44
  • chuky123
    Ha választani kéne én tuti xbox360 at vennék mint ps3 at.
    Sokkal több gém van rajta és csipelés után sima dvdre kilehet írni, szóval "gazdaságosabb"
  • dez
    Amúgy én nem szoktam idiótázni, meg ilyenek, de kvp szándékosan félrevezeti az embereket, és nem először... Persze amikor véletlenül olyan is olvassa, aki látja ezt, jön a süketelés.
  • dez
    Olvass vissza eggyel korábbra... Segítek:
    "90 ezerert kap az ember egy 40GB-os merevlemezt, egy 3.2-es ppc-s procit, egy gf7900-es videokartyat es 256MB ram-ot."
  • NEXUS6
    Szerintem nem a KÖZPONTI dolog volt a probléma, hanem hogy azt írta kvp hogy ez kevés, mert aztán a továbbiakban szépen megfeledkezett a cell lényegét adó SPE magokról.
  • Sanyix
    Te szerencsétlen, azt írta "Ez a cell kozponti magja" hol írta hogy nincs más rajta kívül? Valószínűleg nem viccből tette oda a KÖZPONTI jelzőt.
  • Spaceghost
    Én nyáron ha dolgozok PS3-mat veszek. Se az X360 nem érdekel se a Wii. A Wii az ugyanaz mint a PS2 csak lehet hadonászni vele az X360 meg valahogy sose jött be. De azért az pofátlanság hogy nálunk a tescoban még mindig 169k-ért árulják mikor máshol már jóval olcsóbb....
  • Dzson
    Miért jó neked úgy vitatkozni, hogy wikipediarol meg különféle külföldi fórumokról összegooglézol valamit majd megpróbálod lefordítani...? Csak mert össze vissza beszélsz, látszik, hogy fel sem fogod a nagyrészét.
  • redmedve
    Ki van zárva hogy kevés legyen valami a ps3-ban, mert ps3-ra csinálják a játékot, nem pedig fordítva.
  • floatr
    "De csak ha jatszani akarsz a konzoloddal."
    Vajon mit akarhat akkor télleg egy átlagosan félparaszt ember egy konzoltól. Mondjuk összeköti a tévével, beledug valami kereket, aztán vagy csak nézi, vagy játszik is vele. Esetleg odafigyel az élményre is, vagy valami társaságit akar vele, de nem túl perverz, és akko elgondolkodik h melyik dobozt venné meg a tévéjéhez.

Mellesleg van már annyiféle bemenete egy tévének h nem kell annyira azon filózni h 5-in-1 vagy 6-in-1 funkcionalitással rendelkezzen az a doboz. Ha pay-per-view digitális tévézni akar, arra úgyis odapakolnak neki legtöbb esetben ingyé a kábelesek egy újabb kis dobozt. Kávét meg főz a feleség, ha szépen néz rá, sőt...

Szóval nagyjából letojva az összes technikai specifikációt (merhát okosok tervezik a gépeket), figyelembe véve azt h egy konzol a fakocka egyszerűségével kínálja a játékélményt (installáció nyista, szívás a konfigurálással nix, beállítások ohne; csak összedug), mi a nyálas véres nyúlpöcsért akarna bárki (BÁRKI!) egy számítógépet, ha "csak" a szórakozás a cél. Mert ez volt a kiindulási alapod, nem?
    Az az indok nem játszik h szegények vagyunk stb., mer aki szegény az papíron amőbázik, és rajzol magának sakktáblát. Kevés a konfiguráció valamire? Pedig pont emiatt basztatták a Kutaragi bátyót h elszaladt vele a ló kicsit, mert túl erős hardvert skiccelt. Ezen a konzolon specializált fejlesztésű játékok futnak tökéletes minőségben (jabocs nem csak játékok), szóval mi a baj vele? Nemjó péklapátnak, vagy mi? Mellesleg ugyanez elmondható a Wii-ről, de még az Xdobozról is, legfeljebb más kategória.
  • Vers
    szerintem kvp csak játsza itt a hülyét pedig nagyon is tisztában van a dolgokkal :)
  • NEXUS6
    Hát ez mind nagyon szép, de most már eldönthetnéd, hogy mint konzol nem teccik a PS3, mint általános célú számítógép, vagy mint kvázi szuperszámítógép?

