Gyurkity Péter

Európai oldalakkal erősít a MySpace

A népszerű közösségi portál a héten indítja el francia aloldalát, amelyhez a közeljövőben további európai társak csatlakoznak majd. A cég jelenlegi táborának növekedését várja a bővítéstől.

Hírügynökségi értesülések szerint a MySpace francia oldala csütörtökön indul útjára, versenyre kényszerítve a jelenleg legnépszerűbb ottani riválist. Az elkövetkező hetekben, hónapokban a német és az olasz változat is elnyeri végleges formáját, a cég pedig a látogatottság további növekedését várja. Európa különösen fontos szerepet tölt be a jövőre vonatkozó tervekben, legalábbis ilyen értelemben nyilatkoznak a MySpace részéről.

A francia portál - amely a brit után sorrendben a második az öreg kontinensen - egyértelműen a helyi Skyblog kihívójaként lép a színre. Ez utóbbi oldal meglehetősen népszerűnek számít, annál is inkább, mivel a novemberi adatok szerint a béta státuszból most kilépő aloldal 1,3 millió látogatójával szemben 7 milliót tudott szembeállítani. Ez a népszerűség azonban csak francia területen érvényesül, hiszen globálisan 13,2 millió érdeklődő nem jelent komoly veszélyt a MySpace több mint 82 milliós táborára.

A francia oldalt heteken belül a jelenleg szintén béta állapotban létező német, néhány hónap múlva pedig az olasz változat követi majd. "A nemzetközi terjeszkedés területén meglehetősen aktív régiónak fog számítani Európa az elkövetkező időszakban" - jelentette ki a cég szóvivője, ami azt sejteti, hogy komoly eredményeket várnak a lépéstől. Nagy-Britanniában november hónapban 6,9 millió látogatót regisztráltak, a német oldal havonta csaknem 2,5 millió érdeklődőt vonz, a sorba pedig hamarosan az ír változat is bekapcsolódhat, erről azonban jelenleg nincs pontos információ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #1
    Ez a májszpész akkora gagyiság hogy nemigaz.