SG.hu

Invitel első negyedéves eredmények

A Hungarian Telephone and Cable Corp. a mai napon bejelentette a 2008. március 31-én végződött első negyedévben elért pénzügyi eredményeit.

A 2008. március 31-én végződött első negyedévben a HTCC - az Invitel eredményeinek a teljes negyedévre történő bevonásával - 168%-kal növelte bevételeit a 2007. március 31-ével végződött negyedévhez viszonyítva. Ez a bevételek 49,1 millió USD-ről 131,5 millió USD-ra való növekedését jelenti az említett időszakok viszonyában. A HTCC törzsrészvény-tulajdonosainak nettó nyeresége a 2008-as év első negyedévében 4,0 millió USD, azaz törzsrészvényenként 0,24 USD volt, szemben a 2007 első negyedévében elért 54,7 millió USD (törzsrészvényenként 4,22 USD) veszteséggel.

A pénzügyi eredményekkel kapcsolatos értékelése során a HTCC elnök-vezérigazgatója, Martin Lea az alábbiakat mondta: "Kifejezetten elégedett vagyok a 2008 első negyedévében elért pénzügyi eredményeinkkel. Egy évvel az Invitel felvásárlása és egy új vezetői csapat felállása után, és fél évvel a Tele2 Magyarország felvásárlását követően örömmel jelentem be, hogy kiemelkedő eredményeket értünk el a társaságok egyesítése, illetve a szinergiák és a növekedési lehetőségek kiaknázása terén."

"A Memorex közelmúltban történt felvásárlása révén további növekedési lehetőségek állnak előttünk, mint Közép-Kelet Európa vezető adat- és kapacitás-szolgáltatója. Továbbra is bizakodó és lelkes vagyok a HTCC rövid és hosszú távú lehetőségeit illetően. A 2008 első negyedévében elért eredményeink a vállalat összes dolgozójának kitartó munkáját és nagyfokú elkötelezettségét jelzik. Ezek konkrétan megjelennek a módosított EBITDA igen komoly növekedésében, amely igazolja a HTCC és az Invitel egyesítéséről szóló döntés helyességét. Számos kihívás és komoly verseny vár még ránk, de az eredmények, amelyek teljes mértékben az elvárásaink szerint alakultak, bizakodásra adnak okot" - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!