Tóth Benedek

Itt az első kétlencsés digitális fényképezőgép

A Kodak új készüléke két optikája közül azt használja, amelyikkel az adott helyzetben jobb képminőséget tud elérni.

A Kodak új Easyshare V570 nevet viselő digitális fényképezőgépén már elsőre látni fő jellegzetességét: a gép két optikával rendelkezik. A széles látószögű (23 mm-es) és az 5x-ös optikai zoomos lencse (39 - 117 mm ekv.) közül a gép mindig az adott körülmények között jobb képet biztosítót használja. Tehát előbbivel egy kisszobában is belefér a teljes család a képbe, míg utóbbi az általános fotózás során remekel jobban. A készülék az 5 megapixeles képeken túl videó rögzítésére is képes, amelyeket Mpeg-4 tömörítéssel ment el, akár 30 képkockát másodpercenként. A kész művet a készülék 2,5 inches kijelzőjén tekinthetjük meg.


A 23 mm-es széleslátószögű lencse lehetővé teszi, hogy gép mindössze három képből automatikusan, saját beépített szoftverét használva összeállítson egy 180 fokos panorámaképet. A V570-es várhatóan 399 dolláros áron (80 ezer forint) kerül forgalomba az Egyesült Államokban még ebben a hónapban, első nyilvános bemutatkozása pedig a las vegasi fogyasztói elektronikai vásáron lesz.

Egyébként a vállalatnak igencsak bele kell húznia, mivel az Egyesült Államokban jelenleg piacvezető Kodak a szakértők szerint idén könnyen lemaradhat a Canon mögött, hiszen már 2005-ben is csak egy hajszálnyi volt a különbség köztük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IStexI #23
    Teccik, hogy nyújtott... de mér kellett középre rakni az a qrva tft-t? Ha 1 kézzel fogok 1 kompaktot akkor mindig belenyúlok az tft-be ha kényelmesen akarom fogni mert rövidek általában a gépek. Ez viszont elég hosszú így ki lehetett volna rakni balra a tft-t a hüvelykujjnak meg maradt volna 1 csomó hely jobboldalt. Kár pedig akkor hibátlan lenne számomra...
  • Omega #22
    3d-s kép az lol, nem jó semmire se...
  • szucsati #21
    Én kis naív mikor megláttam a képet azt hittem, ez valamiféle 3d-s képeket csinál.
  • sped #20
    Kedves szakértők, előre megjegyzem én is Canon párti vagyok és nagyon szeretem a márkát. Zárójelben pedig hogy az első gépem bizony egy Kodak DC240 volt. A fikázás helyett nézzetek körbe hogy jelenleg a piacon melyik kompakt gépnek van 23mm-es objektívje. Utána olvassatok pár fotós könyvet és gondolkozzatok. De ezt akkor is megtehetitek, amikor a "szokványos kompaktototokkal" a fürdőszobában fényképezve a félmeztelen barátnőtöknek nem fér rá a melle és a feje is a képre. Ha pedig ráfér, akkor valószínűleg nagy fürdőszobátok van, ergo sok a pénzetek, ergo lehettek segghülyék. Lol.
  • semi #19
    egyetértek
  • husika #18
    Régen, a digit gépek megjelenése táján az olympus a mellékelt 16m-es kártyát panoráma software-rel adta, azaz azzal a kártyával automatikusan fűzte össze a képet, a kijelzőn megjelenitett markerek használatával. Pc-re töltve/nyomtatva kiváló eredményt adott, az akkori felbontás mellett érdemleges hibát hatékony nagyitás mellett sem lehetett felfedezni. Sajna manapság ezt nem látom viszont egyetlen gyártónál sem, pedig belső alap soft-tartozéka lehetne a gépeknek.
  • SymbioC #17
    Hanem magától körbejár a fényképező...:-))
    Annak nem látom hátrányát, hogy egy pár perces utómunkát igényel a számítógépen, mert úgyis azon nézed meg a kész panoráma képet, nem a 2,5'-os LCD-n!
  • FeketeFény #16
    Ez okos dolog! Talán a fotózásban megvalósított ötletek egyik legnagyobbika manapság.
  • Teppik Amon #15
    kicsit széjjelebb kell tenni a 2 ojjektívet és lehet 3D-s képeket csinálni
  • Hegyikecske #14
    kellemes színfolt lehet a fényképezőgépek piacán, újdonság létére nem is drága! Viszont ez a széleslátószög csalóka lehet,mer télleg nagyon faxa h 180fokot 3képből összehoz,de azér azt tegyük hozzá hogy ezeknél az arányok általában eltorzulnak...