Berta Sándor

Megújult az USB-s svájci bicska

A svájci Swissbit Group által kifejlesztett Swissmemory USB Victorinox nevű készülék különlegessége, hogy az USB adattároló egységet egy teljesen működőképes svájci bicskában rejtették el.

Napjainkban már rendkívül sokféle USB-s pendrive található a boltokban. Ezek a termékek hol funkcióikkal, hol kinézetükkel, hol pedig valami extra szolgáltatással próbálják meg elcsábítani a vásárlókat. Ilyen a most két új változatban piacra dobott Victorinox svájci bicska is. Az új Victorinox-modellek mérete 5x1,5x0,8 centiméter, tárolókapacitásuk 256, illetve 512 MB. Az adatok USB 2.0-s interfész segítségével játszhatók át a bicskára, vagy menthetők le róluk a számítógépre. Ahogy az egy igazi svájci bicskától elvárató, természetesen belül elrejtve megtalálható egy körömreszelő, egy kés, egy olló, egy LED, egy csavarhúzó és egy golyóstoll is.


A két készülék adatátviteli sebessége az USB 2.0-s interfésznek köszönhetően az adatok írásakor 7, míg olvasásakor 8 MB/s. Az adattárolásra alkalmazott Flash-memória a gyártó tájékoztatása szerint automatikus hibajavító (ECC) funkcióval is rendelkezik és a rajta tárolt információkat akár 10 évig is képes megőrizni. A két toll tartalmazza a beépített SecureLOCK nevű, Windows operációs rendszer alatt futtatható szoftvert, amellyel a rendelkezésre álló adattároló területet lehet leparticionálni egy bárki számára hozzáférhető nyilvános és egy jelszóval védett bizalmas részre.

A Victorinoxnak van még egy Flight Version nevű modellje is, amelyből kikerült az olló, a kés és a körömreszelő, nehogy a repülőtéri biztonságiak ezek miatt zaklassák a felhasználót. Ez a változat csak a memóriát, a golyóstollat és a LED-et tartalmazza.

A 256 és az 512 MB-os tárolókapacitású termékek idén november közepétől-végétől lesznek kaphatók. Előbbi 87, utóbbi 135 eurós áron. A 256 MB-os Flight Version pedig 78, az 512 MB-os 126 euróba kerül. A Swissbit Group a memóriára két év, míg a svájci bicskára élettartam garanciát vállal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #9
    Hogy ne húzd ki addig, amíg adatforgalom van.
  • Shadow_THH #8
    kocsmai bunyók vidám résztvevője lehet az usb és led zsebkés :D
    -aztán mit csinálsz rátöltöd a zagyamat?
  • pepe003 #7
    Például, a LED minek bele?
  • BiroAndras #6
    Vagy az USB 2.0 már elboldogul egy rúd kolbásszal is ?
  • BiroAndras #5
    Azért vicces az a svájci bicsak, amiben nincsen semmiféle vágószerszám...
  • Murdoc #4
    Wc papírba miért nem szerelnek usb adattárolót? Az unalmas, erőlködéssel eltöltött perceket kellemesebbé tudná tenni! :)
  • arty #3
    van már hír recycling is :D
  • Cat #2
    csak nem márciusban?
    http://sg.hu/cikk.php?cid=31406
  • Sadist #1
    Ez se nagy újdonság, már hónapokkal ezelőtt hallottam róla. A Wenger meg amúgy is jobb, mint a Victorinox :P