SG.hu

Még hisz a bérelt vonalban az Externet

Az Externet új, LinkStar elnevezésű szimmetrikus internet hozzáférési szolgáltatása akár 4 Mbit/s fel-, illetve letöltést tesz lehetővé, mellyel kiválthatók a költséges bérelt vonali szolgáltatások.

A cég közleménye szerint a LinkStar egy új generációs internet hozzáférés, mely azonos fel- és letöltési sebességű adatátvitelt biztosít. A jelenleg Budapesten elérhető üzleti szolgáltatás - azonos műszaki paraméterek mellett - lényegesen alacsonyabb díjakon érhető el a hagyományos bérelt vonalhoz képest, mely részben az új technológiának, részben pedig az inkumbens szolgáltató adatátviteli hálózatától való függetlenségnek köszönhető.

"A LinkStar-t azoknak a vállalatoknak ajánljuk, akiknél nem csak a letöltésre, hanem a feltöltésre is nagy igény van, elvárás a robosztus, full duplex adatátvitel, a menedzselt, a közel 100%-os rendelkezésre állású kapcsolat" - mondta el Pórffy András, az Externet Kft. ügyvezetője. A központi oldalon nagyteljesítményű Cisco router gondoskodik a megbízható kapcsolatról, az előfizetői oldalon négy, menedzselhető hálózati szegmens biztosított, melynek révén külön beállíthatók a különféle alkalmazások (pl. szerverek, VPN kapcsolatok, internet hozzáférés) hálózati paraméterei.

A vállalatok számára a bérelt vonalról LinkStar-ra való váltás nem jelent más észrevehető különbséget, mint a havidíjak nagyságrendi csökkenését. Összehasonlításképpen jelenleg egy 1 Mbit/s sávszélességű bérelt vonali internet kapcsolat havi 100 ezer forint körüli áron érhető el, egy ezzel megegyező LinkStar hozzáférés már havi 29 900 ezer forintos havidíjért elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • tviktor #4
  Ezt a hülyeséget ;)

  Én 3500-at fizetek 2megabites kábeles SDSL-ért.

  Lehet követni kéne azt a módszert, hogy kiválasztunk egy nagyon drága alternatívát és annak negyedéért adunk hasonló minőségben valamit, ami legolcsóbban még így is tizedannyiért elérhető.
 • shabba #3
  És az szerinted bérelt vonali szolgáltatás? Mert szerintem best effort. Azért azt se feledd hogy ez egy üzleti alapokon működő önfenntartó vállalkozás, amiről te beszélsz az pedig nem a havidíjakból él meg hanem állami és eu-s forrásokból. Talán azokat a pénzeket is számold hozzá. Persze ha az állam és az eu hajlandó lenne egy jelentős részt átvállalni a befizetendő havidíjakból akkor a kereskedelmi szolgáltatók is lehetnének sokkal olcsóbbak. Viszont ez esetben ugyanúgy az adófizetők fizetek meg a szolgáltatást, csak épp azok is akik igénybe sem veszik.
 • szombi #2
  Havi 29 ruppó?
  Érdekes, nálunk a koliban 100 megabites, és csak 1000 forint havonként...
 • szombi #1
  Havi 29 ruppó?
  Érdekes, nálunk a koliban 100 megabites, és csak 1000 forint havonkénr...