Napi Online

Szlovák beruházást tervez a Samsung

A dél-koreai Samsung Electronics újabb, 16 milliárd korona (441 millió euró) körüli beruházást fontolgat Szlovákiában, bár Közép-Európa más országa sincs egyelőre kizárva - írja a Hospodárske Noviny szlovák gazdasági napilap csütörtöki száma.

A legnagyobb esélyes azonban Szlovákia, miután a konszern már korábban itt építette ki legnagyobb európai termelői és logisztikai bázisát. A Samsung Electronics Slovakia 2002 óta működik a zömében magyarok lakta Galántán. Az egy hónapon belül kiválasztandó tervezett új telephelyen folyadékkristályos (LCD) képernyőket állítanak majd elő. Az invesztíció sikere érdekében Lubomír Jahnátek gazdasági miniszter szerda óta tárgyal Szöulban a Samsung csúcsvezetésével.

A tervezett új gyártóbázist a Hospodárske Noviny értesülései szerint nagy valószínűséggel Nagyszombaton vagy Nyitrán építik fel. Az utóbbi helyszín előnye, hogy a Sony ott építi fel tévégyárát, és a japán társaság a képernyők egy részét éppen a Samsungtól veszi meg. A Samsung galántai telephelyén számítógép-monitorokat, plazma- és LCD-tévéket, MP3- lejátszókat, házimozirendszereket és nyomtatókat gyárt. A cég itt eddig több mint 100 millió euró beruházást eszközölt és 3150 főt foglalkoztat. A cég árbevétele az első félévben 35,3 milliárd korona volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!