SG.hu

Ericsson - megbízható negyedéves teljesítmény

Az első negyedévben az Ericsson 5,8 milliárd svéd koronás adózott eredményt ért el, 27 százalékkal többet a tavalyi első negyedévi 4,6 milliárdnál. Az eredmény 40 százalékkal elmaradt a tavalyi utolsó negyedévi 9,7 milliárdtól.

"Továbbra is gyorsabban fejlődünk, mint a piac" - nyilatkozta Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. "Az ebben a negyedévben elért árbevétel biztató növekedést mutat az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ez elsősorban az ázsiai és csendes-óceáni térségnek köszönhető. Európa, a Közel-Kelet és Afrika teljesítménye ezúttal nem volt kiemelkedő, Amerikában viszont fejlődési trendek tapasztalhatók. Az árrések stabilak voltak; a készpénzállomány növekedett."

A mobil-előfizetések teljes száma elérte a hárommilliárdot. A GSM-szállítások minden negyedévben újabb rekordszintet érnek el, miközben továbbra is növekszik az igény a mobil és a vezetékes szélessáv iránt. A HSPA-hálózatokban az adatforgalom drámai növekedése tapasztalható.

"Az iparágban folyamatban lévő konszolidáció során a mobil- és vezetékes kommunikáció területén betöltött szerepünk egyre növekszik. Több mint 40%-os piaci részesedésünk egyértelmű nagyságrendi előnyt jelent. Segítségével technológiavezető és elérhető megoldásokat nyújthatunk a bővülő és egyre igényesebb piac számára" - mondotta végezetül Svanberg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!