SG.hu

Allergéneket pusztít a Samsung

A Samsung bejelentette, hogy csatlakozott az ACER (Airliner Cabin Environment Research) projekthez, mely az amerikai kormány jóvoltából jött létre.

A Samsung által szabadalmaztatott MPI (Micro-Plasma Ion) technológia nagy mennyiségben generál hidrogén és oxigén ionokat, melyek elpusztítják a levegőben lévő vírusokat és az allergiát okozó mikrobákat. Az eljárás teljes mértékben ártalmatlan emberekre, ugyanakkor segít a fertőző betegségek és vírusok terjedésének megelőzésében.

Sokak számára köztudott, hogy amikor repülünk, az utastér belsejében csökken a nyomás és a páratartalom, míg az ózon és a széndioxid szint emelkedik. Ahogy az utasok lélegeznek a repülőgép utasterében, a levegőben lévő vírusok továbbterjednek, így a levegő minősége jelentősen romlik. A repülőgépek utasai szűk térben vannak bezárva így nagy az esélye annak, hogy elkapjanak egy levegőn keresztül terjedő betegséget. Néhány ország, köztük az Amerikai Egyesült Államok is, komoly lépéseket fontolgat, hogy a fedélzeti levegő minőségét javítsák.

Az amerikai kormányzat eddig 8 különböző kutatási projektet engedélyezett, ezek közül az egyiket kifejezetten arra dolgozták ki, hogy miként lehetne csökkenteni a repülőgépek utasterében a szennyezettséget. Az amerikai kormányzat döntése alapján a Samsung MPI technológiáját fogják alkalmazni ebben a projektben.

A Samsung az általa kifejlesztett MPI technológiát már alkalmazza a légkondicionáló és légtisztító berendezésekben is. A technológiát a repülőgépeken kívül autókban is tesztelték. Az autóipar igencsak nagy érdeklődést mutat az MPI technológia iránt, és a cég a tervek szerint szerződést köt majd a világ legnagyobb autógyáraival a technológia bevezetéséről. A vállalat tervei szerint szeretné kiterjeszteni a technológiát a kórházak és gyárak részére is. A Samsung az első nem amerikai partnerként csatlakozott az ACER projekthez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #4
    Mégegyszer a hülyék kedvéért: a mikrobákat nem lehet kiírtani, csak az evolúciójukat felgyorsítani.

    Amit lehet csinálni, az az, hogy olyan irányba tereled őket, hogy téged ne zavarjanak.
  • muttley00 #3
    Mé' kell mindent rögtön leszólni meg nagyon okosnak lenni? Sztem ez egy értelmes ötlet az ACER-től.
  • szombi #1
    Évtizedek óta használják a levegő-ionizálót ugyanerre a célra...