Kruza Richárd

Olcsó Blu-Ray lejátszót dob piacra a Sony

Ez év közepén tervezi piacra dobni a Sony a mostaniaknál lényegesen olcsóbb Blu-Ray lejátszóját. A cég célja a Toshiba HD DVD formátumának kiszorítása.

A BDP-S300 típusú készülék ára 600 dollár körül lesz, ami 400 dollárral kevesebb mint a Sony BDP-S1, miközben a cég állítása szerint minőségi funkciókkal ellátott készülékről van szó. A készüléken lesz 1080P kimenet, ami a HD alatti legjobb minőségű videüszabvány, és ami eddig csak a legdrágább készülékekben volt megtalálható. Sok új televízió már ismeri ezt a szabványt. A BDP-S300 képes lesz rosszabb minőségű videóanyagokat is felkonvertálni és 1080P formátumban lejátszani 24 kép/másodperc minőségben.

A készülék továbbá képes zenei CD-k lejátszására, van rajta PCM digitális kimenet, Dolby Digital Plus dekódolás, és ismer egy sor optikai lemezformátumot, beleértve a kamkordereknél használatos AVCHD-t.


Az új lejátszó komoly ellenfele lesz a Toshiba HD DVD formátumának. Jelenleg a legolcsóbb Toshiba HD DVD lejátszó 499 dollárba kerül, de nincs rajta 1080P kimenet - a HD-XA2 típusú gépen van, de azért már 999 dollárt kell fizetni. A Toshiba januárban azt ígérte, hogy tavasszal megjelenik a HD-A20 1080P kimenettel körülbelül 600 dollár vételárért.

A Blu-ray és HD DVD szabványokat alkalmazó első készülékek ugyan már régóta kaphatók, de a piac eddig mérsékelten reagált rájuk. Ennek oka részben a magas ár, de legfőképpen a két formátum közötti eldöntetlen harc, mivel a legtöbb vásárló nem szeretne több száz dollárt elkölteni egy olyan készülékre, amely pár év múlva elavulttá válhat. Alternatívaként az Egyesült államokban egyébként már kapható a LG GH100 lejátszó, amelynek vételára 1199 dollár, tehát elég magas, de megoldást kínál a problémára: mindkét formátummal kompatibilis.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #26
    Megkérdeztem. Ez a lényegében a .ts egy spécibb változata, benne mpeg2-vel, kiegészítve vezérlő kódokkal. Próbáld ki, hogy levágsz az elejéről 6 bájtot, és átnevezed .ts-re.
  • dez #25
    Nem lehet látni a teljes rendszert, mert 1. az flashban van, 2. HW-es virtualizációval védett, a HW-rel együtt. Ha olyan egyszerű lett volna, már megtörték volna. Gondolod, hogy a Sony olyan hülye, hogy úgy oldja meg ezt a Linuxozást, hogy semmi védelem? Nem, épp ellenkezőleg. A játékokat meg nem ő másolja át, hanem a gép saját rendszerében van ilyen lehetőség, hogy vinyóra installál részeket.
  • sathinel #24
    Nem linux alól hanem linux alatt lehetett átállítani a régiókódokat. Mivel linux alatt látod a saját rendszerét is a ps3-nak. Hard drive is csatolható hozzá. Szerinted ha linux alatt láthatod a rendszerét, akkor mennyi idő feltörni annak aki ért hozzá? A srác aki 1 Terás winyót csatolt hozzá azt mondja hogy egy ps3 játék 15giga körül van, és azokat másolja rá. Ennyi erővel akkor már törni is lehet szerintem mint ahogy mindent feltörnek.
  • dez #23
    (De már az is egy törés lenne, ha az eredeti lemezről futnának a külső Linux alól.)
  • dez #22
    "De megy a ps3 játék is rajta. Nézd meg hogy vált a saját oprendszer és linux közt."

    Nem tudom kihámozni, miről beszélsz. Igen, a PS3 játékok mennek a saját oprendszer alatt. Na és? Az a dolguk. :D Aztán egy reboot, boot telepített Linux. És? Játszhatsz Linuxos játékokkal, már ami fut. Tele lenne a sajtó, ha a telepített Linux alatt futnának a PS3 játékok, írt lemezről! Az a PS3 megtörését jelentené. De ilyen még nincs.
  • sathinel #21
    De megy a ps3 játék is rajta. Nézd meg hogy vált a saját oprendszer és linux közt. Valahol olvastam hogy régiókódokat is kitudja linux alatt műteni.
  • dez #20
    Az csak egy védett, Sony által módosított, kiegészített kernel.
  • dez #19
    Csak nem PS3 játékokat.
  • dez #18
    Egy ismerősömnek is van egy ilyesmi kamerája, megkérdezem.
  • imuthesz #17
    mármint ps3 játékokat?