SG.hu

Az AVM német ADSL készülékgyártó belép a magyar piacra

A Berlini központú AVM GmbH Magyarországon terjeszkedik tovább − jelentette be a cég szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján.

Németország piacvezető ADSL készülékgyártója, az AVM GmbH FRITZ! termékcsaládjának piaci bevezetésével debütál Magyarországon. "Komoly eredményeket várunk ettől a lépéstől." mondta Klaus von Kries, az AVM értékesítési vezetője. "A VoIP piac szempontjából nagyon eseménydús, izgalmas időszak várható Magyarországon. A felhasználók most ébredtek rá a technológia összes előnyére és az általa elérhető könnyű hozzáférésre, így a nyugat európai trendek nyomán nagy fellendülés várható a következő években. Minőségi, és számos kapcsolódó szolgáltatást nyújtó termékeinkkel cégünk részese kíván lenni ennek a folyamatnak."

Az AVM, amely kizárólag disztribútorokon és internetszolgáltatókon keresztül tervez értékesíteni, már számos potenciális partnerrel egyeztetett az együttműködés lehetőségeiről, a Papír-Ász Kft.-vel és az internetszolgáltató MACROgate-el pedig már meg is állapodott.

"Az internet-penetráció exponenciális növekedésével egyre nagyobb igény van az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra. Napjainkban a különböző kommunikációs rendszerek gyorsan fejlődnek, de gyakran nem átjárhatók, nincsenek összhangban." mondta el a MACROgate ügyvezető igazgatója. Schindler Péter hozzátette: "Célunk, hogy ügyfeleinknek a legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat szállítsuk - ezért is döntöttük az AVM-el való együttműködés mellett."

Az AVM sajtótájékoztatóján bemutatta legfőbb termékét, a FRITZ! Box Fon WLAN 7140-et. Ez egy WLAN router, VoIP és vezetékes PBX és ADSL modem egyben. A WLAN 7140 két analóg vonalat kapcsol az internethez és a vezetékes telefonvonalhoz. Lehetővé tesz telefonhívásokat az interneten (VoIP-pal) vagy vezetékes telefonon keresztül akkor is, ha a számítógép ki van kapcsolva. A Stick & Surf funkció lehetővé teszi a FRITZ!Box biztonságos csatlakozását a számítógépekhez, felhasználói konfiguráció nélkül. A FRITZ!Box Fon WLAN 7140 USB portja pedig lehetőséget ad még számos alkalmazás telepítésére, így például USB kulcsok, nyomtatók vagy lemezmeghajtók mind megoszthatók a LAN-on keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorpal #3
    igen - azvagyok - lebuktattál
    most majd kicsit vigyorogsz - kacagsz - és rájössz hogy milyen gyenge volt...

    10 éve még te is 5 voltál - most gondolj bele mekkora változást tud hozni 10 év, ennyi esélyt azért adj már a dolgoknak.
  • concrete #2
    Te lehet hogy nem találkoztál velük korábban. Kb8 éve már voltak Fritz ISDN modemek ... hát működni müködtek, de amilyen szoftverek voltak mellé... Végig lehet zokogni egy délutánt miattuk.

    Amúgy valami szöveggenerátorral fordítottál németből, hogy itt-ott hiányoznak a ragok? Vagy az AVM beépített PR embere vagy, aki minden fórumon pozitív visszajelzéseket ad a termékbevezetésről :)
  • Vorpal #1
    Nagyon jó értékeléseket kapott termékek - a DLINK hegemóniából részemről
    nagyon elegem van - multkor kerestem egy routert házi alkalmazásra
    és képtelen voltam Mo. on fellelni ezeket a FR termékeket - pozitiv várom.