Szerintem amúgy konzolként igen is jól megállja a helyét (lásd: Uncharted, COD4, Ratchet), és azért mint Linuxos gép is elmegyeget, és ráadásul mint szuperszámítógépként is elég jól lehet használni (lásd. Folding@Home).
    Szal mi a fax bajod van?

"Egyebkent 1GB alatt ma mar csak keves lehet a ram. Egy mai high tech konzolba en inkabb pakolnek 2GB egyseges ramot, ..."
    Hogyne, én is annyit raknék bele! Meg még némi extrát, na és rögtön 2X annyiba is kerülne. Most amikor sikerült leküzdeni az előállítási költségeket, és az árat is, és ennek köszönhetően kicsit végre meglódultak az eladások (merthogy erről szól a cikk) erre te jössz az ilyen rémálmaiddal.;)))

"A cell pedig egy ppc proci, csak van benne 8 dsp mag."
    "Erre akar felre is lehetne tenni egy egesz magot. (a ps3-ban is van egy dedikalt drm mag, igy a letiltott maggal egyutt mar csak 6 spe + 1 pcc marad a jatekoknak, bar legalabb a hangok es a high def. mozgokepek dekodolasat a drm mag vegzi)"
    "A cell spe dma interface-e pl. a powerpc cache interface-enek nez ki a kulvilag szamara, csak szoftveresen toltik a kereseket, a cache kezelo aramkor helyett. Ilyen szempontbol a cell egy 9 magos ppc-nek latszik, ami sajnos elegge meglatszik ugyanis a memoriainterface a bottleneck-je, amit tovabb sulyosbit az spe-ken belul az smt kepesseg hianya."
    Ha jól tévedek halvány lila fogalmad sincs arra, hogy mire jó az SPE a cellben, nem igaz?
    A DSP-k általában integer müveletekben jók, az SPE viszont lebegőpontosban erős. Meg igazából nem érdemes azon filózni, hogy az SPE hogy DMA-zik, mert hogy a processzoron belüli sávszélesség az 300GB/s és akkor már inkább úgy érdemes használni az SPE-ket, ahogy azt tervezték: az egyes SPE-k Local Store-jait feltölteni a szükséges progival és adattal, aztán az mint állat feldolgozza. Az SPE valóban nem általános célú mag, a szokásos értelemben, de nem DSP és nem vektor egység vagy akarmi. Sajna ezt nehéz felfogni, de ez van.
  • dez
    Szerinted itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter? Szó nem volt 256+256-ról, csak 256-ról, a másik 512MB-jával szemben. Még csak nem is main ramról írtál, hanem simán ramról, meg jöttél a programmal és a textúrákkal, stb., mintha mindennek ebbe a 256MB-ba kellene beleférnie. Szóval ne beszélj félre. Nyilván azokon az alaplapi fotókon nem láttad a többi ramot (elárulom, a GPU tokjában van), de a gép alap adatait sem nézted meg. A "PPC proci"-s szöveg is nagyon gáz. Gyenge próbálkozások a baromságok kimagyarázására.

Esetleg linkeld be azt a hsz-t, ha már említetted.

A többi szöveged is olyan, hogy félig igaz, félig nem.

A Cell memória interfésze nagyon is jó. Csak nem akartak 512 bites buszt. Nem igaz, hogy az SPE-k HW SMT-je csak pár ezer tranzisztorbe került volna. És az sem igaz, hogy ennek hiánya súlyos hiányosság.
  • kvp
    "Nahiszen... Az előbb még azt sem tudtad, mennyi ram van a PS3-ban, a Cellt meg keverted egy sima PPC procival, most meg már tőled ered az egész RSX access under Linux projekt... Az ötlet amúgy adja magát, és már többször fel is merült. Viszont nem ilyen módon, közvetlen RSX hozzáféréssel sikerült a dolog, hanem a supervisor command FIFO-jának meghekkelésével."

