Berta Sándor

Németország: kémprogram rendőrségi célokra

A Német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) szakemberei közel két évvel ezelőtt egy e-mailt küldtek Reda Seyam berlini iszlám aktivistának, aki gyanútlanul megnyitotta a levelet és a csatolmányként rejtőző kémprogram pillanatokon belül feltelepült a számítógépére.

A BfV munkatársai által 2006 tavaszán végrehajtott akciót a FOCUS német híroldal szellőztette meg. A titokban és az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindenfajta engedély nélkül végrehajtott akcióban a nyomozóknak a kártevő által rögzített és továbbított adatokból sikerült megtudniuk, hogy Reda Seyam többek között bombák összeállításához szükséges útmutatókat és halott amerikai katonákat ábrázoló fotókat tárolt a számítógépén. A Reda Seyam számítógépén talált információk végül nem voltak elegendőek egy feljelentéshez és per indításához.

A Német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) az akció végrehajtásához technikai segítséget és szakembereket kapott a Bundesnachrichtendienst-től (Szövetségi Hírszerzés - BND). Az illegális megfigyelési akciót csak tavaly, Wolfgang Schäuble belügyminiszter utasítására fújták le, addig több mint egy éven keresztül a BfV munkatársai rendületlenül gyűjtötték az információkat.

"Észleltem valamit. Orosz fejlesztésű vírusirtót használok, ami sok mindent jelez. Gyanítottam, hogy valaki valamit művelt a számítógépemmel, de nem tudtam ki és mit. Azóta internetkávézókból csatlakozom a világhálóra és onnan chatelek" - jelentette ki Reda Seyam. A FOCUS azt is kiderítette, hogy csak az elmúlt két évben a BND munkatársai külföldön összesen körülbelül 60 személy számítógépén végeztek online házkutatásokat. Belföldön hivatalosan egy ilyen akcióra sem került sor. A BfV és a német belügyminisztérium részéről egyelőre senki sem kommentálta a hírt.

Mint ismeretes, a német legfelsőbb bíróság másodfokon, jogerősen tavaly februárban mondta ki, hogy az online házkutatások törvénytelenek. Az eredetileg Svájcban felmerült ötlet mellett azonban Wolfgang Schäuble azóta is kitart. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyébként tavaly nyáron már alkalmazta a módszert és a megoldás felkeltette Ausztria érdeklődését is, ahol a megfelelő jogi és műszaki feltételek megteremtése után, törvényes keretek között engedélyezik majd, hogy a hatóságok hálózaton keresztül átvizsgálják a súlyos bűncselekményekkel gyanúsítottak számítógépének adattárolóit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • weine #108
    haza és állam nem ugyanaz !!
    A haza a nemzetet jelenti(nekem), a történelmet, a kultúrát, a hagyományokat, a családot.
    Az állam ezek felett uralkodik és ezeket szeretné irányítani és pont ezért akasztjuk össze a bajuszt állandóan:)
  • Amergin #107
    "Neked mitől a sajátod ez (vagy bármelyik) állam?"
    Jogos kérdés úgyhogy én is felteszem azt annak vegytiszta formájában mint szónoki kérdést:

    Hogy érezheti ma bárki is a saját hazájának Magyarországot,a Magyar Államot?
  • weine #106
    Na itt van az alapvető eltérés: nem, az állam nem az enyém soha nem is éreztem magaménak.Az ÁLLAM egy erőszakszervezet, aki meggátol abban, hogy azt csináljam, amit nagyon szeretnék, valamint rámerőlteti a társadalmi konvenciókat. (mellékesen:szerencsére)
    Az állam egy nyűg, egy általam eltartott fekély, de semmiképpen nem az enyém, nem is értem, hogy tekintheti valaki az ÁLLAMOT sajátjának.
    Nem bérből/fizetésből élek, magam ura vagyok és fizetek járulékokat, de azt nem magamnak fizetem, hanem annak az ERŐSZAKSZERVEZETNEK, amelyik elveszi tőlem és eltartja belőle magda marinkót meg a pedofil papokat a sitten. Vagy odaadja a cigányoknak, akiknek ez "jár". Igaz, támogatja a gyógyszert, ha megbetegszem, de én meg tudom venni. Igaz, fenntartja az uta, amire útdíjat fizetek. Igaz, fenntartja a rendőröket akikben cseppet sem bízok, de azért jó hogy vannak.
    Mit ad még nekem az állam? Neked mitől a sajátod ez (vagy bármelyik) állam? Ezek a nagy szabvak, hogy az állam a tiéd, csak lózungok, semmi egyéb.
  • Amergin #105
    Akkor ezekszerint te nem veszel részt a közteherviselésben. Sem adót, sem járulékot nem vonnak tőled, sem semmilyen illetéket nem fizetsz be a magyar államnak.
    Jó már neked :)
    Gondolom Monacoi állampolgár lehetsz.
    De ha mégis itt élsz bérből és fizetésből akkor ne mond nekem, hogy amit elvonnak tőled az nem a tiéd. Persze hogy az államé.
    De az állam, a Magyar Állam az nem a tiéd?? Nem az állam hozza létre önmagát hanem a polgárok hozzák létre az államot.
    Ezért is kellene nekik megszabniuk a "dolgok folyását".
    Ezzel szemben az van, hogy a lakosság jelentős része eleve nincs képviselve a parlamentben az 5%-os szabály miatt. (Senki nem hatalmazta fel a politikai elitet hogy kétpártrendszert csináljon Mo-on, pedig az jön 2010-ben)
    De ami sokkal fontosabb, a monetáris politikához a magyar államnak nincs semmi köze köszönhetően a D-209-nek, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a 'független' jegybank kialakulásában.
    A rendszerváltás óta de facto, 1991 december óta de jure az hogy mit csinál az MNB az nem Magyarországon dől el. Ennek láttuk is a szép eredményeit a '90-es években.
    A hatalom annál van MINDEN politikai rendszerben (demokrácia, diktatúra vagy ezek bármilyen elegye) akinél a pénz, illetve az a fölötti ellenőrzés van.
    Az erős (tehát vagyonos) középosztály csak nyomokban létezik tehát értelemszerűen a hatalomból is ki van szorítva. A törvényeket nem az ő érdekében hozzák hanem épp ellenkezőleg: azt akarják hogy mihamarabb kihaljon.
    Szétszakadt a társadalom eladósított, Győzikén és sorozatokon, valóságsókon agymosott panelprolikra, és egy szűk kolaboráns elitre amely -némi részesedés fejében- most éppen az egészségügyet hajlandó átengedni a globalista pénztőkének (amely mindíg a kisemberek ha úgy tetszik a 'nép' érdekeit tartja szem előtt mint ezt mindannyian tudjuk...)
    Szóval a politikai elitünk (jobb és baloldal egyaránt) nem minket (magyar állampolgárokat) képvisel, hanem a globalista pénztőke profitérdekeit védi velünk szemben. És ezt hívjuk 'demokráciának'.
  • weine #104
    "És beszámolás sincs arról hogy mi lett azzal a pénzzel ami bejött érte"

    De van. Költségvetésnek hívják. Jobb esetben az ellenzék is megszavazta
  • weine #103
    hol éltem? abban a világban, amit magam építettem fel. Nem vártam az államtól a kádárista gondoskodást(mostanában orbánnál érhető ez tetten), hanem magam szervezem az életem. tehát magasról lestojom, mennyit adnak segélynek(nagyon sokat), mert nem tőlem veszik el.
    És azt sem tőlem vezsik el, amit törlesztésre fordítanak, mert az nem az ENYÉM. Az az ENYÉM, amiért megdolgoztam, nem az, amit a közösből rám szánnak. Ezt csak pluszként értékelem, mert szerintem így a helyes.
    Aki várja a sültgalambot, annak elhiszem, hogy fájó ez a dolog, de tessék tanulni(sokat), gondolkozni(még többet) és nem készrerágott kamaszkor szintű elméleteket rágcsálni. Tessék magadnak létrehozni egy világot, egy értéktrendet és nembeállni a birkák sorába.


  • Amergin #102
    Meglátszik az értelmi szinteden, hogy olyasmiket irogatsz ami csak a te elmédben létezik
    Ugyan áruld már el hogy hol ajánlottam én azt az antiszemita videot? Meg még be is linkeled. Gratula.
    Te tényleg csúcs vagy :)
    Érdekes, hogy nem EZT linkelted be, amire én ténylegesen céloztam.
    Van egy mondás, talán már hallottál róla.
    Így szól: rossz az aki rosszra gondol :)
  • Amergin #101
    Attól még, hogy a te értelmi szinvonalad nem ér el egy bizonyos szintet még ne következtess arra hogy mással is ugyanez a helyzet :)
  • Csi9aa #100
    (talán felnyílik a szemem, és én is meglátom az omegát az 1 dollárosban, ami az Antikrisztus jelképe, mint tudjuk a felvilágosításod óta)
  • Csi9aa #99
    Ennek a videonak az ajánlója talán csöndben maradhatna, hogy ki kit mivel etet :/

    De mondjad csak.