SG.hu

25 megabites ADSL-t nyújt az EnterNet

Az EnterNet bejelentette új, 25 Mbit/s letöltési sebességű ADSL-jét, ami 5 Mbit/s feltöltést tesz lehetővé. A csomag magán és üzleti ügyfelek részére egyaránt elérhető.

Az EnterNet új, VDSL-technológián alapuló, gyors internet hozzáférés céljára kifejlesztett szélessávú hozzáférési szolgáltatása a normál ADSL-hez hasonlóan a már meglévő telefonvonalakon a hagyományos beszélgetés felett nagysebességű, aszimmetrikus adatátviteli képességet biztosít. A fenti sávszélességből 4 Mbit/s letöltés és 1 Mbit/s feltöltés garantált. Az EnterNet a 25 Mbit/s ADSL-szolgáltatáson belül is megkülönböztet egyéni és üzleti célú csomagokat. Az egyéni csomag havidíja nagyságrendileg 13 000 Ft bruttó, míg az üzleti 30 000 Ft nettó összegre tehetőek. Az egyéni csomagokon szerver üzemeltetése nem megengedett.

A VDSL (nagy sávszélességű digitális előfizetői vonal) a ma használatos ADSL technológiák egy továbbfejlesztett változata, segítségével a telefonvonalként használt csavart rézérpáron a korábbinál gyorsabb digitális adatátvitel érhető el. A technológiában jelentős szerepet játszik a központtól való nyomvonal távolság, jelen esetben a központoktól 1 km sugarú körzetben tud az EnterNet 25 Mbit/s sebességet nyújtani. Ez a sebesség már elegendő a HDTV-szolgáltatások nyújtásához, de a nagy sávszélességű feltöltés miatt akár alternatíva lehet a drága, szimmetrikus technológiák kiváltásához is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • andersh #22
    nyújtana inkább normális pinget, 10-20-ast, mert bix-re 150-es, már az első hop-tól. kalap szar.
  • bakagaijin #21
    Családi házas környéken nem is érné meg 1000 méterenként telepíteni... Sűrűn lakott vagy ipari "park"ok környékén valószínűbb.
  • duke #20
    Jo lenne tudni a gyakorlatban ez mekkora sebeseg,mert ha a 25 megara nincs is szukseg,az feltoltesi sebeseg novelesere azert volna igeny.Ha nem is 5 de stabilan ket-harom mega aze elkene.
  • Tinman #19
    "Otthon 8mbit-es adsl-ünk van az enternetnél, de átlagban 10-20kb/s-el tudunk tölteni, "

    9 ezret fizetsz ezért?
    Már ne haragudj, de ez oltári nagy lúzerség a részedről!
  • Drawain #18
    Otthon 8mbit-es adsl-ünk van az enternetnél, de átlagban 10-20kb/s-el tudunk tölteni, sokszor órákra elmegy a net... Volt már jópár modemcsere, betelefonálás, de ma már annak is örülünk, ha egyáltalán visszajön a web. Szóval kérdés:
    Mi a ráknak csinálnak 25mbit-es netet mikor kötve hinném, hogy akár 1mbit-et is tudnának belőle garantálni! Azt sem hiszem el, hogy a 4mbit-et tartani tudnák, erre egyszerűen képtelenek...
  • carlos05 #17
    Mivel a T (magyar) optikai hálózatot akar kreálni ezért nemhiszem h erőltetné a vdsl-t. szóval nagymértékben családi házakban soha nemlesz kb..
  • shabba #16
    A Diginél már elkezdték a trükközést a garantált minimumnál. A debreceni területen az eddig 2/1 Mbps-es kábelnetnek 512/256 kbps-es garantált minimumja volt. Most felemelték a sebességet 8096/2048 kbps-re, a garantáltat meg lecsökkentették 409.6/204.8 kbps-re. Hogy miért a tört értékek? Mert ha nyomtatásba nagyon kicsi pontot használnak akkor úgy néz ki mintha 4096/2048 kbps lenne, a első ránézésre úgy tűnik mintha a maximum érték fele lenne. Közben valójában csak az 1/20-a.

    Ki tudja lehet majd LAN csomagoknál is hasonló trükközéssel élnek. Mondjuk a mostani 1 Mbps-es garantált értékből lesz 809.6 kbps. Vagy ha a megabites kiírást választják akkor mögé írnak egy további tizedes értéket igen kicsi ponttal és máris nagyobb számnak tűnik.

    Hiába a marketingesekkel elég nehéz kifognia a szabályozó hatóságnak, úgyis mindig megtalálják a módját annak hogy a saját terméküket jobb fényben tűntessék fel.
  • bertino #15
    szerinted ?
    a megmondom törvény csak azt tünteti fel, amit a lúzer megrendelő/előfizető baszik elolvasni az ÁSZFben, ez minden.
  • Vorpal #14
    úú kiváncsi vagyok ebből a digiből mennyi lesz a garantált a megmondomtörvény után.)
  • Sanyix #13
    panelproli netet akarok, de nem vagyok panelproli :\