A ps3-ban 256MB rendszer ram es 256MB video ram van. Ezt mondtam eddig is, csak ugy latszik nem sikerult felfognod. Ebbol a ps3-as 3rd party linux csak 256MB-ot lathat, mert a tobbi le van tiltva (a gpu-val egyutt). A cell pedig egy ppc proci, csak van benne 8 dsp mag. Ettol nekem meg ppc marad. En nem kozvetlen rsx hozzaferesrol beszeltem, hanem a _hypervisor_ interface (ugyanis nem supervisor-nak hivjak) esetleges reseirol. Keress ra, ott lessz a hozzaszolasom, meg a megjelenes utan a ps3 belsejerol keszult elso fotok utan irtam, mivel erdekelt hogy hogyan mukodik a gep, ezert utannaneztem. (vigyazat angolul van!) Nem rossz, csak eppen jatekra nem idealis, rendes szuperszamitogepnek pedig keves benne a ram. Az a command fifo pedig az nvidia kartyakon a riva ota megszokott memory mapped regiszterter, ahova a paracsokat fel lehet tolteni, majd onnan vegrahajtani. A hypervisor csak ennek kezeleset vegzi. Egyebkent az nvidias felulet visszafejteset meg egy nagyon tehetseges kandos srac csinalta sok evvel ezelott egy par sgi-s doksi alapjan. Tehat a normal devkit-en fejlesztett jatekok is ezt hasznaljak, csak ok elerik a hianyzo funkciokat is. (a teljes erteku feluleten szig. mon. nonek a funkciokodok, mig a linux altal ismert tabla hianyos azaz sparse).

Egyebkent 1GB alatt ma mar csak keves lehet a ram. Egy mai high tech konzolba en inkabb pakolnek 2GB egyseges ramot, igy a jatek biztosan kaphatna 1GB-ot es meg a tobbi funkcio is mehetne mellette, pl. a fizetos filmletoltesek vagy egy minden jatekban elerheto a jatekhoz igazodo voice chat. Erre akar felre is lehetne tenni egy egesz magot. (a ps3-ban is van egy dedikalt drm mag, igy a letiltott maggal egyutt mar csak 6 spe + 1 pcc marad a jatekoknak, bar legalabb a hangok es a high def. mozgokepek dekodolasat a drm mag vegzi)

Egyebkent az eredeti xbox360-as biztonsagi megoldas leirasa is tollem van, bar torest akkor sem adtam, csak leirtam a gep kulcskezeleset. (kiderult, hogy senki nem olvasta az ibm secure computing architect-jenek a fejlesztoi doksijait) Az, hogy biztonsagi rest kell talalni a hypervisor-on egybkent mindket gepre igaz, ennek a fo oka az azonos cpu gyarto (ibm), bar mas-mas reszleg fejletette a ket cpu-t, de azonos architekturat hasznaltak alapkent. A cell spe dma interface-e pl. a powerpc cache interface-enek nez ki a kulvilag szamara, csak szoftveresen toltik a kereseket, a cache kezelo aramkor helyett. Ilyen szempontbol a cell egy 9 magos ppc-nek latszik, ami sajnos elegge meglatszik ugyanis a memoriainterface a bottleneck-je, amit tovabb sulyosbit az spe-ken belul az smt kepesseg hianya. (pedig magonkent par ezer tranzisztorral lett volna csak tobb a szoftveresen vezerelt virtualis memoria es a 2-4 szalas smt)

Lehet, hogy nem ertek hozza elegge, de azert legalabb tudom mirol van szol... ami sok emberrol nem mondhato el, bar ezt ok kelloen eroszakos hanggal egyenlitik ki.

"Ez így csak duma, akkor is a legjobb a wii."

