Gyurkity Péter

Harmadik PS3-at ígér a Sony

Sajtóértesülések szerint a Sony jövőre piacra dobna egy harmadik, speciális változatot a nemrég debütált konzolból, amely elsősorban a nagy felbontású tartalmak lejátszására szolgálna. A készülék prémium áron érkezhet.

A japán PC Watch a Sony Computer Entertainment vezetőinek szájából elhangzott kijelentésekre hivatkozva számolt be az érdekes hírről, miszerint 2007-ben megérkezhet a PlayStation 3 harmadik verziója. A különleges darabot elsősorban nem játékokhoz, hanem filmekhez szánják, erre szolgálna több új funkció, kiegészítő és az átalakult külső. Az árról egyelőre nincs biztos információ, de jóval magasabb is lehet a jelenlegieknél.

Az értesülés szerint a "media centric" jelzővel illetett változat vibráció elleni védelemmel egészülne ki a meglévő példányokhoz képest, a szerepkör betöltéséről pedig az 512 MB XDR memória, továbbfejlesztett akkumulátor, valamint két HDMI-csatlakozó gondoskodna. A készülék külseje is megújul, formájában jobban hasonlít majd az egyéb gyártók által piacra dobott szórakoztatóelektronikai termékekhez, a konzolra megjelenő játékokkal azonban nem lesz gondja, minden további nélkül elindíthatjuk bármelyik szoftvert.

Szintén az SCEI vezetésétől származnak azon információk, miszerint a különleges változatot nem a leánycég, hanem az anyavállalat, a Sony neve és logója alatt mutatnák be, ez ugyanis jobban passzolna a szórakoztatóelektronikai szerepkörhöz. A hardver terén jelentős változtatásokra nem számíthatunk, marad a Cell processzor, igaz, arról már nem szól a fáma, hogy mi lesz a beépített merevlemezzel, ennek mérete módosul-e, vagy minden marad a megszokott módon.

Az ár már jóval érdekesebb kérdés, hiszen a lejátszóknál nem a szoftverekből származó bevételekből ellensúlyozzák a veszteséges első időszakot. Az elemzői adatok szerint jelenleg a gyártónak nagyjából 840 dollárba kerülő konzol ezért valószínűleg nem túl kedvező áron jelenik majd meg, sőt ez elérheti a 2000-2500 dollárt is. Kérdés, hogy ezért az összegért kinek éri majd meg a beruházás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #60
    Friss hír : Az MS-nek már 75 dollár nyeresége van az X360-on.
  • Sanyix #59
    Te meg folyamatosan az egész konzolgyártó divíziót írtad, amikor csak az x360-ról volt szó xbox nélkül. Egyébként 300 dolcsiba az egész konzol nem kerül, szal ennyit veszteni csak akkor tudnának, ha ingyen adják, összetéveszted a ps3-mal. Egyébként a ps2 gyártása anno többe került mint most az x360 gyártása, ugyanis az is full eltérő konstrukció volt, az x360 meg egy csomó mindent a pc-től örökölt.

    Egyébként az x360 gyártásának nyereségessé válását kb 2 hónapja lehetett olvasni egy cikkben, azt hiszem itt az sg-n IS.
  • Super DANTE #58
    Te azt írtad, hogy a gép gyártása már nyereséges, ami nem így van kb. 200-300 dolcsit buknak gépenként az MS-nél, ezt a ráfizetést úgy tudnák kompenzálni, hogy legalább gépenként eladnak 5 játékot is, de figyelembe véve az eddig eladott gépmennyiséget és a játékeladásokat, az egy gépre jutó eredeti játékok száma még nem éri el az 5 db-ot, a gép 2007-2008-ig veszteséget fog termelni, amelyet a szoftverekből befolyó lisence-díjak sem kompenzálnak még. Nyereségről majd csak 2008-ban beszélhetnek az Ms-nél az X360-nal kapcsolatban.
  • jin #57
    Már az is röhej, hogy ilyen fiatal konzolra azt mondod, hogy nyereséget termel. A Ps2 is csak 2 és fél év után kezdett hasznot termelni.
  • Sanyix #56
    Hát olvasni nem tudlak megtanítani, és jint sem...
  • Tetsuo #55
    Ez baromság.
    Én pl nem értek a játékfejlesztéshez (amatőr szinten programoztam régebben pl JAVAban) és nem is dolgoztam az IT iparágban, de azt meg tudom állapítani hogy egy játékot csak úgy összegányoltak v télleg sok értékes fejlesztőidőt töltöttek vele.
    A cellprociról meg el tudom olvasni az infókat ill a forrás hitelességét is nagyjából meg tudom állapítani. (Bár alább ugye dez képességeiről volt szó :)
    Az eddigi -amatőr- tapasztalatok alapján simán ki merem jelenteni, hogy a játékiparban csak a pénz számít és egy kezemen meg tudom számolni h milyen csapatoknál fontos a játékélvezet és a minőség (nem a grafikára gondolok).
    Ebből kifolyólag a kreatív tehetségek akik megelégelték ezt a gazdasági versenyt ami már nem normális (pl hogy muszáj kiadni előbb, nem baj ha tele van buggal.. a lényeg hogy csillogjon), azok már rég leléptek és vmi mással foglalkoznak.
    Az tuti h a cell jobb architektúrával rendelkezik mint a konkurensek, és hogy meg kell tanulni programozni. Persze ennek nem feltétlenül a fejlesztők lustasága a hátráltatói, hanem az a fogyasztói társadalom ahol a fejlődés abszolúte nem lényeg. Csak a profit.
  • jin #54
    Te nem tudod, miről beszélsz! Hogy lenne máris nyerséges az x360! Még odébb van az. Nem kicsit, nagyon!
  • Super DANTE #53
    A gép gyártása is veszteséges, 2007-2008-ra kitudják hozni nullára a divíziót, onnantól lehet nyereséges, ha közben a Zune bele nem rondít a dologba.
  • Sanyix #52
    És, maga az x360 gyártása önmagában nyereséges, és még nincs számolva a játékbevétel. Elég gyorsan be fogja hozni így az xbox veszteségeit.
  • Zenty #51
    Nah igen csak miért is van annyi pénzük?
    Talán mert sok volt a nyereséges üzlet és nem szórják a pénzt.
    Most az x-ek esetében csak szórják ,és poénból nemfogják tovább vinni ha nem lesz nyereség.
    Igy remélhetőleg x360 vagy a következő generáció majd hoz reményt az ms-nek :)