Specker Balázs

Security 2.0 a Symantectől

A Symantec felvázolta Security 2.0-val kapcsolatos terveit, mely a cég az online társadalom számára készített újgenerációs biztonsági termékeit és szolgáltatásait tömöríti.

"A Security 2.0 nem egy új szolgáltatás vagy egy aduász szoftver neve, hanem a szoftverek, szolgáltatások és a felhasználókkal való együttműködés integrált csomagja, mely a vásárlók legfontosabb kincseit - információikat és netes aktivitásukat - hivatott megvédeni" - nyilatkozta John Thompson a Symantec vezérigazgatója a ZDNet oldalán. Thompson elmondása szerint a biztonság fő terepe többé nem csak a számítógépre vagy egy vállalati hálózatra korlátozódik, hiszen az információ és az online aktivitás védelme kifinomultabb biztonsági folyamatokat és technológiákat követel meg.

A Symantec több olyan terméket, szolgáltatást és együttműködési lehetőséget is bejelentett, mely a Security 2.0 törekvéshez kötődik. A biztonsági cég úgynevezett személyazonossági szolgáltatóvá kíván előlépni a jövőben - derül ki sajtóközleményükből. Enrique Salem, a Symantec magánfelhasználói termékeiért felelős elnöke arról tájékoztatott, hogy a felhasználók a jövőben Norton Account néven futó hozzáféréseikkel biztosíthatják pénzügyi tranzakcióikat. A személyes információkat azonban nem a Symantec, hanem a felhasználók kezelik majd.

Talán ez a megközelítés segíthet a Symantecnek, hogy elkerülje a Microsoft Passport néven futó, hasonló jellegű kezdeményezésének balsorsát. Salem azt is elárulta, hogy cége nem tervezi újabb szabvány bevezetését, hanem a Microsoft CardSpace-ét és a nyílt forráskódú OpenID technológiát venné alapul. A keddi bejelentésből az is kiderül, hogy a Symantec a VeriSign azonosítás-kezelő céggel kötött megállapodást, hogy szolgáltatásukat felhasználhassák a Norton Accountsnál.

A magánfelhasználói újdonságok között megtalálható a Norton Confidental webvásárlói pajzsa, míg a céges szférát az Accenture tanácsadó céggel közösen kívánják segíteni a biztonsági rendszerek kiépítésében. Ezeken kívül - kifejezetten vállalatok számára - számos új adatbázis, e-mail és webes alkalmazások védelmét szolgáló szoftverrel is előrukkolt a biztonsági cég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!