De csak ha jatszani akarsz a konzoloddal.
  • trsi
    Szerintetek miert ilyen hujje a sony, h. veszteseges hw-t gyart? Gondolom a licensz dijakbol szeretne kompenzalni. Ket szalon megy a verseny a sony reszerol: 1. blueray, 2. video konzol. Addig mig nem tud nagy sw ill. br eladasokat felmutatni addig bizony gaz van. (pl. 2 db azaz ketto darab sw ert el a ps3-on 1 millio feletti eladast a wii 12 ill. a x360 32-jevel szemben). Ha azok a lentebb irt idok eljonnek es mar megtanultak optimalisan programozni, akkor biztos veszek 1-et, addig is wii.
  • oasis UK
    mindig azt mondjatok majd 1 ev mulva majd 2 ev mulva,mire vartok?
    senki nem tudja mi lesz 2 ev mulva,csak vartok vartok.. de mire?
    Wii 4eva!!!
  • floatr
    Necsináld má bakker!
    Az egész világ arról szól h lassan kell a brének egy általános célú számítógép, amikor egy hétköznapi ember csak szórakozni szeretne. Ennek tökéletesen megfelel egy konzol, pláne a PS3.

Persze csak ha már van egy WII otthon
  • zola2000
    Ez így csak duma, akkor is a legjobb a wii.
  • Vers
    na ha ennyire jártas vagy a témában akkor a kevés memoria szöveggel ne égesd magad:D

amugy nem egy kis felbontásu vackot kell realtime kitömöriteni, hanem legalább 2k*2k-s textura mennyiséget a LOD-jaival együtt, ezt a cellen kivül nem nagyon csinálja meg semmi ugy hogy még közben a játékot is futtatni kell
    Carmack az uj enginjében a GPU-n tömöriti ki a JPG-es cuccokat igaz nem realtime hanem a DVD-röl olvasva precompressioz ami azért kicsit más :D

abban igazad van hogy a ps3 gpu-ja nem olyan gyors mint kellene az xboxénak a 50-70%-a,de a cellel kicsit megfordul az eröviszony , és az hogy a box képes tartani a ps3 minöségét (söt igazábol még a box néha jobb) ez csak ideiglenes 2 év mulva a box sehol sem lesz
  • dez
    Egyes, drágább kártyák tudtak hw-es tömörítést. Különben sem jpg, mert bár az algoritmus alapja hasonló, közel sem ugyanaz, mint az mpeg.

Nahiszen... Az előbb még azt sem tudtad, mennyi ram van a PS3-ban, a Cellt meg keverted egy sima PPC procival, most meg már tőled ered az egész RSX access under Linux projekt... Az ötlet amúgy adja magát, és már többször fel is merült. Viszont nem ilyen módon, közvetlen RSX hozzáféréssel sikerült a dolog, hanem a supervisor command FIFO-jának meghekkelésével.

"Mindig azt mondom, hogy mielott valaki elall vitazni, nezze meg eloben."
    Hogy miért nem tudod ezt te is betartani...

"De meg nem az. Majd ha nyereseges lesz a ps3-as akkor nem lesz igaz."
    Az 1 milliárd dolláros extra bukta után az Xbox360 sem lesz az még egy ideig, úgyhogy nem tudom, miért lovagolsz ezen.

Valahol volt egy táblázat, most meg nem keresem, ahol a DDR2, és a neki megfelelő GDDR3(!) ramok értékei voltak összehasonlítva. Az utóbbinak magasabb az órajele, viszont ezzel együtt a latencyje is. Ahogy hallottam, a Xenon is megérzi ezt... (Meg persze azt is, hogy a GPU-val kell osztoznia.)
  • kvp
    "mivel a cell egy bika, realtime tud JPG-et WAVELETET vagy FRACTAL tömöritést"

A realtime jpg ki- es betomoritest mar a regebbi tv kartyak is tudtak, sot mostanaban mar a mobilok is. (mivel az mpeg is ugyanazt a fft-t hasznalja, es a 3g videohivasokhoz ez kell, meghozza realtime es full duplex modon) A wavelet pedig hasonlo mint az fft, csak nem szinuszos a fuggveny, hanem tetszoleges. A negyszogjel alapu wavelet-et peldaul meg konnyebb megirni mint az fft-t. De azert szep teljesitmeny a cell-tol hogy van benne 8 dsp mag. (nem vitatom el a hasznalhatosagat csak maceras megirni, viszont pont erre terveztek tehat ebben jo)

"Nem is mondok semmmit, ja az elobb lattam egy videot a youtube-on, mar az RSX-is elerheto linux alatt, par het es talan rendes kernel is lesz hozza"

Ez jo hir. Ezek szerint megfogadtak a ps3-as hacking forumon a tanacsomat, amikor kb. 1 eve az ibm-es doksik es a kernel forras alapjan leirtam hogy van par lyuk a hypervisor hivasi tablajaban. Akkor meg nem volt biztos, hogy a kod csak le van sporolva vagy le is tiltottak. Ugy nez ki, hogy az elobbi.

