Kruza Richárd

Képjavító pluginok a Kodaktól

A Kodak bejelentette új Photoshop (vagy kompatibilis) képjavító plugin-jeit, melyek a sajtóbejelentés szerint lehetőséget biztosítanak a digitális fotókkal kapcsolatos leggyakoribb problémák orvoslására.

A cég eszköztárában négy professzionális és három standard program létezik, és minden egyes program más feladatot, problémakört céloz meg. A programokat ingyenes kipróbálásra máris le lehet tölteni az asf.com weboldalon.

A cég közleménye szerint a Digital Gem automatikusan csökkenti a képzajt anélkül, hogy feláldozná a kép részleteit vagy lágyítaná a képet. Használata könnyű, kezeléséhez nincs szükség képszerkesztő programok területén szerzett nagy gyakorlatra. A programmal könnyen és jóminőségben lehet a fotókat élesíteni, lágyítani, könnyen lehet meg lehet szüntetni a JPG tömörítés okozta elváltozásokat, valamint eltávolítani szekkenner okozta csíkozásokat.

Az Airbrush Professional lágyítja a börfelszín felületét. Ez a plugin lényegében egy festékszóró effektus, mely homályosítás nélkül és a részletek meghagyása mellett lágyítja a szükséges területet. Csökkenti a bőrfelszín tökéletlenségeit, miközben teljesen meghagyja a haj, szemöldök részleteteit és nem változtatja meg az emberi arc karakterét. Megfelelő beállítások mellett az amatőr és a professzionális fotósok is hasznát vehetik portéik feljavítására.

A Digital Roc helyrehozza, kijavítja és kiegyenlíti a színeket. Kijavítja a fotó színvilágának egyensúlyát olyan esetben, ha valamilyen körülmény, például színes fény elváltoztatja azt. A program floureszkáló fény okozta egyensúlyzavar kiigazítására is alkalmazható. A professzionális verzió szélesebb körű beállításokat tesz lehetővé.

A Digital Sho optimalizálja a kontrasztot és expozícót. A program automatikusan átállítja a kép sötét részeit úgy, hogy a részletek jobban láthatóak legyenek. Kijavítja a szembefény, egyenletlen vakuzás és árnyékos részek okozta egyenletlenségeket. Ez a plugin tehát orvosolja mind az árnyékos részek, mind a túl világos területek problémáját.

Az új Kodak pluginok 8, a professzionális plugin-ok 8 és 18 bites fotókat kezelnek. Az Adobe Photoshop kompatibilis pluginok Windows és MAC verzióban is kaphatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!