MTI

Felhagy Európában a mobilkészülék-gyártással a Balda

Valószínűleg még az idén eladja mobilkészülék-gyártó üzletágát a magyarországi üzemmel is rendelkező német Balda, s a jövőben inkább az érintőképernyők gyártására, illetve Ázsiára koncentrál.

A magyarországi üzemet Veszprémben 2004-ben hozták létre, két millió eurós beruházással. A jelentésből nem derül ki, hogy mi lesz a magyarországi gyár sorsa. A vállalat elnökének elmondása szerint a cégnek Ázsiában van a jövője, kínai leányvállalata, az érintőképernyőket gyártó TPK révén kitűnőek a cég esélyei, még a készülékgyártásban is.

Európában a Balda székhelyén, Bad Oeynhausenben 500 fő, Magyarországon 150 állandó, és 250 időszakosan foglalkoztatott dolgozó gyártja a mobilkészülékeket. A Balda Európában megtartja viszont gyógyászati üzletágát, amely a tervezettnél jobban fejlődik, s az árbevétel az idén várhatóan túllépi a kitűzött 25 millió eurós célt. A vállalcsoport az idei év egészében 600-650 millió eurós árbevételt, és 50-55 millió euró adó előtti eredmény tervezett.

A Balda a globális mobiltelefon-piac második legnagyobb beszállítója 16 százalékos részesedéssel, legnagyobb üzleti partnerei a Motorola, a Nokia, a Sony Ericsson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!