MTI

Megzuhant a cseh O2 mobilcég nyeresége

Harminc százalékkal 4 milliárd koronára esett vissza tavaly a legnagyobb csehországi telekommunikációs társaság, az O2 adózott nyeresége - közölte a cég szerdán Prágában.

Az adózott nyereség nagymértékű csökkenése a társaság átalakításának és a piaci viszonyok romlásának következménye - olvasható a közleményben. Az O2 mobilszolgáltatásait tavaly 5,069 millió ügyfél használta, ami 33 ezerrel kevesebb, mint 2013-ban. Az előfizetők száma azonban 1,8 százalékkal 3,294 millióra emelkedett. A vonalas telefonállomások száma 77 ezerrel 1,31 millióra csökkent. Az O2 internetes szolgáltatását 922 ember fizette elő, ami mérsékelt emelkedés. Az O2 televíziós műsorszolgáltatását 184 ezer ügyfél fizette elő, 18 százalékkal több, mint 2013-ban.

"Az O2 számára a 2014-es év az átalakulások éve volt. Megváltoztattuk a cég értékrendszerét, prioritásait és hatékonyabbá tettük a működést. Az eredményeknek már az idén meg kellene mutatkozniuk" - nyilatkozta Tomás Budík, a céh vezérigazgatója újságíróknak. A cseh O2 szlovákiai leányvállalata, az O2 Slovakia, tavalyi bevétele 224 millió euróra tett ki, ami éves szinten 8 százalékos növekedés. Az O2 Slovakia társaság ügyfeleinek száma 9 százalékkal 1,684 millióra nőtt. Az O2 társaság részvényeinek 84 százaléka a cseh PPF pénzügyi beruházási csoport tulajdonában van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!