Gyurkity Péter

Tovább csökkenhet a PS3 ára

Legalábbis a japán Capcom pénzügyi igazgatója szerint, aki azon meggyőződésének adott hangot, hogy a Sony még az év vége előtt meglépi ezt. A várakozások szerint a Wii megdöntheti a PS2 eladási rekordját.

Kazuhiko Abe, a Capcom pénzügyi felelőse az E3 alatt nyilatkozott a Reuters-nek, kiemelve, hogy a Sony még az év vége előtt újra kénytelen lesz csökkenteni konzoljának árát. Mindezt a kereslet további élénkítése és a felzárkózás jegyében kell majd meglépniük, mivel a most végrehajtott hasonló akció nem biztosít elég nagy lendületet.

Abe elmondása szerint a most 500 dollárra csökkentett ár még mindig nem elég kedvező, mivel 20 dollárral meghaladja a legdrágább Xbox 360 változat árát. Ez pedig továbbra is visszafogja majd az eladásokat, bármennyire is hiányzott már ez a 100 dolláros csökkentés. Véleménye szerint a Sony valamikor az év vége felé ismétli majd meg a lépést, hogy újra életet leheljen a forgalomba, még az ünnepek előtt. Mivel eddig a tengerentúlon mind a Wii, mind pedig a Microsoft fejlesztése jobban teljesített, a Sony most kénytelen a felzárkózáson törni a fejét.



Szatoru Iwata, a Nintendo elnöke eközben arról nyilatkozott, hogy a Wii pozícióját nem fenyegeti a PlayStation 3 árcsökkentése, mivel előnyük olyan nagy mértékű, hogy ez a lépést nem befolyásolja igazán az erőviszonyokat. A 250 dolláros árcímke eddig megfelelő vonzóerőnek bizonyult és ez várhatóan a jövőben is így lesz. Elmondása szerint a Wii Japánban és az USA-ban várakozáson felül teljesített, ám Európát sem érheti panasz, mivel az öreg kontinensen is jó eredményt könyvelhettek el.

A játékélmény kihangsúlyozó konzolból márciusig 5,8 millió példányt adtak el és a tervek szerint 2008 márciusára 14 millióra ugrik majd ez a szám. Bár egy kicsit talán túlságosan is optimista előrejelzés, ám Iwata szerint idővel akár még a PS2 fantasztikus rekordját is túlszárnyalhatják - ez utóbbiból az elmúlt egy évtizedben 120 millió darabot adtak el, így van mit behozni. Azt az elnök is elismerte, hogy ez az eredmény eddig elérhetetlennek bizonyult játékrészlegük számára, ám most a Wii révén megvan rá minden esélyük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #41
    Vagy kimaradt egy "majd'" szócska.
  • opeca #40
    "egy évtized az erős túlzás annak fényében, hogy 2000 márciusától elérhető japánban."
    Már miért lenne erős túlzás? 2007-et írunk.
    Azt hiszem több mint év és tíz év között nincs olyan erős különbség, bár meg kell említeni, valóban szerencsésebb lett volna pontosan fogalmazni, pl.: "megjelenése óta, az utóbbi hét évben"
    Cikkíró, ilyen bakit nem követhet el.
  • opeca #39
    Te szellemileg sérült vagy?
    Azok fogalmaznak így, amellett, hogy annyi hülyeséget hordtál össze, amennyit én egy év alatt nem olvasok, különböző fórumokról.
  • onimusha #38
    "idővel akár még a PS2 fantasztikus rekordját is túlszárnyalhatják - ez utóbbiból az elmúlt egy évtizedben 120 millió darabot adtak el, így van mit behozni." egy évtized az erős túlzás annak fényében, hogy 2000 márciusától elérhető japánban.
  • onimusha #37
    nemtom minek árcsökkenés, kit érdekel ,hogy 140 vagy 120e ha nincs rá játék ami miatt megérni megvenni, nem multiplatform dolgokra hanem csak csak ps3 only, idén kari tájt se nagyon tudok ilyen megjelenésről, gran turimos meg metal gear solid még odébb van :)
  • Sanyix #36
    Mer ki? :)
  • Ronny #35
    ha még emklékszik valaki ki volt ő
  • Ronny #34
    :DDD

    egy újabb Ryan Mckean reinkarnáció


  • dez #33
    Azért neked sem okoz nehézséget a szintjére sűllyedés. ;)
  • archkoven #32
    Na megjött az átlagos szellemi szintű konzolos. Kb. pont ilyennek képzeltem eddig is a konzolbuzikat: infantilis és fogyatékos.
    Pelyhedzik már a kuki?
    Játsz azzal, köcsög!
    Az is nagyon jó tud ám lenni! Majd rájössz:)