Egyebkent akit erdekel, az szerezzen egy devkit-et ps3-hoz, futtassa a sony linux-ot majd valamilyen 3rd party linux-ot es hasonlitsa ossze a ket kernel hypervisor hivasi tablajat. Mondjuk en is innen vettem az otletet annak idejen. A youtube-os videoknak meg akkor hiszek ha mar futtatom a kodot. (eleg egy patch is, kernelt majd forditok magamnak) Nem, nincs otthon ps3-asom, devkit-hez viszont hozza tudok ferni.

Mindig azt mondom, hogy mielott valaki elall vitazni, nezze meg eloben. Lehetoleg a devkit-et is, mert ott egyreszt sokkal konnyebb tesztelni, masreszt a sajat kod belat a drm rendszer ala. (csak azert nem lehet devkit-es kodot retail hardveren futtatni, mert akkor senki nem fizetne jogdijat es reszesedest a hardvergyartonak hanem kiadna maga)

"Lassan ez is hazugsággá válik."

De meg nem az. Majd ha nyereseges lesz a ps3-as akkor nem lesz igaz.

"A vram eleve nem kis válaszidejű, hanem éppenhogy nagy, csak nagy a sávszéle is. Kimondottan a GPU-k stream jellegű feldolgozásához igazították."

Ez igaz volt annak idejen, meg a dual ported ram-oknal. Viszont a gddr mar nem ilyen. Gyors a valaszideje, csak a gpu-k vannak ugy megoldva, hogy relative lassunak tunik. De ha 8*16 (128) egyseg akar olvasni 6 csatornan (gf8800), akkor persze hogy lassunak tunik mire sorrakerul egy szal. Viszont ha egyszerre 128 helyett csak osszesen 6-8 szalon olvasunk, akkor mar egesz gyorssa valik. (gyakorlatilag egy nagyon gyors ddr sebessege jon ki, a szevezes miatt azonos orajelen csatornankent dupla savszelessegel) Megfelelo kialakitasban cpu-hoz is jo lenne, csak eltero eszaki hid kellene hozza. (meg mindig jo pelda az xbox360, ott sikerult ezt megoldani es egesz jok lettek a jatekok, semmiben sem maradnak el a ps3-asoktol)
  • skinnyman
    Erre válaszolni akartam, de látom h elég válasz jött ahhoz, hogy erre ne legyen szükség :) Nem is értem hogy akarod összehasonlítani a PS3 speciális XDR ramját egy mezei DDR2 rammal. Vagy a prociját egy mezei ppc procival. Mellesleg a procija sem 7900, hanem 7900GTX-el egyenrangú, van egy kis különbség a kettő között.
  • NEXUS6
    Attyauristeeeen kvp!;))) Nem is mondok semmmit, ja az elobb lattam egy videot a youtube-on, mar az RSX-is elerheto linux alatt, par het es talan rendes kernel is lesz hozza!!!

Na csa!
  • Vers
    az RSX mindkét memoriát eléri, tehát 512MB-nak látja
    a cell csak az also 256 MB-ban garázdálkodhat, de parancsot adhat a gpu-nak a memoria másolásra vagy bármi másra

és hidd el ez a megoldás a jobb legalábbis sebesség szempontjábol, mivel 2*25GB/sec=50GB/seces sávszélessége van a rendszernek

a memoria mérete csak neked okoz gondot, hálisten a fejlesztöknek nem, tudod van egy modszer ugy hivják adattömörités amivel sokkal több adat bezsuolhato
    mivel a cell egy bika, realtime tud JPG-et WAVELETET vagy FRACTAL tömöritést amiknek a kompresszioja 1:20-1:100 ig mehet
    és igy hiába veszed meg a legdrágább pc-s fosgpu-t akkor is lenyomja a ps3 méghozzá körberöhögve
  • dez
    FUD FUD FUD.

