SG.hu

Forgalomkorlátos ADSL csomag az Invitelnél

Az Invitel most bevezetett csomagjaival a magyar ADSL piacon elsőként oldja fel az internetes sebességkorlátozást.

A cég három csomagot alakított ki: az 1, illetve az 5 gigabájt adatmennyiség letöltését lehetővé tevő "Rajt" és "Tempó", valamint az abszolút szabadságot biztosító korlátlan "Turbó" csomagot. A "Rajt csomag" az internetet főként levelezésre használóknak lehet megoldás, akiknek letöltési igénye alacsony. Ennek havidíja 2990 Ft lesz, amelyért mindössze 1 GB-ot tölthetünk le, ami finoman szólva sem számottevő mennyiség. Az 1 gigabájtos limit túllépése után minden további GB 990 Ft-ba kerül.

Az Invitel a fogyasztók védelmére meghatározta az egyes csomagoknál maximálisan fizetendő díjat. Így akik magasabb fokozatra váltanak, bármennyivel lépik is túl a keretüket, a legolcsóbb csomag előfizetőiként a havi díjon felül maximum 7 gigányi letöltést kell, hogy kifizessenek. Ha tartósan megnövekedett egy előfizető adatforgalmi igénye, érdemes az 5 gigás, vagy a korlátlan csomagra váltani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • sylvanor #19
  még jó hogy korlátlan netünk van, ha valaha szerzek végre ncore meghívót, szárnyallni fognak a gigabájtok és veszem a 100as csomag dvd-ket. :P
 • Gabest #18
  Ha fel tudják oldani a 3.5 mbites fizikai korlátom, akkor bizisten előfizetek!
 • morden #17
  Engem annak idején szó szerint átvert az Invitel még betárcsázós korszakomba megváltoztatták a tárcsázás számát , aztán ügyfélszolgálaton kérdetem az új telefonszámot , na ná hogy nem az előre kifizetett 40 órás modemes net számát adták meg , hanem a fizetős számot így kijött egy 15 ezres netszámla, ment a levél a központnak, aztán jött valami levél , hogy visszahallgatják majd a telefonbeszélgetést köztem és az operátor között , ez volt 4 éve azóta is jön a válasz bár már sikerült kiköttetni szerencsére. így igazava van annak aki azt írja "rugalmasan kezelik a felhasználót, nyugodtan lehet átlépni egyik csomagból a másikba" csak éppen kicsit másként...
 • Adamul #16
  Hehehe ;)
 • FoodLFG #15
  Itt nem erről van szó, hanem arról, hogy körülbelül 0 szolgáltatásért elkérnek 3000, vagy még több pénzt.. :DD
 • nando42 #14
  Na, látom van még itt pár értelmes ember is, még azzal hadd védjem meg az Invitelt, hogy hűségnyilatokat alatt is elég rugalmasan kezelik a felhasználót, nyugodtan lehet átlépni egyik csomagból a másikba. Nyilván én is szívesebben fizetnék elő Diginetre, de itt csak Invitel van, szerencsére nem élnek vissza a helyzetükkel.
 • shabba #13
  Mielőtt hülyeséget írnál. Az Invitel területével Digi Dunaújvárosban és Veszprém területén belül találkozik. Viszont ez nagyvárosokban is csak a lakótelepi, sűrűn lakott részeken csinálnak LAN-t. Szóval talán maximum úgy az Invitel szolgáltatási területének ~5%-án kínálhatnak LAN szolgáltatást. A többi több mint 95% ha akarna se tudnak Digit választani.

  Az Invitel ajánlataira van próbahónap, ez alatt azért kiderül milyen az előfizetői hurok minősége és milyen sebességet lehet rajta elérni. Akár azt is felmérheti a fogyasztó neki mekkora adatmennyiségre van szüksége.

  Az 5GB átlag felhasználónak elégséges adatmennyiség, márpedig az átlag felhasználók adják az internet felhasználók döntő részét. Így értelemszerűen olyan ajánlatok kellenek ami a többségi igényeihez passzol. Az 1GB meg belépő szinten jó lehet azoknak akik valóban koca netesek. Akik egy hónapban mondjuk csak 5-6 alkalommal ülnek le a gép elé, akkor is csak egy kicsi webeznek, esetleg chatelnek, elolvassák a leveleiket és annyi. Ilyen felhasználóból is akad bőven. Akinek meg több kell annak ott a korlátlan csomag, fölfelé váltani bármikor lehet, ha időközben a felhasználó úgy dönt neki nagyobb adatforgalom kell.
 • bertino #12
  plusz még az ország jó pár pontján, de ez neked ugysem fontos, mivel aapvetően hülyeséget írtál :)
 • Petka #11
  Ha jól tudom, nincs sebességkorlátozás, tehát a vonalon elérhető legnagyobb sebességgel tölthet az előfizető. Ez akár 20-30mbit/s is lehet. De lehet, hogy hülyeséget mondok...
 • angol #10
  "A Digikábel 20/10 megabitet ad 2500FT-ért, 30/20-at 3500-ért (korlátlan, nincs hűség)."

  ja, összesen kilenc kerületben, és ott is csak pár házban