SG.hu

Új magyar mobilfizetési eljárás

A cég szerint áttörést hozhat a mobiltelefonos fizetés területén az a magyar találmány, amelyet a Cellum szakemberei mutatnak be Franciaországban.

A kiadott közlemény szerint az új fejlesztés lehetővé teszi a bankoktól és mobil-szolgáltatóktól független mobiltelefonos vásárlást és számlafizetést, és segítheti az érintkezésmentes NFC technológia* gyorsabb nemzetközi elterjedését. Az NFC CellLink névre hallgató, világújdonságnak számító technológiát az NFC Word Congress nemzetközi seregszemléjén, szeptember 19-22 között mutatják be a szakmai közönségnek.

A magyar Cellum csoport a mobil kereskedelem és mobil fizetés területén fejleszt új technológiákat. A társaság fejlesztései biztonságossá és könnyebben használhatóvá teszik a mobiltelefonon keresztüli vásárlást. A Cellum az elmúlt két évben nagy energiát fordított az érintkezésmentes NFC technológia fejlesztésére, s ennek eredményét, egy világújdonságnak számító fejlesztést az iparág nemzetközi seregszemléjén, a franciaországi Sophia Antipolispan megrendezett NFC Word Congress-en mutatja be.

A plasztikkártyák esetében széles körben alkalmazott érintésmentes NFC-technológia telefonba való integrálása világszerte új, sokszor még kísérleti szakaszban lévő fejlesztés. A plasztikkártyától eltérően a mobil NFC a készüléktől energiát is vehet fel, értelmezheti a kamera által közvetített jeleket, így jóval összetettebb feladatok ellátására képes. A mobil piac különböző szereplőinek azonban még nem sikerült közösen elfogadott, standardizálható megoldást találniuk, így nem alakult ki általánosan használható technológiai szabvány.

A magyar Cellum csoport világújdonsága megkerüli az átmeneti megoldásokat, így univerzálisan alkalmazható. Az új termék ötvözi a mobil-független NFC-kártya és az NFC-képes mobiltelefon előnyeit, megoldást kínál azokra a problémákra, amelyek eddig akadályozták a technológia gyorsabb nemzetközi terjeszkedését. Az innováció lényege, hogy a mobilkészülék egyfajta "adathidat" hoz létre a központi számla kezelő és a kártya között. Az alkalmazás "technológia-független": azaz nem függ sem a bankok, sem a mobil hálózati szolgáltatók technológiájától. A kártyán tárolt egyenleget bármely NFC-képes mobiltelefonnal lehet használni. A megoldás rendkívül biztonságos, mivel maga a telefonkészülék nem tárol adatot, így ahhoz hackerek sem tudnak hozzáférni.

Az NFC CellLink névre hallgató, világújdonságnak számító új technológiát az NFC Word Congress keretében, szeptember 19-22 között mutatják be a szakmai közönségnek. Az elektronikus fizetési és mobil szolgáltatói piac nemzetközi szereplői részéről már a kiállítást megelőzően érdeklődés volt tapasztalható a Cellum új megoldása iránt, amelyet a konferenciát követően a Cellum több európai országban is bemutat.

A Cellum NFC-rendszere az elmúlt hónapokban sikerrel mutatkozott be magyarországi fesztiválokon, sportrendezvényeken. A konferenciával egy időben mutatják be Berlinben a vendéglátóipar számára fejlesztett intelligens NFC-kártyát, amely nemcsak a vendégeknek kínál biztonságos készpénzkímélő eszközt, hanem az üzemeltetőnek is átláthatóbb és egyszerűbben szervezhető működést biztosít. Ugyancsak a napokban írt alá együttműködési megállapodást a Cellum és a bulgáriai Corpbank menedzsmentje egy közös leányvállalat alapításáról, amelynek feladata egyebek mellett a mobil NFC-technológiák fejlesztése és széleskörű elterjesztése lesz a bulgáriai piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!