"A jelenlegi linux nem hasznalja ki"
    A Linux (mint other OS) önmagában nem (de 1 SPE itt is a hangot számolja), de bármikor írhatsz alá olyan programot, ami igen.

"a jatekok pedig csak a programozok szenvedese aran"
    Akkor ugye mégiscsak...

"ami a multiplatformos jatekok fejlesztoinek nem igazan eri meg, legfeljebb ha kapnak kolcson mernokoket a sony-tol."
    Hazugság. Az optimizációhoz vesznek néha igénybe asszisztenciát. Amúgy idehaza is készül úgy PS3 port, hogy 2-3 SPE-t is használnak, saját szakállra, és bár nem a legoptimálisabban használják, így is gyorsabbnak mondanak 1 SPE-t, mint a Xenon (Xbox360 CPU) 3 magja együtt.

"A ps3 mar igy is majdnem anyagi csodbe vitte a sony-t, nem sok kell nekik hogy belebukjanak."
    Hazugság, még belefért párszázezer visszahívott akku is, mégsem borult a bili.

"(aki felti oket az ne vegyen konzolt csak hozza valo jatekokat, mert a hardver meg mindig veszteseges, jatekbol meg nincs annyi hogy eleg beveteluk legyen)"
    Lassan ez is hazugsággá válik. És eleve túlzóak voltak a becslések.

"Szerintem ha 256MB rendszer ram van es 256MB video ram, az sokkal kellemetlenebb mintha 512MB egyseges ram lenne."
    Így sem különösebben kellemetlen, mert a Cell is hozzáférhet a vramhoz, és az RSX is a main ramhoz. Méghozzá elég nagy sávszéllel (16xPCIe többszöröse).

"kis valaszideju 8 csatornas gddr ram"
    A vram eleve nem kis válaszidejű, hanem éppenhogy nagy, csak nagy a sávszéle is. Kimondottan a GPU-k stream jellegű feldolgozásához igazították.
  • kvp
    "Te igen nagy sötétségben élsz. Nézz utána a Cell architektúrának, és utána gyere vissza. Mert emellett még van benne pár párhuzamos mag."

A jelenlegi linux nem hasznalja ki, a jatekok pedig csak a programozok szenvedese aran, ami a multiplatformos jatekok fejlesztoinek nem igazan eri meg, legfeljebb ha kapnak kolcson mernokoket a sony-tol. A ps3 mar igy is majdnem anyagi csodbe vitte a sony-t, nem sok kell nekik hogy belebukjanak. (aki felti oket az ne vegyen konzolt csak hozza valo jatekokat, mert a hardver meg mindig veszteseges, jatekbol meg nincs annyi hogy eleg beveteluk legyen)

"A többi oktalanságodról amit írtál (pl. Ram méret) már nem is beszélek."

Szerintem ha 256MB rendszer ram van es 256MB video ram, az sokkal kellemetlenebb mintha 512MB egyseges ram lenne. Egy jatek adatainak a jo reszet a texturak, a modellek, a terkep es a hangok teszik ki. A jateklogika minimalis helyet igenyel, foleg miota a grafikus kod jo resze atkoltozott a videokartyara, shader-ek formajaban. Ha mar minden aron osztott memoria, akkor en jatekokhoz inkabb 8/1 aranyban osztanam a videokartya javara. Az eredeti atari konzolban csak 128 byte! rendszerram volt, viszont a grafikaknak tobb kilobyte rom terulet volt. Ez a mai konzolokra is igaz. Normal os modban az xbox360 pedig kepes felhasznalni a teljes ram-ot csak az os szamara, ilyenkor csak a framebuffer-t hasznalja a grafika, ami viszont kulon chip. Ez a kevesebbol tobbet megoldasa es szvsz. jobb mint a fixen elosztott memoria.

ps: Itt senki nem tudja elkepzelni, hogy egy gf8800-as legyen az integralt eszaki hid egy pc-ben es csak kis valaszideju 8 csatornas gddr ram legyen az alaplapon?
  • dez
    Nem az északi hídban van a "videokártya" (mondjuk inkább úgy, GPU), mivel utóbbi sokkal nagyobb. Hanem a GPU-ban van az északi hídnak megfeleltethető funkció is (nincsenek pl. a PCIe buszkezelés, stb.).
  • item
    "Tehat a gpu-ban van az eszaki hid." vagyis itt javítod magad ha jól látom ?

