, valami pénzügyi cég?" LOL)
  • metaljesus #6
    engem az érdekelne hogy honnan veszik ezt a 2200-as számot. mert hogy pont a belinkelt oldalon erről szó sincs. a másik meg hogy 2200 "felhasználó"? ma már minden ember felhasználó? vagy ha tényleg felhasználókat kérdeztek, nem volt ez egy kicsit előre lejátszva? ha az utca emberét kérdezik esélyes hogy más eredmény született volna...
  • Sanyix #5
    mérkell ilyen semmitmondó unalmaas híreket?
    Semmi flém, semmi érdekesség...
  • hodobaj #4
    LOL 2200 felhasználó nem viszik túlzásba.
  • roliika #3
    Google mosópor, fogkrém, dezodor,póló, autó,laptop...
  • RecoPhile #2
    Ezek szerint nem xD
  • Myron #1
    és az óvszermárkák nem is fontosak? XD