MTI

26 százalékkal javult a Samsung eredménye

A Samsung Electronics Co. első negyedévi eredménye 25 százalékkal javult az első negyedévben, ám ugyanilyen mértékben romlott a konszern működési eredménye a megelőző év azonos időszakához képest.

A működési eredmény romlását a Samsung annak tulajdonítja, hogy a mobiltelefon és a chipgyártó üzletág jövedelmezősége romlott az áresések miatt és azért is, mert a dollár gyengülése mérsékelte a tengerentúli bevételeket. A világ első számú chipgyártója, és a harmadik helyezett mobiltelefon gyártója ugyanakkor arra számít, hogy a második negyedévben a memóriák árlemorzsolódása lassulni fog és a folyadékkristályos kijelzők iránti igények emelkedésére is lehet számítani a labdarúgó világbajnokság előtt.

A március 31-el záruló első negyedben a Samsung adózott eredménye 1,88 billió vonra ( 1,96 milliárd dollár) növekedett az egy évvel korábbi 1,5 billió vonról. A működési eredmény 1,61 billió vonra csökkent az egy évvel korábbi 2,15 billióról, annak ellenére, hogy az árbevétel 13,96 billió vonra nőtt az egy évvel korábbi 13,81 billióról.

Az eredmény elmaradt a szakértői várakozásoktól, amelyekben 14,88 billió vonos árbevétel melletti 1,75 billió vonos működési eredmény szerepelt. Az elemzők a konszernnel ellentétben fordulatra csak a második fél évben számítanak, mivel szerintük az erős von és a nyomott piaci árak befolyásolni fogják a második negyedévi, rendszerint gyengébb forgalom melletti eredményt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!