Berta Sándor

Svájci bicskába rejtett MP3-lejátszó

A Victorinox ötvözte az univerzális eszköznek számító híres svájci bicskát és a zenelejátszókat. Az eredmény egy sokoldalú termék lett, amire azonban még kérdéses, hogy lesz-e kereslet.

A vállalat már korábban is piacra dobott két hasonló készüléket. Az első eszköz külalakjában megszólalásig hasonlított a híressé vált svájci bicskára, a különbséget csak a belsejében lévő memória és az USB-csatlakozó jelentette. Pár hónap múlva megjelent a megújult változat is.

A Victorinox mostani új termékének neve "s.beat MP3 Digital Audio Player", röviden s.beat MP3 lett. A beépített memória tárolókapacitása 2 gigabájt és így akár több száz MP3, WMA vagy Ogg Vorbis formátumú zeneszámot is magukkal vihetnek a felhasználók. Ezenkívül a készülékből nem hiányzik a rádió és a diktafon sem. Emellett a tervezők megtartották az eredeti funkciókat is, így az s.beat MP3 ollóval, késsel, körömreszelővel, valamint a lejátszott zeneszámokkal kapcsolatos információkat (előadó, dal címe és hossza stb.) megjelenítő kis kijelzővel is büszkélkedhet.

A különleges svájci bicskát - ami a cég szerint például túrázóknak lehet ideális - igazán kényelmesen, akár egy kis joystick vagy a csomagban helyet kapó távirányító segítségével is kezelhetjük. Utóbbi funkció mindenképpen újdonságnak számít a hordozható zenelejátszók piacán. A zeneszámokat az USB 2.0-s porton keresztül tölthetjük át a készülékre.

A Victorinox mérnökei gondoltak azokra is, akik gyakran utaznak a repülőgépeken és kiadott egy másik változatot, amely lehetővé teszi már a kést, az ollót és a körömreszelőt tartalmazó blokk leszerelését. Ezt a részt így külön be lehet pakolni a csomagokba. Ám akinek ez sem lenne elég, az a svájci bicskát külön védőrészbe is csomagolhatja. Így várhatóan az eszköz felvitele nem fog gondot okozni a repülőgépekre.

Az s.beat MP3 Digital Audio Player méretei 74 x 18,5 x 17 mm, súlya 45 gramm, míg a termék a külső borítóval együtt 74 x 22 x 24 mm méretű és a súlya 72 gramm. A 3,7 voltos lítium-polimer akkumulátor gyári adat szerint legfeljebb nyolc órás működést tesz lehetővé. A Victorinox új készülékéből kapható lesz egy és két gigabájtos tárolókapacitású modell is. A cég árakat egyelőre nem közölt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #24
    Par ev mulva gondban leszunk,hogy a nalunk levo 25 kutyu kozul kivalaszuk a megfelelot...Elvegre mindegyik tud majd mp3-at lejatszani.
    Asszem mobiltelefon mindenkinel lesz...a maradek 24 kutyu meg ott lesz nehezeknek?
    Nemhiszem:)
  • Wittao #23
    Qwerty billentyűzet egy órára... jó hagyjuk :) :)
  • kvp #22
    "Erre gondolsz? :) (Google első találata a PDA watch keresőszóra, gondolom van ennél komolyabb is)"

    Hasonlora, csak kisebb meretben (a kijelzo jo, a haza nagy) es nagyobb kapacitassal. A 8Mb memoria a 66Mhz es a telefon hianya miatt ez nem er tul sokat, de egy 2Gb-os flash chippel, oled kijelzovel, stylus nelkuli touchscreen-el es egy 3g-s telefonnal mar hasznalhato lenne. Jelenleg allandoan azon kell aggodnom, hogy eppen mit hagyok el. Ha a csuklon van akkor eleg nehez valahol ottfelejteni. A kis kijelzo meretet pedig kompenzalhatjak ugy, hogy 16:9-es vagy akar 20:9-es kijelzot raknak ra. (szelesebb lesz, de nem log le, es igy talan kifer egy qwerty billentyuzet is a kepernyore)
  • SmallGreenET #21
    Elég gyenge a felhozatal benne... Mintha nem olvastam volna sör- és bornyitóról, továbbá fűrészről és a többi hasznos kellékről! fenének kell körömreszelő... Várjuk a MP3bicska 4 men kiadást!!!
  • Akuma #20
    Ezentúl az mp3 lejátszókat is be fogják tiltani a reptereken
  • brueni #19
    ahogy a képet nézem, mintha vezetéknélküli lenne az összeköttetés a vas és a füles között...
    sőt mintha egyszerre több jack-et is kezelne...
  • Gerygrey #18
    Persze, a kocsmában házaló román állampolgároktól vásárólt "eredeti svájcibicska" biztosan.

    Amúgy találtam a PDA karóráról bővebb infót, itt vannak screenshotok is. Tetszetős darab, bár én nem tudnám mire használni, akkor már inkább egy nagyobb, de multimédiás és egyéb felhasználásra is alkalmas PDA.
  • Molnibalage #17
    Hát ez tök felesleges szerintem, és maga a svájci bicska is egy elég nagy állatság, mert csak egy szimbólum, de ha KOMOLYAN használni akarod, a terhelés alatt szétesik a cucc...
  • Gerygrey #16
    Nekem az is eleg lenne ha egy sima touchscreen-es pda-t be tudnanak epiteni egy karora meretu vizallo keszulekbe es adnanak hozza csukloszijat. Eleg ha telefon, jegyzettomb, pendrive es hataridonaplo van benne. (na jo, azert az idot is mutathatja)

    Erre gondolsz? :) (Google első találata a PDA watch keresőszóra, gondolom van ennél komolyabb is)
  • kvp #15
    "Miért nem mindjárt a túrabakancsba építik az mp3-lejátszót?"

    Olyan fejlesztes mar van. De letezik ipod-hoz integralt lepesszamlalos futocipo is. (csak minek) Az mp3-as bicska fo elonye, hogy repulon hasznalhatatlan, mivel nem engedik be az utasterbe. Nem tudom, de feltunt valakinek, hogy a kezeloszervek azon az oldalon vannak, amelyiknel fogva megnyomja az ember a bicskat. Ha forditva fogna valaki, akkor bepattanna a pengeje, tehat az lcd-t meg a joystick-ot kell jo nagy erovel nyomni ha valamit el akarunk vagni. Ez a keszulek inkabb olyan PR ajandeknak tunik mint barmire hasznalhato targynak.

    Nekem az is eleg lenne ha egy sima touchscreen-es pda-t be tudnanak epiteni egy karora meretu vizallo keszulekbe es adnanak hozza csukloszijat. Eleg ha telefon, jegyzettomb, pendrive es hataridonaplo van benne. (na jo, azert az idot is mutathatja)