MTI

Ötödével nőtt a Samsung IT részlege

A Samsung Electronics Magyar Rt. informatikai (IT) üzletága az elmúlt évben 8,8 milliárd forint árbevételt ért el, amit az idén mintegy 20 százalékkal szeretne növelni - közölte Németh László üzletágvezető a cég mai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az IT-üzletág 2004-ben 8,5 milliárd forint forgalmat bonyolított le. A Samsung teljes magyarországi bevétele akkor 42,4 milliárd forint volt, míg tavaly már 47,9 milliárd forint. Németh László elmondta, hogy a mintegy 20 százalékos növekedés a Samsung teljes 2006. évi árbevételére is vonatkozik. A piaci trendekről elhangzott, hogy az IT-termékek ára folyamatosan csökken: míg egy évvel ezelőtt például egy DVD-író ára bruttó 20 ezer forint volt, addig napjainkban már csak 10 ezer forint.

Az árcsökkenés hat a kínálatra is, mivel az egyre olcsóbb, többfunkciós eszközök kiszorítják az egyszerűbbeket: így például a DVD-írók a CD-ROM-okat. Az üzletágvezető az elmúlt egy év kapcsán elmondta: a Samsung jelentős növekedést ért el a folyadékkristályos monitorok (LCD) magyarországi piacán, s a tavalyi első negyedévi 8 százalékos részesedésük az idénre 19 százalékra nőtt.

Nőtt a részesedésük a hagyományos, CRT-monitorok szegmensében is, 29 százalékról 68 százalékra. Mindez annak ellenére történt, hogy általános vélemény szerint az LCD termékek egyre inkább kiszorítják a CRT-ket. A Samsung azonban úgy gondolta, hogy mivel mások kivonulnak a CRT-piacról, erősít itt, s elképzelését az eladások is visszaigazolták.Kérdésekre válaszolva Németh László elmondta: a Samsung az idén még nem lép be a magyar noteszgép piacra, előbb kiépíti a megfelelő szerviz-hátteret.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!