Napi Online

Ki akar törni az ismeretlenségből a Seagate

Hiába adott el tavaly 120 millió adattárolót a Seagate Technology, szakmai berkeken kívül senki sem ismeri a cég nevét.

Ezeknek a termékeknek a 97 százalékát ugyanis számítógépekbe és más fogyasztói elektronikai termékekbe építik be, így nem jelennek meg a nagyközönség előtt, nem értékesíthetők önálló árucikként, önálló márkanévvel, s ezért nem is használható ki az erősebb márkanévből származó többlet bevételi lehetőség. Az erős verseny 6 százalékra szorította le az adattárolókon elérhető profitrátát, miközben az chippiac királya, az Intel Inside programjának köszönhetően, amivel önállóan is megjelenik a fogyasztók előtt, 50 százalékos haszonkulcsot ér el.


A Seagate első kísérlete a saját arculat megteremtésére, kudarcba fulladt, mert Pocket Drive nevű, kézi számítógép méretű termékét digitális zenelejátszónak nézték a vevők, s ezért le kellett venni őket az áruházak polcairól. Tanulva a hibából 2007 elejétől FreeAgent néven jelentetnek meg önálló adattárolót. Ezt nem is tárolóként, hanem hordozóként definiálják, amivel a felhasználó bárhonnan bárhova bármikor elviheti képeit, szövegeit, zenéit, videóit. A FreeAgent együttműködik a Microsoft Outlook e-mail-szoftverrel, az iPod zenelejátszóval, de akár távolról üzemeltethető, online adatkezelőként is használható - írja a Business Week

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szombi #6
    Akkor gyártsanak MP3 lejátszót!!!!!!!!!!

    mindjárt ismertté válik!!!
  • avman #5
    nem lehet mindenki olyan magasan kvalifikált, mint te. tudod van a szürke tömeg, akit masszívan annak nézi az elbarmolt dizájnjukat.
  • Atomy #4
    De messziről egy merevlemezre sem hasonlít.
    Egyébként ha olyan dobozzal együtt teszik ki a polcra amire az van ráírva hogy "MEREVLEMEZ VAZZEG" ahelyett hogy new, 10% ingyen, hiper-szuper, csak it csak most csak önnek, akció, stb. akkor igen nehéz összekeverni.
  • oneman #3
    már boccs... de ehhez tényleg negatív IQ kell...
    TFH: ez egy mp3 lejáttszó, akkor mégis mivel vezéreled? a gondolataiddal?
    Ez még messziről sem néz ki mp3 lejáttszónak
  • Cat #2
    nem hülyeség, előszőr én is annak néztem. Bemész a bevásárlóközpontba (mediamarkt, tesco, akármi), és látsz a polcon egy ilyet:



    Rá van irva nagy betükkel mondjuk, hogy 5 GB - te se azt gondolnád először, hogy ez egy merevlemez, hanem hogy egy nagykapacitású MP3 lejátszó.
  • Natsuto #1
    "mert Pocket Drive nevű, kézi számítógép méretű termékét digitális zenelejátszónak nézték a vevők"

    Sajnos hülyeség ellen nincs orvosság...