Elötte meg ezt írtad : A videokartyaja pl. a az eszaki hidban van, mint a legtobb integralt chipsetnel.

Nem ugyan az a két dolog. Effektive egy északi hídba integrált vga chip jóval gyengébb mint egy a jelen esetben is tárgyalt GPU. Itt a GPU mellé került bele a szükséges vezérlés. Én így látom a dolgot.
  • Dzson
    "A ps3-ban egy 3.2Ghz-es powerpc (ppc) processzor van. Ez a cell kozponti magja. Tudom, hogy keves, de ennyi penzert ezt adjak."
    Te igen nagy sötétségben élsz. Nézz utána a Cell architektúrának, és utána gyere vissza. Mert emellett még van benne pár párhuzamos mag.

A többi oktalanságodról amit írtál (pl. Ram méret) már nem is beszélek.
  • kvp
    "Ha nem ismered legalább ne írjál marhaságokat. Méghogy az északi hídban van mint a legtöbb integrált chipsetnél bruhahaha Külön van a GPU! Nem nincs az északi hídban a videókártya."

Az xbox360-ban az eszaki hid a videokartya. Ebben van a cpu memoriavezerloje es az i/o alrendszer is.

Wikipedia: "The GPU also houses additional capabilities typically separated into a motherboard chipset in PC systems, effectively replacing the northbridge chip." Tehat a gpu-ban van az eszaki hid. A kombinalt eszaki hid es videochip tipikusan az integralt megoldasok jellemzoje. Es meg mindig jobb a teljesitmenye mint a ps3-as gf7900-asanak. A ps3-ban pedig egy gf7900-as videokartya van, ez teny, bar az interface-ei elternek, de csak minimalis mertekben.

A kerdes, hogy mi lehet a cpu es a deli hid kozott? (megoldas: eszaki hid)
  • item
    Idézet egy másik topikból KVP agyszüleményéből "A videokartyaja pl. a az eszaki hidban van, mint a legtobb integralt chipsetnel. Mondjuk az meg igy is veri a ps3-aset, amiben csak egy sima gf7900-as van."

Ha nem ismered legalább ne írjál marhaságokat. Méghogy az északi hídban van mint a legtöbb integrált chipsetnél bruhahaha Külön van a GPU! Nem nincs az északi hídban a videókártya.

• zola2000
    Most csak az árcsökkentés miatt volt 2 hétig előnyben a ps3, a hónap végére a wii visszavette vezetését. Havonta 1,8 millió wiit szállít ki a nintendo, de amerikában és japánban ez így nem elég (tehát a nintendo amennyi wiit legyárt el is adja.) amerikában meg még mindig a wii volt az első, nem is akármilyen fölénnyel. Azt is kell nézni, hogy most jelent meg a super mario galaxy, ami átlagértékelésekben majdnem megelőzte az eddigi rekordert a szintén nintendos zelda ocarina of timet (és megérdemelten, Mijamoto mester most ismét nagyot alkotott) arról nem is beszélve, hogy az igazi nagy üzlet nem is a wii hanem a ds, amiből többször annyi fogy mint wiiből. A pc piac meg igazán bajban van, csak "eas" multiplatform izéket portolnak pcre, meg néha jön egy crysis felé techdemo, igazán nagy játékra (mint például a csé (hogy az milyen régi) vagy a wow) sok éveket kell várni.
  • vgaben
    Te szatyorba élsz...
    Kiváncsi lennék az általad emlíett config,hogy boldogulna ezzel...
  • dez
    "A 256MB ram pedig a ps3 szegyene, ennel meg az xbox360 is tobbet kapott."

