MTI

Jól megy a Sony Ericssonnak

A Sony Ericsson, a világ ötödik legnagyobb mobiltelefon gyártója második negyedévi adózás előtti eredményének több mint duplájára, 211 millió euróra növekedéséről számolt be.

Az eredmény felülmúlta a piaci várakozásokat. Ennek tükrében a vállalat megemelte 2006-os egész évi eladási előrejelzését is. A Reuters által megkérdezett szakértők 156 millió euróra tették átlagosan a svéd Ericsson és a Japán Sony által alapított vállalat adózás előtti eredményét. A tavalyi megfelelő időszakban a vállalat 87 millió eurós eredményt ért el. A Sony Ericsson értékesítése és piaci részesedése folyamatos növekedést mutat a Walkman és kamera funkciókkal ellátott telefon modellek bemutatása óta. A termékpaletta magában foglalja a 2,3 megapixel képfelbontású Sony Cyber-shot kamera márkát és a Walkman márkát viselő telefonokat is.

A Sony Ericsson eredmény beszámolója alkalmából kiemelte, hogy a világpiaci telefonkészülék forgalom a várakozások felett alakul és ennek tükrében megemelte világpiaci forgalmi előrejelzését is. Az eddig várt 900 millió készülék helyett már 950 millióra teszi az éves globális forgalmat. A Sony Ericsson a második negyedévben 2,27 milliárd eurós értékesítési árbevételt ért el, szemben az előrejelzett 2,09 milliárddal. Darabszám szerint 15,7 millió készüléket értékesített a várt 14,3 millió helyett. Az értékesített készülékek átlagára csökkent negyedéves összevetésben alacsonyabb árkategóriás modellek bemutatása miatt, amelyeknek köszönhetően növekedett kissé a korábban inkább a drágább modellekre összpontosító Sony Ericsson piaci részesedése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!