Dojcsák Dániel

Vicces kedvű Google

Nap, mint nap használjuk a Google keresőjét, de kevesen tudják, hogy mennyi apró meglepetés rejtőzik a normál működés mögött. A fejlesztők gyenge pillanataikban követhettek el ilyeneket, majd az irodában röhögtek rajta, mikor megmutatták a kollégának. Úgy tűnik a 20% szabadon felhasználható munkaidő nem mindig magasztos célokat szolgál.

A YouTube-on bóklászva számtalan mókás Google trükköt és easter egg-et találhatunk, melyekből szemezgettünk is néhányat. A legtöbb eset természetesen a klasszikus keresőoldallal kapcsolatos, mégpedig a fejlesztőknek és néhány esetben lelkes unatkozóknak köszönhetően lehetségessé válik a kezelőfelület és a szövegek megváltoztatása. A laza tinédzserek nagy kedvence mindenképp a l33t haxor írásmódra váltás lesz, amit egyszerűen a "google l33t" keresőkifejezés beírásával és a Jó napom van gombra kattintással érhetünk el, illetve egyébként a http://www.google.com/intl/xx-hacker/ címen. Ehhez hasonló móka az Elmer Fudd mód (ő Tapsi Hapsi örök ellensége és bizonyára mindenki emlékszik rá, hogy viccesen beszél).

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Lelkes rajongók is próbáltak készíteni alternatív megjelenést a Google keresőnek. Persze ezek nagy része nem működőképes, de poénnak azért elmegy. Ezek a srácok regisztráltak egy saját domaint erre a célra és a keresőbe beütve mondjuk a "google loco" kifejezést egy izgő-mozgó logót kapunk, a depressziósok számára készült keresőoldalhoz pedig a "google gothic" kifejezés vezet. A Linux fanatikusoknak készült aloldal nem kifejezetten megjelenésben, hanem keresési találatokban ad pluszt, hiszen minden keresésre csak a Linux-szal kapcsolatos találatokat adja ki, ehhez pedig a keresőben természetesen a "google linux" kifejezésre kell Jó napom van! gombot nyomni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Kissé elborultabb meglepetésekkel is találkozhatunk, mint a húsvéti nyuszis játék, ahol a Google betűjeit kell elkapni a nyuszival (keresőszó: "google easter egg"). A másik kedvenc a Google Maps útvonaltervezőjével a Google Maps-szel leterveztetni a New York - London távot, mire szépen elvezérel a keleti partig, majd onnan azt mondja, hogy ússzuk át az óceánt. (Időközben ezt javították valamiért és már csak azt mondja, hogy tervezhetetlen útvonal). Aki viszont úgy érzi, hogy a Google mindenre jó és akár az élet értelmét is meg lehet vele találni, az írja csak be: "answer to life, the universe, and everything".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cr3ativ3 #30
    és ez
  • cr3ativ3 #29
    ezek alapból benne vannak, nem is easter eeg (2. videó)

    De
    ez
    meg ez
    már haxxor. :)
  • Kagemusha #28
    Felnégyelni! Felnégyelni! Felnégyelni! Felnégyelni!
    Megégetni! Kizsigerelni! Felakasztani!
    Ezer halál sem volna elég neki!!!

  • spydee #27
    Ja!!!?? Mindig legyen nálatok törülköző!!!:D
  • aDannyBoy #26
    Erről írtunk mi is, bár nem minden embernek az volt a véleménye, hogy hűdejó.. irigykedtek imho
    Google feeling
  • Devon Májsz #25
    Nekem az Elmer Fudd-os nem működik!! Amikor rányomok a "Save Pwefewences"-re akkor olyasmit ír ki hogy úgycsinálok mintha vírus lennék!
  • Kensin #24
    nem csoda, hogy Gógléék ennyire vidámak tudnak lenni. Olyan munkahelyük van, ahol bármilyen munkát el tudnék vállalni egy egész életre: http://www.time.com/time/photoessays/2006/inside_google/index.html
  • balee66 #23
    Sajtból van a hold:D
  • Reyes #22
    :DDD LoL
  • AranyKéz #21
    A nyuszis nálam bugzik.