Kár, hogy összesen mindkettőben 512MB van. Xbox360-ban 512MB magas késleltetésű videoram, és abból dolgozik a proci is. PS3-nál a Cell mellett spéci XDR ram van (256MB), és az RSX mellett (ami bár GF7900 alapú, nem egészen ugyanaz) van még 256MB vram. Mindkettőnek így a legjobb. Ugyanakkor mindkettő eléri a másik ramját is (közös címterület).
  • dez
    És még azt mondod, nem a PS3 elleni FUD a célod.... Idióta.
  • kristo p
    kvp, bocsi,de szerintem te nemtudod miről beszélsz.
  • kvp
    "Szerinted hol van egy 3,2-es ppc proci a Cell-től? Vagy hol elég ma bármilyen komolyabb játéknak kevesebb, mint 1 giga ram? Egy 7900 sincs ott enyhén a toppon."

A ps3-ban egy 3.2Ghz-es powerpc (ppc) processzor van. Ez a cell kozponti magja. Tudom, hogy keves, de ennyi penzert ezt adjak. A gf7900-as is eleg elavult darab, de a ps3-ban csak ez van. A 256MB ram pedig a ps3 szegyene, ennel meg az xbox360 is tobbet kapott. Tudom, hogy 90 ezerert szegyen hogy csak ezt a szemetet adjak, de ha ps3 ebbol van osszerakva, akkor ezt kell szeretni... vagy az ember vesz valami mast. Egy 90 ezer forintos noname pc (pl. asus) ma mar kb. egy generacioval jobb alkatreszeket tartalmaz mint a ps3-as. Videokartyabol es a ram mennyisegebol mindenkeppen. (es igen, szerintem sem eleg egy mai jateknak a 256MB ram, foleg a jatekok alatt futo sony linux etvagya mellett de talan ezert nem is tudnak rendes jatekokat irni ps3-ra)
  • Dude64
    USA hivatalos eladások hálaadáskor: Wii 350 ezer, X360 310ezer, és mint kiderült PS3-ból 121 ezer darab ment el.
  • skinnyman

Szerinted hol van egy 3,2-es ppc proci a Cell-től? Vagy hol elég ma bármilyen komolyabb játéknak kevesebb, mint 1 giga ram? Egy 7900 sincs ott enyhén a toppon.

"Cserebe viszont ingyen le lehet tolteni a filmeket az internetrol..."
    Ezzel koronáztad meg az egészet :) Ez valami olyan szinten félelmetesen nagy baromság, hogy alig bírom elképzelni. Jesszusanyám :S:S
    Micsoda érv, micsoda érv!
    Mellesleg szerinted a PS3 csak Blu-Ray-t játszik le? Mert akkor most elárulom, hogy alapból rengeteg mindent lejátszik és mivel OS is telepíthető rá, mint pl Linux, így gyakorlatilag bármit lejátszik és le is tölthetsz vele akármit.
  • kvp
    "90k-ért szerezni, ezt én annyira azért nem neveznám drágának, főleg annak a fényében, hogy miket tud."

90 ezerert kap az ember egy 40GB-os merevlemezt, egy 3.2-es ppc-s procit, egy gf7900-es videokartyat es 256MB ram-ot. Ezek kozzul egyedul a merevlemez es a ram nagyon keves, meg talan jatekra is. A 256 MB egy 16kx16k-s textura, es akkor meg nem szamoltuk bele a framebuffert, a terkepet, a modelleket es programkodot sem. Nem lenne meglepo, ha a gep egy rendes jatekban allandoan toltene... Azert pc-bol 90 ezerert mar egy ennel erosebb konfigot lehet kapni, bar blueray nelkul. Cserebe viszont ingyen le lehet tolteni a filmeket az internetrol...
  • feamatar
    PS1es időszakban nem volt verseny: Saturn vs PS1 vs N64 ? Saturn elég nagy bukta volt, N64 meg hiába lett volna jó kis gép, csak kis cartridgeokat használt a CDkel szemben, és így nem lehetett kimaxolni a képességet. PS1 meg tarolt.

A PS3nak meg már lassan ideje lenne beindulnia... csak a kérdés mikor jönnek az igazán nagy cuccok rá? Mert az a helyzet, sosem lehet tudni mikor jelentenek be egy kis csúszást(mint legutóbb az MGS4el is tették)